Syltede rødbeder med chili og krydderier
Hvis du bruger jalapeno chili, bliver rødbederne ikke stærke, men får kun smagen af chili.
Du kan komme flere chili i, hvis du ønsker en stærkere chilismag.
- Hakkede rødbeder med chili i salat
Af Min Madopskrift
Ingredienser Syltede rødbeder med chili:
- 1 kg rødbeder
- 12 peberkorn
- 2 stjerneanis
- 1 Rødløg
- 5 cm peberrod
- 2 stk. Frisk chili jalapeno (uden kerner)
- Vand til kogning
- ½ liter eddike (lagereddike, eller lign.)
- 1 ½ spsk. salt
- 5oo- 600 g sukker til 1 liter eddike
- 2 tsk. hele nelliker
- Atamon
Fremgangsmåde Syltede rødbeder med chili:
Rødbederne vaskes grundigt så jord og skidt fjernes. Kommes derefter i en gryde med vand med en spsk. salt.
Rødbeder koges ved laveste blus i ca. en time alt efter str. på rødbederne.
Man kan efter ca. 40 min. stikke en gaffel i dem og mærke om de er møre, ligesom man gør ved kartofler. Er de møre, er de færdige. De må ikke blive for møre og slatne.
Skær peberroden ud i tynde skiver.
Skær chili i tynde skiver og bland den i peberroden.
Hæld vandet fra rødbederne når de er mør og kom straks iskoldt vand på – og hæld vandet fra igen.
Skær top og bund af og smid det ud.
Vrid og gnid skindet af rødbederne.
Så skæres rødbederne i skiver og lægges i atamonskyllede glas.
Eddike, peberrod, chili, rødløg, stjerneanis, peberkorn og sukker gives et opkog.
Der slukkes for varmen og gryden tages af blusset. Der tilsættes atamon til lagen (Se dosering på flasken) og den næsten kogende lage hældes over de skiveskårede rødbeder i glassene, helt op til kanten.
Kom evt. et par hele chili ned i glasset som pynt (Men huske de afgiver også smag .
Så lukkes glasset straks med tætsluttende låg.
Husk, at rødbeder skal trække ca. 14 dage i glasset, inden du bruger af dem, da smagen først rigtig bliver perfekt når de har trukket lidt.
Prøv også opskrift på ssssvigermors syltede rødbeder
Tips til syltede rødbeder med chili
- Varierer med de krydderier i som du bedst kan lide i de forskellige glas, f.eks. med mere eller mindre chili. der behøver nødvendigvis ikke at være den samme slags krydderier i hvert glas, ligesom det er forskelligt hvor stærk chilismag, der er i hvert glas rødbeder.
- Prøv evt. med frø fra fennikel, lakridsrod eller lakaridspulver, hvis der ønsk en lakrids smag.
- Du kan hakke rødbederne og bruge dem i salater.

Skriv et svar