De almindelige syltede rødbeder, får i denne opskrift ekstra spændende smag, af chili og andre krydderier. Hvis du har mange rødbeder og vil lave nogle ekstra glas, kan vi anbefale at prøve syltede rødbeder med chili og krydderier, da de ekstra krydderier virkelig giver smag.
Hvis du bruger jalapeno chili, bliver rødbederne ikke så stærke, og får kun smagen af chili.
Du kan komme flere chili i, hvis du ønsker en stærkere chili smag. Der tilsættes også andre spændende krydderier, så rødbederne får ekstra god og krydret smag.
Du kan selvfølgelig bruge disse rødbeder, som du plejer ovenpå leverpostejen, men de er virkelig gode til, at give salaten ekstra smag.
Prøv at tilføje lidt rødbeder med chili til salaten, næste gang, du laver en frisk salat.
Prøv også hjemmelavede rødbeder eller svigermors syltede rødbeder
Gå til
Frisk salat
Disse syltede rødbeder med chili, får enhver kedelig salat til at smage godt. De krydrede syltede rødbeder skæres i små stykker og tilsættes sammen med de andre ingredienser.
Ristede græskarkerner på toppen af salaten, kan også anbefales. Prøv dette næste gang du vil servere en frisk salat.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 1 time. Samlet tid er ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 kg rødbeder
- 12 stk. peberkorn
- 2 stk. stjerneanis
- 1 stk. Rødløg
- 5 cm peberrod
- 2 stk. chili (gerne jalapeno)
- 1 liter Vand (til kogning)
- ½ liter eddike (lagereddike, eller lign.)
- 1 ½ spsk. salt
- 600 g sukker (til 1 liter eddike. se noter)
- 2 tsk. nelliker
- 2 tsk. Atamon (se anvisningen på flasken)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Rødbederne vaskes grundigt så jord og skidt fjernes. Kommes derefter i en gryde med vand med en spsk. salt.
- Rødbeder koges ved laveste blus i ca. en time alt efter str. på rødbederne.
- Man kan efter ca. 40 min. stikke en gaffel i dem og mærke om de er møre, ligesom man gør ved kartofler. Er de møre, er de færdige. De må ikke blive for møre og slatne.
- Skræl peberrod og skær peberroden ud i tynde skiver.
- Skær chili i tynde skiver og bland den i peberroden.
- Hæld vandet fra rødbederne når de er mør og kom straks iskoldt vand på – og hæld vandet fra igen.
- Skær top og bund af rødbeder og smid det ud.
- Vrid og gnid skindet af rødbederne.
- Så skæres rødbederne i skiver og lægges i glas der er skyllet i atamon.
- Eddike, peberrod, chili, rødløg, stjerneanis, peberkorn og sukker gives et opkog i en gryde.
- Der slukkes for varmen og gryden tages af blusset. Der tilsættes atamon til lagen (Se dosering på flasken) og den næsten kogende lage hældes over de skiveskårede rødbeder i glassene, helt op til kanten.
- Kom evt. et par hele chili ned i glasset som pynt. (Men huske de afgiver også smag.
- Så lukkes glasset straks med tætsluttende låg.
- Husk, at rødbeder skal trække ca. 14 dage i glasset, inden du bruger af dem, da smagen først rigtig bliver perfekt når de har trukket lidt.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Varierer med de krydderier som du bedst kan lide i de forskellige glas
- F.eks. med mere eller mindre chili.
- Der behøver nødvendigvis ikke at være den samme slags krydderier i hvert glas, ligesom det er forskelligt hvor stærk chilismag, der er i hvert glas rødbeder.
- Prøv evt. med frø fra fennikel, lakridsrod eller lakrids pulver, hvis der ønsk en lakrids smag.
- Du kan hakke rødbederne og bruge dem i salater.
- Ristede græskarkerner på toppen af salaten, kan også anbefales. Prøv dette næste gang du vil servere en frisk salat.
Opskrift med noter
Syltede rødbeder med chili og Sterne anis
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Rødbederne vaskes grundigt så jord og skidt fjernes. Kommes derefter i en gryde med vand med en spsk. salt.
- Rødbeder koges ved laveste blus i ca. en time alt efter str. på rødbederne.
- Man kan efter ca. 40 min. stikke en gaffel i dem og mærke om de er møre, ligesom man gør ved kartofler. Er de møre, er de færdige. De må ikke blive for møre og slatne.
- Skræl peberrod og skær peberroden ud i tynde skiver.
- Skær chili i tynde skiver og bland den i peberroden.
- Hæld vandet fra rødbederne når de er mør og kom straks iskoldt vand på – og hæld vandet fra igen.
- Skær top og bund af rødbeder og smid det ud.
- Vrid og gnid skindet af rødbederne.
- Så skæres rødbederne i skiver og lægges i glas der er skyllet i atamon.
- Eddike, peberrod, chili, rødløg, stjerneanis, peberkorn og sukker gives et opkog i en gryde.
- Der slukkes for varmen og gryden tages af blusset. Der tilsættes atamon til lagen (Se dosering på flasken) og den næsten kogende lage hældes over de skiveskårede rødbeder i glassene, helt op til kanten.
- Kom evt. et par hele chili ned i glasset som pynt. (Men huske de afgiver også smag.
- Så lukkes glasset straks med tætsluttende låg.
- Husk, at rødbeder skal trække ca. 14 dage i glasset, inden du bruger af dem, da smagen først rigtig bliver perfekt når de har trukket lidt.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer