Koteletter i fad med karry og ingefær
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Svinekoteletter har tildens til at blive tørre og ikke smage af så meget, hvis de bliver stegt på panden, da de ikke indeholder ret meget fedt.
Men vendes de i krydderier og kommes i ovnen, bliver de meget mere saftige og smagsfulde end hvis de bliver stegt på panden.
Her bruger vi kraftige krydderier og serverer ris til koteletter i fad med karry.
Ingredienser Koteletter i fad med karry:
- 4 stk. svinekoteletter uden ben af ca. 800 gram
- 1 spsk. god karry
- 1 spsk. paprika
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ tsk. Ras el Hanout Marokkansk krydderi
- Salt og peber
- Smør eller olie
- 3 løg skåret i kvarte ringe eller finthakket.
- 4 fed finthakkede hvidløg
- 200 gram Sukkerærter
- 2 gulerødder snittet i strimler
- 1 lille pore
- 3 stk. forårsløg
- 2 dåser flåede tomater
Ingredienser der skal bruges til grøntsager:
- 1 stor tsk. ingefær, frisk revet
- 1 moden avokado
- 1 tsk. karry
- 3 dl. bouillon
- 1 dl. piskefløde
Tilbehør:
Løse ris, mango chutney
Pynt:
Hakket koriander
Fremgangsmåde Koteletter i fad med karry:
Vend koteletterne i krydderierne og kom dem i en frysepose. Gnub og fordel krydderierne godt. Kom smør eller olie ned i posen og fordel det. Læg det i køleskabet i min. en time.
Brun dem derefter på panden i gyldent smør, og læg dem derefter i et fad. Drys salt og peber over.
Svits løg, porre, forårsløg, gulerod, og hvidløg i smørret. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof.
Drys ingefær og karry over, og lad det hele svitse lidt. Smag til med salt og peber.
Fordel fyldet over og rundt om koteletterne. Fordel sukkerærter godt rundt og ned i saucen.
Blend eller mos avokado og rør det godt ud og rundt i fadet.
Hæld bouillon og fløde i fadet. Dæk evt. med låg eller folie og sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter.
Efter 10 min. røres der rundt i fadet, hvis der ikke bruges låg, da sukkerærter ellers kan blive mørkfarvede.
Servering:
Server koteletterne med løse ris og mango chutney.
Tips
Fløde kan erstattes med cremefraiche 38 %
Avokado kan undværes.
Kommentarer
Ingen kommentarer