Super lækker weekend eller gæstemad. Til kalvekoteletter med urter, kan der tilbydes smørstegte svampe og blandet salat med vinaigrette dressing. Dertil ovnstegte kartofler. Vi har udskåret kalvekoteletter af mørbraden, men kalvefilet er også særdeles velegnet.
Prøv også fyldt kalverulle med hvide kartofler
Gå til
Flødesauce med gorgonzola
Der kan laves en lækker flødesauce til denne ret, hvis der ønskes mere smag, kan der tilsættes en spsk. gorgonzola til saucen. Dette vil give denne sauce et stort løft i smag. Tilsæt gorgonzola efter fløden og rør den godt ud.
Opskrift med noter
Kalvekoteletter med urter og flødesauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 stk. kalvekoteletter (1000 gram)
- ¼ liter fløde
- 1 spsk. citronsaft
- 2 dl oksebouillon
- 25 g smør
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Salat
Dressing
- 1 tsk. honning
- 1 stk. citron
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 stk. hvidløg
- ½ tsk. dijonsennep
- 1 knivspids salt og knivspids peber
Sådan gør du
- Svits svampene på panden i smør, i 2-3 minutter mens der røres, kom lidt citronsaft ved, lad simre lidt ind og smag til med krydderier. Sæt det til side.
- Krydr først med flagesalt og friskværnet peber. Kom bacon rundt om hver kalvekotelet og brun baconen hele vejen rundt. (Kan udelades)
- Brun kalvekoteletterne i smør på panden og drys dem igen med lidt salt, peber og friske krydderurter. Steg dem ca. 2 – 3 minutter på hver side.
- Hvis man ikke ønsker kalvekoteletter smurt ind i sauce, steges koteletter færdige, tages op og pakkes ind i folie. Derefter laves saucen.
- Dæmp varmen, hæld piskefløde samt bouillon ved, rør godt rundt og lad kødet simre i 2-3 minutter på hver side, alt efter tykkelsen.
- Anret koteletterne på varme tallerkener med svampene samt spinat eller andre grøntsager og server med det samme.
Salat
- Skyl den blandede salat, dup den tør og skær salaten i grove snitter.
- Skræl gulerod og skær den i tynde strimler. Skyl æbler og skær dem ud i små stykker.
Vinaigrette / olie eddike dressing
- Pres hvidløget ned i en skål og kom resten af ingredienserne med og rør godt rundt. Fordel lidt af dressingen ovenpå salaten. Stil resten af vinaigrette på bordet, så der kan tages ekstra hvis dette ønskes.
Ekstra tilbehør
- Hvis der laves kartofler til, skrælles disse og skæres i aflange frites. Kom dem i en pose med lidt olivenolie, paprika og salt
- Fordel dem på en bageplade og giv dem 200° i ca. 30 minutter eller indtil de er gyldne. Det er en fordel, at vende friter efter ca. 5 minutter i ovnen, på denne måde hænger de ikke fast i bagepladen.
Servering
- Anret kalvekoteletter på en tallerken sammen med lidt salat. Anret kartofler og andet tilbehør på bordet. Derved får du et smukt let smags udtryk på tallerkenen.
Noter
- Det er en fordel, at vende friter efter ca. 5 minutter i ovnen, på denne måde hænger de ikke fast i bagepladen.
- kartofler er ikke med i kalorieberegningen, da det er ekstra tilbehør, som kan udelades.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 stk. kalvekoteletter (1000 gram)
- ¼ liter fløde
- 1 spsk. citronsaft
- 2 dl oksebouillon
- 25 g smør
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Salat
- 3-4 spsk. kørvel (skyllet og hakket)
- 4 skiver bacon ( i skiver (kan udelades))
- 800 g salat (blandet)
- 2 stk. æbler
- 1 stk. gulerod
Dressing
- 1 tsk. honning
- 1 stk. citron
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 stk. hvidløg
- ½ tsk. dijonsennep
- 1 knivspids salt og knivspids peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Svits svampene på panden i smør, i 2-3 minutter mens der røres, kom lidt citronsaft ved, lad simre lidt ind og smag til med krydderier. Sæt det til side.
- Krydr først med flagesalt og friskværnet peber. Kom bacon rundt om hver kalvekotelet og brun baconen hele vejen rundt. (Kan udelades)
- Brun kalvekoteletterne i smør på panden og drys dem igen med lidt salt, peber og friske krydderurter. Steg dem ca. 2 – 3 minutter på hver side.
- Hvis man ikke ønsker kalvekoteletter smurt ind i sauce, steges koteletter færdige, tages op og pakkes ind i folie. Derefter laves saucen.
- Dæmp varmen, hæld piskefløde samt bouillon ved, rør godt rundt og lad kødet simre i 2-3 minutter på hver side, alt efter tykkelsen.
- Anret koteletterne på varme tallerkener med svampene samt spinat eller andre grøntsager og server med det samme.
Salat
- Skyl den blandede salat, dup den tør og skær salaten i grove snitter.
- Skræl gulerod og skær den i tynde strimler. Skyl æbler og skær dem ud i små stykker.
Vinaigrette / olie eddike dressing
- Pres hvidløget ned i en skål og kom resten af ingredienserne med og rør godt rundt. Fordel lidt af dressingen ovenpå salaten.
- Stil resten af vinaigrette på bordet, så der kan tages ekstra hvis dette ønskes.
🍽Servering
- Anret kalvekoteletter på en tallerken sammen med lidt salat.
- Anret kartofler og andet tilbehør på bordet. Derved får du et smukt let smags udtryk på tallerkenen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Det er en fordel, at vende friter efter ca. 5 minutter i ovnen, på denne måde hænger de ikke fast i bagepladen.
- kartofler er ikke med i kalorieberegningen, da det er ekstra tilbehør, som kan udelades.
- hvis der ønskes mere smag, kan der tilsættes en spsk. gorgonzola til saucen.
❓ FAQ
Kalvekoteletter er mere møre, men har også lidt mindre smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer