Nem asiatisk ret med lækker cremet sauce og masser af god smag, får du i denne opskrift på Kylling med nudler og grøntsager i wok. Hvis du ikke har en wok, kan retten også laves på en stor dyb stegepande eller sauterpande.
Det drejer sig bare om, at kunne få høj varme i kort tid, så vitaminer og mineraler bevares i grøntsagerne.
Kylling med nudler og grøntsager kan laves på ca. 30 minutter og er nem at tilberede, hvis du allerede har ingredienserne i huset.
Gå til
Pande eller wok
Hvad er bedst, pande eller wok?
Det afhænger af, hvad du laver af mad. En wok er fantastisk til, at snurre ingredienserne rundt ved høj varme så varmen fordeles bedre og du får et mere ensartet resultat på kort tid.
Stegepander er bedre til at sautere og svitse, desuden kan der kommes låg over så væden bliver og ikke fordamper.
👨🏻🍳Beskrivelse af Ingredienser
Kylling – Her kan du bruge både bryst og filet
Gulerødder – Vi bruger økologiske, da de indeholder meget mere smag. Du kan bruge både de almindelige orange, men også mørkerøde og hvide.
Forårsløg – Giver en rigtig god smag til retten. De kan også erstattes af små sommer slikporrer.
Rødløg – Vi bruger rødløg, men der kan de almindelige løg også bruges. Du kan også bruge de milde skalotteløg.
Broccoli – Vi elsker broccoli og tilsætter dem næsten altid, også fordi de er så sunde. Du kan udelade eller erstatte broccoli med f.eks. sukkerærter.
Fløde – Fløden giver den cremede sauce og umami smag. Du kan erstatte fløde med cremefine hvis der ønskes en mere fedtfattig ret. Kokosmælk kan også erstatte fløden.
Karry – Her bruger vi vores favorit karry. Du skal selvfølgelig bare bruge den karry du bedst synes om.
Honning – Her bruger vi almindelig Dansk honning, men der kan tilsættes honning efter egen smag.
Østerssauce eller Oyster sauce – Her bruger vi en almindelig. Men der findes mange varianter og de fås også i etniske butikker og bazaar.
Fish sauce – Her har vi også brugt en fra supermarkedet. Men igen, der findes mange varianter og de fås også i etniske butikker og bazaar. Det er bare med, at smage sig frem og finde sin favorit.
Lime – Økologisk lime
Peanuts – Her fås også mange forskellige i forskellige prisklasser. Vi bruger dem fra det lokale supermarked.
Ægnudler – Der findes også glasnudler eller almindelige nudler. Brug ægnudler af god kvalitet, da de billige har det med, at skille sig i små stykker. Du kan også bruge almindelige nudler, som er uden æg og ofte billigere.
🚀Kvikguide
Her er en kvikguide (den fulde opskrift kan ses længere nede) til, hvordan du laver kylling med nudler og grøntsager i wok:
Forbered alle dine ingredienser, før du begynder at lave mad. Skær din kylling i mundrette stykker, skær dine grøntsager i tynde strimler, og kog dine nudler efter pakkens anvisninger.
Varm wokken op ved høj varme og tilsæt lidt olie. Når olien er varm, tilsættes grøntsager til wokken. Fortsæt med at røre og svitse et par minutter mere, indtil de er lidt bløde.
Sæt til side og kom nyt olie i wok.
Nu tilsættes kylling som steges i et par minutter, indtil den er brunet på alle sider.
Tilfød de svitsede grøntsager og vend det hele sammen.
Tilføj kogte nudler til wokken og vend det hele sammen.
Hvis du synes, at din wokmad er for tør, kan du tilføje en hønsebouillon, fløde eller vand for at skabe lidt sauce.
Krydr din wok med dine yndlingskrydderier, såsom sojasauce, østerssauce eller sesamolie.
Server kylling med nudler og grøntsager direkte fra den varme wok, garneret med nogle hakkede grønne løg eller koriander, hvis dette ønskes.
Velbekomme!
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
600 g Kyllingebryst (grove stykker)
200 g Gulerødder (skåret i tynde strimler)
200 g Broccoli (buketter)
6 stk. forårsløg (Skåret i stykker)
2 stk. Rødløg (kvarte ringe)
2 spsk. Olivenolie
🥣Sauce
¼ liter fløde
1 spsk. Karry
½ spsk. Honning
2 spsk. Østerssauce (Oyster sauce)
1 tsk. Fish sauce (fiskesauce)
1 tsk. Salt
¼ stk. lime (saften)
🥗Tilbehør
50 g Peanuts (saltede eller anden nød)
300 g Ægnudler
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Klargør grøntsager.
Tag en stor pande eller en wok. Tilsæt olie og skrue godt op for varmen.
Svits gulerødder, rødløg, forårsløg og broccoli i ca. 3 min. Eller til det begynder at dufte. Tag grøntsagerne op af panden og sæt dem til side.
Kom lidt nyt olie på og svits kyllingekødet i ca. 3 min. under omrøring eller indtil det er gennemstegt.
Tilsæt karry, fløde, honning, østerssauce, fishsauce og salt og rør rundt.
Tilsæt de stegte grøntsager og rør godt rundt. Sæt et låg over og lad retten simre ved svag varme i ca. 5 min. Smag retten til med salt og limesaft.
🥗Tilbehør
Kog nudlerne som anvist på pakken og kom dem i en sigte eller dørslag til afdrypning.
Vend nudlerne i wokken eller panden med kylling og grøntsager.
🍽Servering
Anret kylling med nudler og grøntsager i en lille skål eller tallerken. Drys lidt peanuts over.
Sæt en skål med peanuts eller andre nødder på bordet og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Kylling med nudler og grøntsager i wok:
Erstat fløde med kokosmælk eller cremefine
Tilsæt koriander
Tilsæt bambusskud fra dåse
Der kan serveres indbagte rejer til
Ægnudler kan erstattes af almindelige nudler
❓ FAQ
Ægnudler er nudler uden tilsat æg og derfor ofte billigere.
Nudler også benævnt asiatiske nudler er lange tynde tørrede pasta, som købes i små pakker. Fås dog også, som frisk. De kortere kogetid end spaghetti. Nudler kan også fås i forskellige andre former. Fælles for dem er, at de kan koges med i en suppe eller gryderet.
Glasnudler er gennemsigtige nudler lavet af stivelse og vand og sælges ofte i tørret form i pakker. Glasnudler har en ringe næringsværdi og man kan derfor overveje, at bruge nudler i stedet eller alternativt ris.
Opskrift med noter
Kylling med nudler og grøntsager i wok
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 600 g Kyllingebryst (grove stykker)
- 200 g Gulerødder (skåret i tynde strimler)
- 200 g Broccoli (buketter)
- 6 stk. forårsløg (Skåret i stykker)
- 2 stk. Rødløg (kvarte ringe)
- 2 spsk. Olivenolie
Sauce
Sådan gør du
- Klargør grøntsager.
- Tag en stor pande eller en wok. Tilsæt olie og skrue godt op for varmen.
- Svits gulerødder, rødløg, forårsløg og broccoli i ca. 3 min. Eller til det begynder at dufte. Tag grøntsagerne op af panden og sæt dem til side.
- Kom lidt nyt olie på og svits kyllingekødet i ca. 3 min. under omrøring eller indtil det er gennemstegt.
- Tilsæt karry, fløde, honning, østerssauce, fishsauce og salt og rør rundt.
- Tilsæt de stegte grøntsager og rør godt rundt. Sæt et låg over og lad retten simre ved svag varme i ca. 5 min. Smag retten til med salt og limesaft.
Tilbehør
- Kog nudlerne som anvist på pakken og kom dem i en sigte eller dørslag til afdrypning.
- Vend nudlerne i wokken eller panden med kylling og grøntsager.
Servering
- Anret kylling med nudler og grøntsager i en lille skål eller tallerken. Drys lidt peanuts over.
- Sæt en skål med peanuts eller andre nødder på bordet og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer