Apfelstrudel
Giver to ruller apfelstrudel
Af Min Madopskrift
Apfelstrudel er en virkelig dejlig dessert. Vi har ikke rosiner i vores Apfelstrudel, men det kan du nemt tilsætte. Du kan godt lave din egen dej til apfelstrudel, men det er noget nemmere at købe en færdig dej. Fordelen ved at lave dejen selv er, at der kan du få den konsistens og smag du ønsker. Men filodej er et rigtig godt alternativ.
Ingredienser Apfelstrudel af færdig filodej
Fyld
- 1 kg. æbler
- 100 gram smør
- 100 gram fint sigtet rasp
- 100 gram sukker
- 50 gram mandler
- Revet skal af økologisk citron
- 1 tsk. stødt kanel.
- 100 gram blødt smør
- evt. 25 til 50 gram rosiner
Pynt
- Flormelis
Fremgangsmåde
- Blød smørret op i en kasserolle.
- Hæld raspen i og rist den forsigtigt.
- Sættes til afkøling.
- Kog vand op i en gryde og kom mandler i et minut eller til skallen løsner sig.
- Fjern skallen.
- Hak mandlerne groft.
- Skræl æblerne og fjern kernehus.
- Skær æbler i tynde skiver.
- Bland ristet rasp, grofthakkede mandler, æbler, sukker, citronskal og kanel i en skål.
- Smør en bradepande.
- Gør et viskestykke vådt og vrid så meget vand ud som muligt.
- Læg viskestykket på bordet således at viskestykket hænger lidt ud over bordkanten.
- Tag en filodej og rul den ud.
- Læg en udrullet dej på viskestykket, så kanten af dejen når til bordkanten.
- Pensle lidt smeltet smør på dejen.
- Læg en udrullet dej ovenpå den første.
- Og gentag at pensle med smeltet smør.
- Kom en lang bane fyld på dejen ved den bagerste kant men ikke helt ud i siderne.
- Rul dejen sammen ved hjælp af viskestykket.
- Når fyldet er rullet ind i dejen bukkes sidekanterne indover.
- Rul videre helt til bordkanten.
- Dejrullen er nu lukket i begge ender.
- Hold bradepanden hen til bordkanten og rul videre med viskestykket, således at dejrullen forsigtigt kommer ned i bradepanden.
- Rul den, så endekanten af dejen vender nedad og placer den, så der er plads til den næste rulle.
- Smør rullen ind med smeltet smør.
- Gentag med næste rulle.
- Forvarm ovnen til 200 grader C. alm. ovn.
- Bages nederst i ovnen, i ca. 10 minutter, og derefter ved 140 grader C. alm. ovn til Apfelstrudel er lysebrun og gennembagt (ca. 25 minutter).
- Sæt på rist til afkølling.
- Strø flormelis gennem en sigte over Apfelstrudel.
Servering
- Spises lun med lidt vanilje creme fraise eller vaniljeis til.
- Kan også spises kold.
- Skæres i passende skiver.
Prøv også æbletærte med creme
Tips til Apfelstrudel
- Du kan evt. tilsætte rosiner, til den ene rulle og udelade ved den anden, da rosiner er noget mange ikke kan lide i kager og desserter.
- Apfelstrudel serveres typisk kold til kaffe eller te og med en god vaniljeis til
Kommentarer
Ingen kommentarer