• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter

    Æbletærte med creme og bund af mørdej

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Æbletærte på kagetallerken

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total33
    • 19
    • 11
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Æbletærten er lavet med en hjemmelavet mørdejsbund som vi har bagt inden vi kommer fyldet på. Æbletærte med creme er en af vores bedste opskrifter, som vi anbefaler til alle der elsker en super lækker hjemmebagt æbletærte med vanilje. Æbletærten har en utrolig lækker sprød mørdejsbund hvorpå der er lagt cremefyld med æbler og kanel. Vi har forbagt mørdejsbunden, så bunden ikke bliver klæg.

    Prøv også æblekage – æbletærte med cremefraiche eller prøv også æbletærte med kanel

    Gå til
    • Tyndt lag
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 💬 Kommentarer

    Tyndt lag

    Vi skærer æbler ud i små både og lægger dem i et tyndt lag. Det giver en tærten en rigtig god konsistens og et indbydende udtryk. Det er en kage som er særdeles velegnet til, at servere for dine gæster.

    • Æbletærte med creme fraiche
      Æbletærte med creme fraiche og kanel
    • Æbletærte på kagetallerken
      Æbletærte med creme fraiche på kagetallerken
    • Æbletærte til kaffebordet
      Meget lækker Æbletærte med cremefraiche til kaffebordet

    📋 Opskrift

    Æbletærte på kagetallerken

    Æbletærte med creme og bund af mørdej

    Opskrift på Æbletærte med creme og bund af mørdej
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 15 min
    Tilberedningstid 25 min
    Hviletid 1 t
    Samlet tid 1 t 40 min
    Ret Bagværk og bageri, Kager
    Køkken Dansk
    Antal 12 Personer
    Kalorier 12 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser mørdejsbund

    • 150 g Hvedemel
    • 100 g Smør
    • 1 tsk. Citronskal (Revet)
    • 50 g Flormelis
    • 1 stk. Æggeblomme
    • 1 spsk. Fløde

    Ingredienser creme

    • 3 stk. Æggeblommer
    • 1-2 spsk. Sukker
    • 1 spsk. Maizenamel
    • 1 stk. Vaniljestang (Korn )
    • 2 dl Fløde

    Ingredienser fyld

    • 4-6 stk. Æbler (ikke for saftige)
    • 1 spsk. Sukker
    • 1 tsk. Kanel (Kan udelades)

    Sådan gør du
     

    Mørdejsbund

    • Findel smørret i melet med en paletkniv. Smuldr det til sidst mellem fingrene, til det danner en lidt grynet masse.
    • Tilsæt reven citronskal, sigtet flormelis, æggeblomme og fløde og bland alt ind i dejen med paletkniven.
    • Ælt dejen hurtigt og læg den koldt 1 time.
    • Udrul dejen på et melet bord, ikke for tyndt.
    • Beklæd en smurt tærteform med dejen. Lad dejen stå 1 cm over kanten. Prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet en time. Bag tærtebunden på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 – 25 min.
    • Lad den køle af.

    Creme

    • Pisk æggeblommer med sukker sammen i en gryde. Flæk vaniljen, skrab kornene ud i fløden og kog det op.
    • Pisk nu lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld så æggemassen op i resten af den kogende fløde.
    • Pisk cremen godt igennem. Varm cremen godt igennem lige op til under kogepunktet. Kom nu maizenamel i under konstant omrøring.
    • Tag gryden af varmen lige inden den når kogepunktet. Hæld straks cremen op i en skål, drys evt. lidt sukker på så den ikke trækker skind. Lad cremen blive næsten kold.

    Æbletærte

    • Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde både. Læg æblestykkerne i vand tilsat citron, så de ikke bliver misfarvede.
    • Læg nu mørdejsbunden på en tør bageplade. Smør cremen ud i et jævnt lag. Læg derefter de afdryppede æbleskiver på i et pænt mønster.
    • Drys et godt lag sukker over og evt. drys lidt kanel på.
    • Sæt tærten på ovnristen midt i ovnen ved 240 grader i ca. 12 min.
    • Hold øje med tærten, æblerne skal være møre og sukkeret være begyndt at blive gyldent.

    Servering

    • Server tærten varm evt. med cremefraiche eller flødeskum.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 249kcal (12%) | Kulhydrater: 26g (9%) | Protein: 3g (6%) | Fedt: 16g (25%) | Mættet fedt: 9g (56%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 12g (13%) | Vitamin A: 604IU (12%) | Vitamin C: 3mg (4%) | Calcium: 29mg (3%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Æblekage – Æbletærte med creme fraiche og hindbær, Æbletærte
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 15 min. Hviletid ca. 60 min. Samlet tid ca. 1 time og 40 min. Opskrift til 12 personer.

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser mørdejsbund

    • 150 g Hvedemel
    • 100 g Smør
    • 1 tsk. Citronskal Revet
    • 50 g Flormelis
    • 1 stk. Æggeblomme
    • 1 spsk. Fløde

    Ingredienser creme

    • 3 stk. Æggeblommer
    • 1-2 spsk. Sukker
    • 1 spsk. Maizenamel
    • 1 stk. Vaniljestang Korn
    • 2 dl Fløde

    Ingredienser fyld

    • 4-6 stk. Æbler ikke for saftige
    • 1 spsk. Sukker
    • 1 tsk. Kanel Kan udelades

    🔪 Sådan gør du

    Mørdejsbund

    1. Findel smørret i melet med en paletkniv. Smuldr det til sidst mellem fingrene, til det danner en lidt grynet masse.
    2. Tilsæt reven citronskal, sigtet flormelis, æggeblomme og fløde og bland alt ind i dejen med paletkniven.
    3. Ælt dejen hurtigt og læg den koldt 1 time.
    4. Udrul dejen på et melet bord, ikke for tyndt.
    5. Beklæd en smurt tærteform med dejen. Lad dejen stå 1 cm over kanten. Prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet en time. Bag tærtebunden på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 – 25 min.
    6. Lad den køle af.

    Creme

    1. Pisk æggeblommer med sukker sammen i en gryde. Flæk vaniljen, skrab kornene ud i fløden og kog det op.
    2. Pisk nu lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld så æggemassen op i resten af den kogende fløde.
    3. Pisk cremen godt igennem. Varm cremen godt igennem lige op til under kogepunktet. Kom nu maizenamel i under konstant omrøring.
    4. Tag gryden af varmen lige inden den når kogepunktet. Hæld straks cremen op i en skål, drys evt. lidt sukker på så den ikke trækker skind. Lad cremen blive næsten kold.

    Æbletærte

    1. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde både. Læg æblestykkerne i vand tilsat citron, så de ikke bliver misfarvede.
    2. Læg nu mørdejsbunden på en tør bageplade. Smør cremen ud i et jævnt lag. Læg derefter de afdryppede æbleskiver på i et pænt mønster.
    3. Drys et godt lag sukker over og evt. drys lidt kanel på.
    4. Sæt tærten på ovnristen midt i ovnen ved 240 grader i ca. 12 min.
    5. Hold øje med tærten, æblerne skal være møre og sukkeret være begyndt at blive gyldent.

    Servering

    • Server tærten varm evt. med cremefraiche eller flødeskum.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Vi har brugt Filippa æbler (Filippa er et gult velsmagende æble med en rød tone i solsiden) til vores æbletærte, men hvis du kan få rød Belle de Boskooper det også rigtig godt.
    • Belle de Boskoop er det bedste æble til desserter. Æblet er velsmagende med lidt grov og grynet frugtkød, og en konsistens som er meget velegnet til desserter. Begge æbler er store og er madæbler som også kan bruges som spiseæbler.
    • Alle æbler kan bruges, nogle æbler er mere søde og mindre saftige. Gå efter søde og mindre saftige æbler når du skal lave æbletærte.

    ❓ FAQ

    Kan man tilsætte andre krydderier til fyldet ?

    Ja, kardemomme er særdeles velegnet.

    Del meget gerne
    • Total33
    • 19
    • 11
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Ratatouille med hele kyllingefileter
    Blommetærte de luxe »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Desserter Tags: æbler, æg, citron, fløde, hvedemel, kanel, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Laila

      oktober 14, 2013 at 5:21 pm

      Hvornår kommes Maizenamelet i cremen. Fremgår ikke af fremgangsmåden.
      Kan det virkelig passe at tærtebunden skal havde 25 min på 200 grader. Min blev sort efter 15 min.

      Svar
    2. Laila

      oktober 14, 2013 at 5:23 pm

      Glemte lige at spørge om hvilken størrelse tærteformen skal havde?

      Svar
    3. Min Madopskrift

      oktober 14, 2013 at 6:11 pm

      Hej Laila
      Tak for din henvendelse til Min Madopskrift.

      Vi er kede af, at det ikke rigtigt er lykkes dig, da dette er en af vores bedste opskrifter, men vi prøver at komme med nogle svar.

      Ang. tærteformen; den vi har brugt, er 25 cm i diameter.

      Ang. Din ovn; vi har bagt tærtebunden i 25 min på 200 grader, men vi har en elektronisk ovn, som er meget præcis.
      Men ikke alle ovne er ens, så du allerførst tjekke, at du ikke bruger varmluft, da det så går ekstra stærkt, og kagen bliver tør.
      Brug aldrig varmluft!

      Ang. Maizenamel, dette kommes i til sidst i cremen. Opskriften er nu rettet til.

      Håber du kan bruge råd, og det lykkes næste gang.

      Mvh.
      Min Madopskrift

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind