Æbletærten er lavet med en hjemmelavet mørdejsbund som vi har bagt inden vi kommer fyldet på. Æbletærte med creme er en af vores bedste opskrifter, som vi anbefaler til alle der elsker en super lækker hjemmebagt æbletærte med vanilje. Æbletærten har en utrolig lækker sprød mørdejsbund hvorpå der er lagt cremefyld med æbler og kanel. Vi har forbagt mørdejsbunden, så bunden ikke bliver klæg. Denne æbletærte er nem at lave, og resultatet er rigtigt godt hvis man bruger æbler af god kvalitet.
Prøv også æblekage – æbletærte med cremefraiche eller prøv også æbletærte med kanel
Gå til
Tyndt lag
Vi skærer æbler ud i små både og lægger dem i et tyndt lag. Det giver en tærten en rigtig god konsistens og et indbydende udtryk. Det er en kage som er særdeles velegnet til, at servere for dine gæster.
Opskrift med noter
Æbletærte med creme og bund af mørdej
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Springform 25 cm
Ingredienser
Ingredienser mørdejsbund
- 150 g Hvedemel
- 100 g Smør
- 1 tsk. Citronskal (Revet)
- 50 g Flormelis
- 1 stk. Æggeblomme
- 1 spsk. Fløde
Ingredienser creme
- 3 stk. Æggeblommer
- 1-2 spsk. Sukker
- 1 spsk. Maizenamel
- 1 stk. Vaniljestang (Korn )
- 2 dl Fløde
Sådan gør du
Mørdejsbund
- Findel smørret i melet med en paletkniv. Smuldr det til sidst mellem fingrene, til det danner en lidt grynet masse.
- Tilsæt reven citronskal, sigtet flormelis, æggeblomme og fløde og bland alt ind i dejen med paletkniven.
- Ælt dejen hurtigt og læg den koldt 1 time.
- Udrul dejen på et melet bord, ikke for tyndt.
- Beklæd en smurt tærteform med dejen. Lad dejen stå 1 cm over kanten. Prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet en time. Bag tærtebunden på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 – 25 min.
- Lad den køle af.
Creme
- Pisk æggeblommer med sukker sammen i en gryde. Flæk vaniljen, skrab kornene ud i fløden og kog det op.
- Pisk nu lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld så æggemassen op i resten af den kogende fløde.
- Pisk cremen godt igennem. Varm cremen godt igennem lige op til under kogepunktet. Kom nu maizenamel i under konstant omrøring.
- Tag gryden af varmen lige inden den når kogepunktet. Hæld straks cremen op i en skål, drys evt. lidt sukker på så den ikke trækker skind. Lad cremen blive næsten kold.
Æbletærte
- Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde både. Læg æblestykkerne i vand tilsat citron, så de ikke bliver misfarvede.
- Læg nu mørdejsbunden på en tør bageplade. Smør cremen ud i et jævnt lag. Læg derefter de afdryppede æbleskiver på i et pænt mønster.
- Drys et godt lag sukker over og evt. drys lidt kanel på.
- Sæt tærten på ovnristen midt i ovnen ved 240 grader i ca. 12 min.
- Hold øje med tærten, æblerne skal være møre og sukkeret være begyndt at blive gyldent.
Servering
- Server tærten varm evt. med cremefraiche eller flødeskum.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 15 min. Hviletid ca. 60 min. Samlet tid ca. 1 time og 40 min. Opskrift til 12 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser mørdejsbund
- 150 g Hvedemel
- 100 g Smør
- 1 tsk. Citronskal Revet
- 50 g Flormelis
- 1 stk. Æggeblomme
- 1 spsk. Fløde
Ingredienser creme
- 3 stk. Æggeblommer
- 1-2 spsk. Sukker
- 1 spsk. Maizenamel
- 1 stk. Vaniljestang Korn
- 2 dl Fløde
Ingredienser fyld
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Mørdejsbund
- Findel smørret i melet med en paletkniv. Smuldr det til sidst mellem fingrene, til det danner en lidt grynet masse.
- Tilsæt reven citronskal, sigtet flormelis, æggeblomme og fløde og bland alt ind i dejen med paletkniven.
- Ælt dejen hurtigt og læg den koldt 1 time.
- Udrul dejen på et melet bord, ikke for tyndt.
- Beklæd en smurt tærteform med dejen. Lad dejen stå 1 cm over kanten. Prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet en time. Bag tærtebunden på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 – 25 min.
- Lad den køle af.
Creme
- Pisk æggeblommer med sukker sammen i en gryde. Flæk vaniljen, skrab kornene ud i fløden og kog det op.
- Pisk nu lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld så æggemassen op i resten af den kogende fløde.
- Pisk cremen godt igennem. Varm cremen godt igennem lige op til under kogepunktet. Kom nu maizenamel i under konstant omrøring.
- Tag gryden af varmen lige inden den når kogepunktet. Hæld straks cremen op i en skål, drys evt. lidt sukker på så den ikke trækker skind. Lad cremen blive næsten kold.
Æbletærte
- Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde både. Læg æblestykkerne i vand tilsat citron, så de ikke bliver misfarvede.
- Læg nu mørdejsbunden på en tør bageplade. Smør cremen ud i et jævnt lag. Læg derefter de afdryppede æbleskiver på i et pænt mønster.
- Drys et godt lag sukker over og evt. drys lidt kanel på.
- Sæt tærten på ovnristen midt i ovnen ved 240 grader i ca. 12 min.
- Hold øje med tærten, æblerne skal være møre og sukkeret være begyndt at blive gyldent.
Servering
- Server tærten varm evt. med cremefraiche eller flødeskum.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Vi har brugt Filippa æbler (Filippa er et gult velsmagende æble med en rød tone i solsiden) til vores æbletærte, men hvis du kan få rød Belle de Boskooper det også rigtig godt.
- Belle de Boskoop er det bedste æble til desserter. Æblet er velsmagende med lidt grov og grynet frugtkød, og en konsistens som er meget velegnet til desserter. Begge æbler er store og er madæbler som også kan bruges som spiseæbler.
- Alle æbler kan bruges, nogle æbler er mere søde og mindre saftige. Gå efter søde og mindre saftige æbler når du skal lave æbletærte.
❓ FAQ
Ja, kardemomme er særdeles velegnet.
Laila
Hvornår kommes Maizenamelet i cremen. Fremgår ikke af fremgangsmåden.
Kan det virkelig passe at tærtebunden skal havde 25 min på 200 grader. Min blev sort efter 15 min.
Laila
Glemte lige at spørge om hvilken størrelse tærteformen skal havde?
Min Madopskrift
Hej Laila
Tak for din henvendelse til Min Madopskrift.
Vi er kede af, at det ikke rigtigt er lykkes dig, da dette er en af vores bedste opskrifter, men vi prøver at komme med nogle svar.
Ang. tærteformen; den vi har brugt, er 25 cm i diameter.
Ang. Din ovn; vi har bagt tærtebunden i 25 min på 200 grader, men vi har en elektronisk ovn, som er meget præcis.
Men ikke alle ovne er ens, så du allerførst tjekke, at du ikke bruger varmluft, da det så går ekstra stærkt, og kagen bliver tør.
Brug aldrig varmluft!
Ang. Maizenamel, dette kommes i til sidst i cremen. Opskriften er nu rettet til.
Håber du kan bruge råd, og det lykkes næste gang.
Mvh.
Min Madopskrift
Nete Mosbæk
Jeg mangler angivelse af, hvor stor tærteformen skal være?
Jeg vil gerne jeg lave tærten.
Bjørn Nielsen
Hej Nete
Vi har rettet i opskriften, så det er anført nu.
Vi har brugt en tærteform på 25 cm. Men, hvis du ikke har en på 25 cm, kan du godt tage en lidt større eller mindre form.
Hilsen
Bjørn