Pølsehorn som børn kan lige dem
Af Min Madopskrift
Antal 6 store stk eller 12 små pølsehorn. (Halve pølser)
Pølsehorn er de fleste børns livret, derfor er de altid en succes ved børnefødselsdage.
Her er den bedste og mest enkle opskrift på pølsehorn vi har prøvet, den kan anbefales.
Ingredienser:
- 25 g smør
- ¼ liter mælk
- 25 g gær
- 2 tsk. sukker
- 1 lille tsk. gourmet salt
- 400 g hvedemel
- 6 pølser af bedste kvalitet
Fremgangsmåde:
Gæren opløses i lidt lun mælk og sættes til side. Smørret smeltes i en stor gryde. Resten af mælken tilsættes derefter. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fugtigt viskestykke og stil dejen lunt til hævning i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et bord der er drysset med mel og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.
Sno nu dejen om pølserne (pølsen kan evt. deles i to).
Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 30 min. Pensl pølsehornene med vand.
Bag dem midt i ovnen – til de er gyldne.
Tips
Drys evt. et par stykker med sesamfrø.
Kom lidt revet ost mellem pølser og dej.
Skriv en kommentar