Lækker høj “svampet” chokoladekage med tyk glasur. Denne chokoladekage er lavet efter en gammel klassisk opskrift, som gør at kagen bliver særdeles svampet. Chokoladekagen er i øvrigt meget billig at lave. Chokoladekage med kærnemælk bliver bare endnu bedre dagen efter, hvor smagen og saften, rigtig er smeltet sammen til en himmelsk mundfuld.
Prøv også bedste chokoladekage med kærnemælk
Gå til
Børn
Det er nemt og lave chokoladekage og især børn er helt vilde med denne kage. Server kagen i små stykker, da den godt kan blive “lidt for meget”.
Chokoladekage med ægte chokolade
Hvis du ikke kan få nok af chokolade, kan du rive strimler af mørk chokolade og fordele ovenpå kagen inden servering. Du kan bruge både mørk, lys og hvid chokolade for dekorationens skyld. Vi har brugt drys af tørret hindbær, for at give den meget søde kage lidt syrligt pift.
📋 Opskrift
Chokoladekage med kærnemælk
Ingredienser
- 2 dl. Kærnemælk (Eller sødmælk)
- 50 g Kakao
- 300 g Sukker
- 50 g Smør (Eller margarine)
- 2 stk. Æg
- 300 g Hvedemel
- 1 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vaniljepulver (Eller korn fra en vaniljestang)
Glasur
- 3 spsk. Kakao
- 200 g Flormelis
- 2 spsk. Smør
- 0.5 dl. Vand
Pynt
- 25 g Chokolade (Mørk og revet i strimler med en kokkekniv)
Sådan gør du
Chokoladekage
- Smelt smør, sukker og chokolade i en dyb skål over vandbad. Når ingredienserne er smeltet, tages skålen af varmen.
- Køl blandingen lidt af og tilsæt æggene en ad gangen. Pisk med en elpisker til sidst mel og natron og bagepulver i.
- Kom bagepapir i en form eller bradepande.
- Hæld dejen i formen omkring 2 tredjedele op
- Bages midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.
- Kagen skal ikke bages for meget, så bliver den nemt tør. Stik evt. en strikkepind ind midt i kagen og se om der hænger dej fast på. Når der ikke hænger dej fast mere, er kagen færdig.
Glasur
- Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og vand blandes, til indholdet er cremet og tyk. Smøres på når kagen er kold.
- Kom strimler af ægte chokolade ovenpå glasur som pynt.
- Server kagen straks eller lad den stå i skabet eller i køleskab.
Noter
- Kagen kan fryses.
- Man kan som pynt, bruge forskellige typer og farver af chokolade.
- Man kan tilsætte stykker af forskellige typer og farver af chokolade til selve dejen.
- Hvid chokolade giver et flot modspil til den mørke kage.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 10 minutter. Hviletid 60 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 1 time og 40 min. Opskrift til 12 personer.
🥘 Ingredienser
- 2 dl. Kærnemælk (Eller sødmælk)
- 50 g Kakao
- 300 g Sukker
- 50 g Smør (Eller margarine)
- 2 stk. Æg
- 300 g Hvedemel
- 1 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vaniljepulver (Eller korn fra en vaniljestang)
🥣 Glasur
- 3 spsk. Kakao
- 200 g Flormelis
- 2 spsk. Smør
- 0.5 dl. Vand
🍒Pynt
- 25 g Chokolade (Mørk og revet i strimler med en kokkekniv)
🔪 Sådan gør du
Chokoladekage
- Smelt smør, sukker og chokolade i en dyb skål over vandbad. Når ingredienserne er smeltet, tages skålen af varmen.
- Køl blandingen lidt af og tilsæt æggene en ad gangen. Pisk med en elpisker til sidst mel og natron og bagepulver i.
- Kom bagepapir i en form eller bradepande.
- Hæld dejen i formen omkring 2 tredjedele op
- Bages midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.
- Kagen skal ikke bages for meget, så bliver den nemt tør. Stik evt. en strikkepind ind midt i kagen og se om der hænger dej fast på. Når der ikke hænger dej fast mere, er kagen færdig.
🥣 Glasur
- Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og vand blandes, til indholdet er cremet og tyk. Smøres på når kagen er kold.
- Kom strimler af ægte chokolade ovenpå glasur som pynt.
- Server kagen straks eller lad den stå i skabet eller i køleskab.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Kagen kan fryses.
- Man kan som pynt, bruge forskellige typer og farver af chokolade.
- Man kan tilsætte stykker af forskellige typer og farver af chokolade til selve dejen.
- Hvid chokolade giver et flot modspil til den mørke kage.
❓ FAQ
Natron bruges når der tilsættes surmælksprodukter og man vil sikre en ensartet hævning. Bagepulver sikrer en luftig dej god hævning. Fælles er, at man skal bage kagen med det samme uden hævning.
Skriv et svar