• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Bagværk

    Chokoladekage med kærnemælk

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 3 uger siden

    Chokoladekage med kærnemælk og glasur

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Lækker høj “svampet” chokoladekage med tyk glasur. Denne chokoladekage er lavet efter en gammel klassisk opskrift, som gør at kagen bliver særdeles svampet. Chokoladekagen er i øvrigt meget billig at lave. Chokoladekage med kærnemælk bliver bare endnu bedre dagen efter, hvor smagen og saften, rigtig er smeltet sammen til en himmelsk mundfuld.

    Prøv også bedste chokoladekage med kærnemælk

    Gå til
    • Børn
    • Chokoladekage med ægte chokolade
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Børn

    Det er nemt og lave chokoladekage og især børn er helt vilde med denne kage. Server kagen i små stykker, da den godt kan blive “lidt for meget”.

    Chokoladekage med ægte chokolade

    Hvis du ikke kan få nok af chokolade, kan du rive strimler af mørk chokolade og fordele ovenpå kagen inden servering. Du kan bruge både mørk, lys og hvid chokolade for dekorationens skyld. Vi har brugt drys af tørret hindbær, for at give den meget søde kage lidt syrligt pift.

    Chokoladekage med kærnemælk og glasur
    Chokoladekage med kærnemælk og glasur

    📋 Opskrift

    Chokoladekage med kærnemælk og glasur

    Chokoladekage med kærnemælk

    Opskrift på chokoladekage med kærnemælk og vanilje
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 30 min
    Hviletid 1 t
    Samlet tid 1 t 40 min
    Ret Kager
    Køkken Dansk
    Antal 12 Personer
    Kalorier 17 %

    Ingredienser
      

    • 2 dl. Kærnemælk (Eller sødmælk)
    • 50 g Kakao
    • 300 g Sukker
    • 50 g Smør (Eller margarine)
    • 2 stk. Æg
    • 300 g Hvedemel
    • 1 tsk. Natron
    • 1 tsk. Bagepulver
    • 1 tsk. Vaniljepulver (Eller korn fra en vaniljestang)

    Glasur

    • 3 spsk. Kakao
    • 200 g Flormelis
    • 2 spsk. Smør
    • 0.5 dl. Vand

    Pynt

    • 25 g Chokolade (Mørk og revet i strimler med en kokkekniv)

    Sådan gør du
     

    Chokoladekage

    • Smelt smør, sukker og chokolade i en dyb skål over vandbad. Når ingredienserne er smeltet, tages skålen af varmen.
    • Køl blandingen lidt af og tilsæt æggene en ad gangen. Pisk med en elpisker til sidst mel og natron og bagepulver i.
    • Kom bagepapir i en form eller bradepande.
    • Hæld dejen i formen omkring 2 tredjedele op
    • Bages midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.
    • Kagen skal ikke bages for meget, så bliver den nemt tør. Stik evt. en strikkepind ind midt i kagen og se om der hænger dej fast på. Når der ikke hænger dej fast mere, er kagen færdig.

    Glasur

    • Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og vand blandes, til indholdet er cremet og tyk. Smøres på når kagen er kold.
    • Kom strimler af ægte chokolade ovenpå glasur som pynt.
    • Server kagen straks eller lad den stå i skabet eller i køleskab.

    Noter

    • Kagen kan fryses.
    • Man kan som pynt, bruge forskellige typer og farver af chokolade.
    • Man kan tilsætte stykker af forskellige typer og farver af chokolade til selve dejen.
    • Hvid chokolade giver et flot modspil til den mørke kage.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 344kcal (17%) | Kulhydrater: 66g (22%) | Protein: 5g (10%) | Fedt: 8g (12%) | Mættet fedt: 5g (31%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 2g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 43g (48%) | Vitamin A: 230IU (5%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 1µg (1%) | Calcium: 39mg (4%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 52µg (13%) | Jern: 2mg (11%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 40mg (10%) | Fosfor: 103mg (10%) | Koffein: 14mg
    Keyword Bagepulver, Chokoladekage med kærnemælk og vanilje, Kakao, kærnemælk, Natron, vanilije
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 10 minutter. Hviletid 60 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 1 time og 40 min. Opskrift til 12 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 2 dl. Kærnemælk (Eller sødmælk)
    • 50 g Kakao
    • 300 g Sukker
    • 50 g Smør (Eller margarine)
    • 2 stk. Æg
    • 300 g Hvedemel
    • 1 tsk. Natron
    • 1 tsk. Bagepulver
    • 1 tsk. Vaniljepulver (Eller korn fra en vaniljestang)

    🥣 Glasur

    • 3 spsk. Kakao
    • 200 g Flormelis
    • 2 spsk. Smør
    • 0.5 dl. Vand

     🍒Pynt

    • 25 g Chokolade (Mørk og revet i strimler med en kokkekniv)

    🔪 Sådan gør du

    Chokoladekage

    1. Smelt smør, sukker og chokolade i en dyb skål over vandbad. Når ingredienserne er smeltet, tages skålen af varmen.
    2. Køl blandingen lidt af og tilsæt æggene en ad gangen. Pisk med en elpisker til sidst mel og natron og bagepulver i.
    3. Kom bagepapir i en form eller bradepande.
    4. Hæld dejen i formen omkring 2 tredjedele op
    5. Bages midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.
    6. Kagen skal ikke bages for meget, så bliver den nemt tør. Stik evt. en strikkepind ind midt i kagen og se om der hænger dej fast på. Når der ikke hænger dej fast mere, er kagen færdig.

    🥣 Glasur

    1. Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og vand blandes, til indholdet er cremet og tyk. Smøres på når kagen er kold.
    2. Kom strimler af ægte chokolade ovenpå glasur som pynt.
    3. Server kagen straks eller lad den stå i skabet eller i køleskab.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Kagen kan fryses.
    • Man kan som pynt, bruge forskellige typer og farver af chokolade.
    • Man kan tilsætte stykker af forskellige typer og farver af chokolade til selve dejen.
    • Hvid chokolade giver et flot modspil til den mørke kage.

    ❓ FAQ

    Hvorfor er der både natron og bagepulver i kagen?

    Natron bruges når der tilsættes surmælksprodukter og man vil sikre en ensartet hævning. Bagepulver sikrer en luftig dej god hævning. Fælles er, at man skal bage kagen med det samme uden hævning.

    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Bøf stroganoff
    Banankage »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Børnevenlig mad Tags: æg, Bagepulver, chokolade, hvedemel, kakao, Kærnemælk, Natron, vanilje

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind