• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Bagværk

Gulerodsbrud med solsikkefrø

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Gulerodsbrud hviler på bagerist

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total37
  • 30
  • 7
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Her får du bløde svampede boller som virkelig godt, og har en dejlig eftersmag. Gulerodsbrud med solsikkefrø er også et hit hos børnene. Du får helt klart det bedste resultat, hvis du bruger økologiske gulerødder til gulerodsbrud, da de tilføjer ægte sødme. Du kan mange steder købe gulerødder i forskellige farver, og brug dem endelig, de giver en dejlig farve til gulerodsbrud.

  • Ingredienser til gulerodsbrud
    Ingredienser til gulerodsbrud
  • Dej til gulerodsbrud
    Dej til gulerodsbrud formet med kanter
  • Dej med æg
    Dej med æg
  • Dej til gulerodsbrud med æg og solsikkefrø
    Dej til gulerodsbrud med æg og solsikkefrø
  • Dej til gulerodsbrud æltet sammen
    Ælt ingredienser godt ind i dejen
  • Dej med ingredienser til gulerodsbrud
    Lav dejen med en kant og kom ingredienser i midten.
  • Gulerodsbrud hviler på bagerist
    Lad boller hvile 10 min. på bagerist
Gulerodsbrud hviler på bagerist

Gulerodsbrud med solsikkefrø

Gulerodsbrud med solsikkefrø er store bløde og boller som får sin sødme fra gulerødder.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 15 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Bagværk og bageri
Køkken Dansk
Antal 15 boller
Kalorier 18 %

Ingredienser
  

  • 6 dl Vand
  • 1 pk Gær
  • 2 tsk Groft salt
  • 75 g Sukker
  • 50 g Smør
  • 1 kg Hvedemel
  • 2 stk. Æg
  • 4 stk. Gulerødder (revet)
  • 150 g Solsikkefrø

Sådan gør du
 

  • Tag en stor skål og hæld tempereret vand, gær og sukker i skålen og rør det sammen til det skummer.
  • Tilsæt nu mel og blødt smør og ælt det sammen til du har en dej som gerne må være til den klistrede side. Så brug gerne en røremaskine.
  • Sæt dejen til hævning tildækket i ca. 1 time, under et fugtigt klæde.
  • Imens rives gulerødder og solsikkefrø tages frem.
  • Hæld dejen ud på et køkkenbord der er drysset med mel.
  • Bred dejen ud, så du får en slags stor fordybning som du kan komme æg og revet gulerod i. Se billede.
  • Ælt det hele groft sammen.
  • Dyp hænder i vand og tag en spiseske i hånden.
  • Form 12-15 boller og kom dem på 2 bageplader som er smurt ind i smør.
  • Pensl boller med vand tilsat salt og lad dem hæve under et fugtigt klæde i 30 minutter.
  • Bag bollerne midt i en 210 grader ovn i ca. 15 minutter ved almindelig varme eller til de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøl bollerne let på bageristen inden servering.

Noter

Tips
  • Du kan tilsætte tranebær
  • Du kan tilsætte finthakkede mandler

Ernærnærings fakta

Kalorier: 363kcal (18%) | Kulhydrater: 60g (20%) | Protein: 10g (20%) | Fedt: 9g (14%) | Mættet fedt: 2g (13%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 6g (7%) | Vitamin A: 2837IU (57%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 29mg (3%) | Jern: 4mg (22%)
Keyword Store svampede boller
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Prøv også Bedste sundhedsboller

Ingredienserne vi har brugt i opskriften, er økologiske og af god kvalitet, så vi får nogle sunde gulerodsbrud med masser af god smag. Det er vigtigt, at dejen får lov og hæve og hvile så smagen rigtig kommer frem.

Det kan være en god ide, at sætte dejen til at hvile i en skål med lukket låg, så vandet ikke fordamper og dejen stadig er fugtig efter hævningen.

Mere fra samme kategori:

Svensk pølseret med bacon
Søde kartofler med karry og babyspinat
Chilieddike
Tiramisu med ladyfingers
Snobrød klassisk opskrift
Tigerrejer i massaman karry
Del meget gerne
  • Total37
  • 30
  • 7
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Bagværk

  • Æblekage med chokoladeglasur på tallerken
    Bagt æblekage med chokolade og kanel
  • Hvid glasur med vand
    Hvid glasur
  • kakaoglasur med kakao
    Nem kakaoglasur med flormelis
  • Nem bagt æblekage med kanel
    Bagt æblekage med kanel og mandler

Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Børnevenlig mad Tags: æg, gulerødder, hvedemel, solsikkekerner

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·