Du behøves ikke at lave mange forskellige deje. Faktisk kan du nøjes med en grunddej til alle småkager. Med en grunddej til julens småkager, kan du lave mange nye lækre og mere moderne småkager.
De småkager vi laver har smag af lemon, citron, orange, ingefær og traditionel vanilje. Lyder det lækkert, så lav vores grunddej og brug den til vores skønne julesmåkager.
Her får du grundopskriften til småkagedej
Grunddej til småkagerne i julen
🧾 Indkøbsliste
Streg ingredienserne nedenunder over, efterhånden som du har dem.Ingredienser
- 125 g mandler smuttede
- 1 stk. vaniljestang
- ½ tsk. hjortetaksalt
- 125 g sukker
- 125 g hvedemel
- 75 g smør
- 1 stk. æg
Sådan gør du
- Fremgangsmåde grunddej til småkager
- Kom mandler i kogende vand og køl dem derefter ned og ”smut” skindet af.
- Skrab korn ud af vaniljestang.
- Kom mandler og vanilje op i en lille hakker og blend det.
- Sukker, hjortetakssalt, smør og mel kommes i en skål og røres let sammen.
- Tilsæt ægget og saml dejen.
- Kom nu dejen i en fugtigt viskestykke og læg den på en tallerken og kom den i køleskabet til næste dag. Dog mindst 5 timer eller indtil dejen er kølet helt ned.
📋 Ernæring
Vi laver en stor grunddej til julens småkager hvert år. Den bruger vi til, at lave de fleste af julens velkendte småkager. Det kan være en rigtig god ide, at lave småkager i flere omgange, så du altid kan tilbyde gæsterne friske hjemmelavede småkager. Hvis du laver alle småkagerne på en gang, bliver de lidt kedelige i smagen og konsistensen. Lav gerne en ny portion hver eller hver anden weekend, så har du altid friske småkager i huset.
Tips
- Du kan lave dobbelt portion og lave flere slags småkager
Skriv et svar