Her får du opskriften Blommekage New York Times, der blev berømt i hele verden. The New York Times offentliggjorde Marian Burros opskrift på Plum Torte hver september fra år 1983 til 1989, da den var ufattelig populær.
I den originale opskrift er der brugt citron, vi har udskiftet citron med økologiske appelsiner, men hvis du vil bruge citroner, som i den originale opskrift, udskifter du bare appelsiner med 2 stk. citroner.
Prøv også blommetærte med marcipan
Gå til
Blommer
I den originale opskrift er brugt 24 røde blommer, men der skal bare bruges det antal, som man synes passer.
Hvis du har små blommer bruges der flere og hvis du har store blommer passer antallet måske meget godt.
Jo flere blommer der bruges, jo mere syrlig/sød og saftig bliver kagen. Vi bruger mange blommer, da vi godt kan lide et helt lag med blommer.
Hvis du ikke har blommer, kan du også bruge de røde mirabelleblommer. De gule mirabelleblommer kan også bruges, men er ofte lidt tørre og har en mere speciel smag.
Original opskrift fra New York Times
Hvis du vil lave blommekagen, som vist i avisen, skal du bare udelade appelsin og så kun bruge citron.
Det helt specielle ved denne opskrift er, at blommekagen får et tyndt sprødt lag af citronsukker, som giver denne kage en dejlig prikkende syrlighed udenpå den søde kage.
Pas på med, at bruge mere sukker end vi gør i opskriften, da kagen ikke må blive for sød.
Vi anbefaler at sukkeret reduceres til 125 gram, så kagen bliver mindre sød. Vi har dog valgt at bruge 175 gram i opskriften, da det er det originale indhold i den oprindelige opskrift.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 45 min. Samlet tid ca. 1 time og 5 min. Opskrift til 10 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Dej
- 175 g Rørsukker (eller almindelig sukker)
- 175 g hvedemel
- 175 g smør
- 3 stk. Æg
- ½ stk. Citron (skallen)
- 1 stk. Appelsin
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 ½ tsk. Bagepulver
- 1 knivspids salt
Fyld
- 250 gram Blommer (halve)
- 1 stk. Appelsiner
- ½ stk. Citron
- 3 spsk. rørsukker (Eller sukker)
- 1 tsk. kanel
🥬Pynt
- 1 tsk. Flormelis
🥗Tilbehør
- 2 dl Vaniljecremefraiche (vaniljeis eller flødeskum)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Varm ovnen op til 200° varmluft.
- Tag lidt smør på lidt bagepapir og smør en 24 cm springform eller klip lidt bagepapir til, så det passer i bageformen.
- Kom blommerne i en balje vand og skyl dem godt. Brug hænderne og gnub blommerne rene. Tør blommer i et rent viskestykke.
- Med en lille urtekniv skæres blommer midtover. Fjern sten og skrab rundt i hullet hvor stenen har siddet. Der kan sidde en lille “streng” som binder stenen fast i blommekødet. Denne skal fjernes. Sæt de halve blommer til side.
Dej
- Skyl citron og appelsin og dup dem tørre. Riv det orange af hele appelsinskallen og kom det i skålen. Riv halvdelen af det gule fra citronskallen og kom det i skålen.
- Tilsæt sukkeret og rør og skrab det hele godt sammen.
- Tilsæt vaniljesukker og rør det ud. Tilsæt det bløde smør og pisk det hele indtil det hele er blandet godt sammen og har en cremet konsistens.
- Tilsæt hvedemel, æg, bagepulver og en knivspids salt imens der piskes. Forsæt indtil dejen er ensartet.
Blommekage
- Dejen skal ikke hæve men straks hældes i bageformen og fordeles til et jævnt lag.
- Nu skal de halve blommer fordeles i dejen. Sæt blommerne let i dejen med indersiden mod dejen og indtil blommerne dækker hele dejen rundt. Blommerne skal ikke trykkes ned i dejen med blot sættes let.
- Pres citronsaften og appelsinsaft i hver sin kop. Først fordeles citronsaft ud over blommekagen og derefter appelsinsaften..
- Til sidst røres sukker og kanel sammen til kanelsukker som drysses ud over kagen blommekagen.
- Sæt blommekagen i ovnen. Skru temperaturen ned til 175° og bag blommekagen i ca. 45 minutter eller indtil den er gylden og sprød.
- Kagen sættes til afkøling i bageformen. Når kagen er fingervarm, åbnes formen og blommekagen sættes til afkøling på en bagerist.
🍽Servering
- Pynt blommekagen med lidt sigtet flormelis og tilbyd vaniljecremefraiche, vaniljeis eller kold flødeskum til.
Opskrift med noter
Blommekage med friske blommer, appelsin og citron
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Springform 24 cm
Ingredienser
Dej
- 175 g Rørsukker (eller almindelig sukker)
- 175 g hvedemel
- 175 g smør
- 3 stk. Æg
- ½ stk. Citron (skallen)
- 1 stk. Appelsin
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 ½ tsk. Bagepulver
- 1 knivspids salt
Fyld
- 250 gram Blommer (halve)
- 1 stk. Appelsiner
- ½ stk. Citron
- 3 spsk. rørsukker (Eller sukker)
- 1 tsk. kanel
Pynt
- 1 tsk. Flormelis
Tilbehør
- 2 dl Vaniljecremefraiche (vaniljeis eller flødeskum)
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200° varmluft.
- Tag lidt smør på lidt bagepapir og smør en 24 cm springform eller klip lidt bagepapir til, så det passer i bageformen.
- Kom blommerne i en balje vand og skyl dem godt. Brug hænderne og gnub blommerne rene. Tør blommer i et rent viskestykke.
- Med en lille urtekniv skæres blommer midtover. Fjern sten og skrab rundt i hullet hvor stenen har siddet. Der kan sidde en lille "streng" som binder stenen fast i blommekødet. Denne skal fjernes. Sæt de halve blommer til side.
Dej
- Skyl citron og appelsin og dup dem tørre. Riv det orange af hele appelsinskallen og kom det i skålen. Riv halvdelen af det gule fra citronskallen og kom det i skålen.
- Tilsæt sukkeret og rør og skrab det hele godt sammen.
- Tilsæt vaniljesukker og rør det ud. Tilsæt det bløde smør og pisk det hele indtil det hele er blandet godt sammen og har en cremet konsistens.
- Tilsæt hvedemel, æg, bagepulver og en knivspids salt imens der piskes. Forsæt indtil dejen er ensartet.
Blommekage
- Dejen skal ikke hæve men straks hældes i bageformen og fordeles til et jævnt lag.
- Nu skal de halve blommer fordeles i dejen. Sæt blommerne let i dejen med indersiden mod dejen og indtil blommerne dækker hele dejen rundt. Blommerne skal ikke trykkes ned i dejen med blot sættes let.
- Pres citronsaften og appelsinsaft i hver sin kop. Først fordeles citronsaft ud over blommekagen og derefter appelsinsaften..
- Til sidst røres sukker og kanel sammen til kanelsukker som drysses ud over kagen blommekagen.
- Sæt blommekagen i ovnen. Skru temperaturen ned til 175° og bag blommekagen i ca. 45 minutter eller indtil den er gylden og sprød.
- Kagen sættes til afkøling i bageformen. Når kagen er fingervarm, åbnes formen og blommekagen sættes til afkøling på en bagerist.
Servering
- Pynt blommekagen med lidt sigtet flormelis og tilbyd vaniljecremefraiche, vaniljeis eller kold flødeskum til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Jo større springform, jo lavere kage. 24 cm giver en pæn høj kage
- En sej og tykflydende dej giver en forholdsvis høj tør kage.
- En flydende dej giver en fugtig med lavere kage.
- Brug store røde blommer
❓ FAQ
Ja, men smagen bliver mere sød og kagen får en grøn farve.
Ja, lime kan erstatte citron. Smagen er stadig god men lidt særpræget.
Røde blommer som Opal, Kirkes, Sveske, Victoria og Jubilæum er særdeles velegnede til blommekage pga. af deres perfekte sødme og syrlighed.
Kommentarer
Ingen kommentarer