• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Brombærkage med marcipan

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 9 måneder siden

    Brombærkage med vaniljecremefraiche og friske brombær

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total29
    • 15
    • 14
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du opskriften på en helt fantastisk svampet brombærkage med marcipan og friske lækre smagfulde brombær, som har ligget i en lage med sukker og sirup. Lyder det godt, er denne kage noget for dig. Pluk dine brombær selv, der er masser af gode steder at plukke. Du får de bedste og sødeste og mest smagfulde brombær i skove og hegn langt væk fra trafik og forurening.

    Du får en høj og svampet brombærkage med marcipan, når du bruger en springform på 20 cm. Bruger du en større springform, bliver kagen mere flad.

    Prøv også brombærtærte

    Gå til
    • Friske brombær
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift
    • Brombærkage med friske brombær
      Brombærkage med friske brombær
    • Brombærkage med vaniljecremefraiche og friske brombær
      Brombærkage med vaniljecremefraiche og friske brombær
    • Brombærkage set fra oven
      Brombærkage set fra oven

    Friske brombær

    Vi elsker brombær og kan næsten ikke få nok af de krydrede blåsorte bær, så vi plukker løbende friske brombær, som vi bruger til kager og smoothies. De bær vi bruger til marmelade plukker vi sidst på sæsonen, så vi får meget modne brombær, som vi synes giver den bedste marmelade.

    Plukker du dine brombær for tidligt er brombærrene mere syrlige og hårde, men til gengæld giver bærrene så et godt modspil til den søde kage. Men brombær skal være modne når de plukkes.

    Erstat brombær med hindbær

    Du kan lave en skøn kage med friske brombær, men du kan også udskifte de friske brombær med hindbær hvis du har dem i haven. Det er ret oplagt med denne opskrift.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 55 min. Samlet tid er ca. 1 time og 5 min. Opskrift giver 1 flaske kirsebærsaft.

    🥘 Ingredienser

    • 125 g Hvedemel
    • 125 g Marcipan
    • 100 g Smør Blødt
    • 2 stk. Æg
    • 125 g Sukker
    • ½ tsk. Kardemomme
    • ½ tsk. Bagepulver
    • 250 g Brombær

    Brombærlage

    • 2 spsk. Sukker
    • 1 spsk. Honning Eller Sirup
    • ½ tsk. Kardemomme
    • ¼ stk. Vaniljestang Kan udelades

     🍒Pynt

    • 1 spsk Brombær Friske
    • 1 spsk Mandelflager Eller hakkede mandler

    🥗 Tilbehør

    • 1 spsk. Vaniljecremefraiche Flødeskum eller is

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde Brombærlage

    1. Skyl brombær og dup dem tørre. Kom dem i en skål. Flæk vaniljestang og skrab korn ud. Bland sukker vaniljekorn, sirup og kardemomme sammen i en skål og hæld det over brombær. Fordel det godt over brombær og sæt det i køleskabet i ca. 2 timer.
    2. Riv marcipan groft. Smør, sukker og marcipan kommes i en skål og piskes indtil du har en luftig konsistens. Tilsæt nu æg mens der piskes indtil konsistensen er god og luftig.
    3. I en anden skål blandes mel, kardemomme og bagepulver sammen. Vend det i massen uden at der piskes. Rør det forsigtigt i og indtil det hele er rørt sammen.
    4. Tag springform og smør den ind. Hæld massen i skålen. Fordel brombær fra lagen over kagen og skub dem godt ned i massen. Hæld lagen over kagen og fordel mandelflager eller knust mandler over toppen.
    5. Kagen bages midt i en 170 grader varm ovn i ca. 55 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. Stik en strikkepind ind i kagen, hænger der dej ved er kagen ikke færdig.
    6. Sæt kagen til afkøling på en bagerist.

    🍽 Servering

    • Spis kagen som den er, eller tilbyd vaniljecremefraiche eller is til.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Der kan tilsættes vanilje til selve kagen.
    • Du kan bruge frosne brombær

    ❓ FAQ

    Er kagen fryseegnet ?

    Ja

    Hvordan skal kagen opbevares ?

    Mørkt og i en tæt lukket beholder, så fugtigheden i kagen bevares.

    Hvad er holdbarheden ?

    Kagen kan holde sig frisk i ca. 2 dage i plastboks.

    Brombærkage med vaniljecremefraiche og friske brombær
    Brombærkage med vaniljecremefraiche og friske brombær

    📋 Opskrift

    Brombærkage med vaniljecremefraiche og friske brombær

    Brombærkage med marcipan

    Opskrift på Brombærkage med marcipan
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 55 min
    55 min
    Samlet tid 2 t
    Ret Bagværk
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 17 %

    Udstyr

    • Springform på 20 cm

    Ingredienser
      

    • 125 g Hvedemel
    • 125 g Marcipan
    • 100 g Smør (Blødt)
    • 2 stk. Æg
    • 125 g Sukker
    • ½ tsk. Kardemomme
    • ½ tsk. Bagepulver
    • 250 g Brombær

    Brombærlage

    • 2 spsk. Sukker
    • 1 spsk. Honning (Eller Sirup)
    • ½ tsk. Kardemomme
    • ¼ stk. Vaniljestang (Kan udelades)

    Pynt

    • 1 spsk. Brombær (Friske)
    • 1 spsk. Mandelflager (Eller hakkede mandler)

    Tilbehør

    • 1 spsk. Vaniljecremefraiche (Flødeskum eller is)

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde Brombærlage

    • Skyl brombær og dup dem tørre. Kom dem i en skål. Flæk vaniljestang og skrab korn ud. Bland sukker vaniljekorn, sirup og kardemomme sammen i en skål og hæld det over brombær. Fordel det godt over brombær og sæt det i køleskabet i ca. 2 timer.
    • Riv marcipan groft. Smør, sukker og marcipan kommes i en skål og piskes indtil du har en luftig konsistens. Tilsæt nu æg mens der piskes indtil konsistensen er god og luftig.
    • I en anden skål blandes mel, kardemomme og bagepulver sammen. Vend det i massen uden at der piskes. Rør det forsigtigt i og indtil det hele er rørt sammen.
    • Tag springform og smør den ind. Hæld massen i skålen. Fordel brombær fra lagen over kagen og skub dem godt ned i massen. Hæld lagen over kagen og fordel mandelflager eller knust mandler over toppen.
    • Kagen bages midt i en 170 grader varm ovn i ca. 55 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. Stik en strikkepind ind i kagen, hænger der dej ved er kagen ikke færdig.
    • Sæt kagen til afkøling på en bagerist.

    Servering

    • Spis kagen som den er, eller tilbyd vaniljecremefraiche eller is til.

    Noter

    • Der kan tilsættes vanilje til selve kagen.
    • Du kan bruge frosne brombær

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 345kcal (17%) | Kulhydrater: 45g (15%) | Protein: 6g (12%) | Fedt: 17g (26%) | Mættet fedt: 7g (44%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 7g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 29g (32%) | Vitamin A: 445IU (9%) | Vitamin C: 7mg (8%) | Calcium: 37mg (4%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Brombærkage med marcipan
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Del meget gerne
    • Total29
    • 15
    • 14
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kikærtesalat med krydrede kikærter
    Moderne karbonader med blomkålssalat »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Desserter Tags: æg, brombær, hvedemel, kardemomme, Mandler, marcipan, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind