Det er super nemt at lave en god hvid glasur, til kager og desserter. Du kan tilsætte frugtfarve til glasuren, hvis du ønsker en anden farve.
Den største fejl man laver, når man laver den hvide glasur er, at man tilsætter for meget vand, så man skal efterfylde med mere flormelis.
Som grundbasis, skal du beregne ca. 2 dl (ca. 110 gram) flormelis til 1 spsk. vand. Du kan erstatte vand med citronsaft, appelsinsaft eller anden saft, hvis du f.eks. bager en kage, hvor der skal toppes med hvid glasur.
Så hvis du bager en kage hvor citron indgår i opskriften, kan du lave citronglasur ved, at erstatte vand med friskpresset citronsaft.
Prøv også kakaoglasur
Gå til
Hvid glasur med vand
Hvis der ønskes hvid glasur til store kager i bradepander, er der hvid glasur med vand du skal bruge, da den er hurtig og røre sammen og nem, at smøre ud.
Derudover, er hvid glasur med vand perfekt, hvis der skal tilsættes smag til glasuren, da vandet blot erstattes af frugtsaft.
Du kan også nemmere styre det, hvis der skal tilsættes frugtfarve.
Glasur med æggehvide
Hvis der ønskes en mere holdbar hvid glasur der ikke flyder så nemt ud som med vand, kan man erstatte vand med æggehvide.
Hvid glasur med æggehvide er særdeles velegnet til små kager eller når det er varmt, hvor der er risiko for, at glasuren vil flyde ud og dryppe ned af kagerne.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 2 min. Samlet tid er ca. 7 min. Opskrift giver 1 portion.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Hvid glasur med vand
- 2 dl Flormelis (ca. 110 gram)
- 1 spsk. Vand (koldt)
Hvid glasur med æggehvide
- 2 dl Flormelis
- 1 stk. Æggehvide (pasteuriseret)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Hvid glasur med vand
- Flormelis blandes sammen med lidt vand i en lille skål. Brug ikke alt vandet, men tilsæt det løbende, indtil du har en tyk cremet blank konsistens.
- Hvis der ønskes en anden smag, erstattes vandet med den ønskede smag. F.eks. vand kan erstattes af citronsaft.
Hvid glasur med æggehvide
- Hvis du ønsker en mere holdbar glasur eller glasur der ikke så nemt flyder ud, kan du erstatte vand med pasteuriseret æggehvide.
- Følg fremgangsmåden, er som hvis du brugte vand. Det hele røres sammen indtil du har en cremet konsistens.
- Hvid glasur er klar når den er uden klumper og kan smøres på afkølede kager.
📖Variation
Hvid glasur er nem, at variere til andre smage, og det er det som gør den hvide glasur så god, at arbejde med. Men husk, du kan kun tilsætte små mængder væske, ellers bliver glasuren for tynd og løber.
Med frugtsmag – tilsæt citronsaft, appelsinsaft eller anden frugtsaft
Luksus – Hvis du ønsker at arbejde lidt mere med glasuren, kan du tilsætte finthakket chokolade, finthakket, moset frugt eller marcipan. Derved ændrer du strukturen og smagen på glasur
Børnevenlig – tilsæt smage som børn elsker. Jordbærsaft eller friske jordbær der moses til saft og tilsættes den hvide glasur.
Opskrift med noter
Hvid blank glasur med flormelis og vand
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Hvid glasur med vand
- 2 dl Flormelis (ca. 110 gram)
- 1 spsk. Vand (koldt)
Hvid glasur med æggehvide
- 2 dl Flormelis
- 1 stk. Æggehvide (pasteuriseret)
Sådan gør du
Hvid glasur med vand
- Flormelis blandes sammen med lidt vand i en lille skål. Brug ikke alt vandet, men tilsæt det løbende, indtil du har en tyk cremet blank konsistens.
- Hvis der ønskes en anden smag, erstattes vandet med den ønskede smag. F.eks. vand kan erstattes af citronsaft.
Hvid glasur med æggehvide
- Hvis du ønsker en mere holdbar glasur eller glasur der ikke så nemt flyder ud, kan du erstatte vand med pasteuriseret æggehvide.
- Følg fremgangsmåden, er som hvis du brugte vand. Det hele røres sammen indtil du har en cremet konsistens.
- Hvid glasur er klar når den er uden klumper og kan smøres på afkølede kager.
Noter
- Ernæringsdata er med æggehvider
- Vand kan erstattes af citronsaft eller appelsinsaft
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ
- Erstat vand med frugtsaft
- Erstat vand med æggehvider
- Sæt glasur i køleskabet, så bliver den tykkere, hvis det er varmt
- Tilsæt frugtfarve, hvis der ønskes glasur med farve
❓ FAQ
Ja, hvis der ønskes en mere holdbar glasur
Der bruges en teske eller sprøjtepose
Glasur med vand bruges til store kager i bradepander, hvor glasur ikke kan løbe. Glasur med æggehvide bruges, på små kager, eller hvor der ønskes mere kontrol over glasuren.
Kommentarer
Ingen kommentarer