Chili Mayonnaise
Giver en portion
Af Min Madopskrift
Chili Mayonnaise er en dejlig og lækker dip, som du kan servere på samme måde som almindelig mayonnaise.
Det er meget nemt, at lave chili mayonnaise selv, blot alle ingredienser, har stuetemperatur.
- Chili mayonnaise bruges som almindelig mayonnaise, hvor man ønsker lidt ekstra smag.
Ingredienser Chili Mayonnaise
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl. solsikkeolie
- ½ spsk. estragoneddike
- 1 spsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
- Friskkværnet hvid peber
- 2 spsk. sød chilisauce
- 1 tsk. finthakket rød chili eller tørret chilipulver
- ½ spsk. brun farin
Tip
Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Ellers skiller mayonnaisen.
Fremgangsmåde Chili Mayonnaise
Mayonnaise med håndkraft.
- Æggeblommerne kommes i en skål. Der krydres med salt og peber. Nu kommes olien i dråbevis, mens der piskes kraftigt med et lille piskeris. Når mayonnaisen har samlet sig, kommes skiftevis citronsaft, og estragoneddike i dråbevis, mens der stadig piskes.
- Smag på mayonnaisen.
- Nu kommer du finthakket rød chili eller chilipulver og sød chilisauce i den færdige mayonnaise og rører det sammen.
- Smag til med brun farin og salt.
- Evt. ekstra citronsaft.
- Hvis det ønskes, kan man forstærke smagen af estragon. Tag så meget estragon som ønskes. Hak det meget fint og rør det rundt i Mayonnaisen.
- Hver opmærksom på, at frisk estragon farver mayonnaisen.
- Smag på mayonnaisen.
- Hæld derefter mayonnaisen i en skål og tildæk den. Sæt den i køleskabet. Mayonnaise består af meget olie, og kan opbevares i køleskabet i 3 dage.
- Friske krydderurter begrænser holdbarheden til 1 dag.
Mayonnaise med blender.
- 1 pasteuriseret æggeblomme og et helt æg kommes i en blender. Krydres med salt og peber.
- Tilsæt lidt af olien og lidt estragoneddike. Sæt blender i gang i nogle sekunder.
- Gør dette et par gange, til massen er ensartet.
- Tilsæt resten af olien mens den løber ned i massen. Gør det samme med estragoneddike, og citronsaft.
- Tag mayonnaisen op i en skål.
- Nu kommer du finthakket rød chili eller chilipulver og sød chilisauce i den færdige mayonnaise og rører det sammen.
- Smag til med brun farin og salt.
- Evt. ekstra citronsaft.
- Hvis det ønskes, kan man forstærke smagen af estragon. Tag så meget estragon som ønskes. Hak det meget fint og rør det rundt i Mayonnaisen.
- Hver opmærksom på, at frisk estragon farver mayonnaisen.
- Smag på mayonnaisen.
- Hæld derefter mayonnaisen i en skål og tildæk den. Sæt den i køleskabet. Mayonnaise består af meget olie, og kan opbevares i køleskabet i 3 dage.
- Friske krydderurter begrænser holdbarheden til 1 dag.
Skriv en kommentar