• Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Min Madopskrift

Klassiske madopskrifter og de bedste nye. Min madopskrift er din madopskrift online

  • Forside
  • Madopskrifter
    • Madopskrifter
    • Madopskrift index
  • Artikler
  • Om
    • Om
    • Privatlivspolitik
  • Kontakt
  • Nyhedsbrev
  • Log ind/ud
    • Log ind
    • Opret ny bruger
    • Recover Password
    • Min Profil
    • Mine madopskrifter
    • Tilføj madopskrift
  • Nav Social Menu




Olivenoliebrød med birkes

13. november 2017 By Bjørn Nielsen Skriv kommentar

Følg Min Madopskrift

5/5 (1)

Olivenoliebrød

Giver 1 olivenoliebrød

 

Af Min Madopskrift

Olivenoliebrød laves ved middelhavet og er en af de mest almindelige brødtyper sydpå. Brug mel med høj bageevne feks. tipo 0 for bedste resultat. Vi har tilsat rugmel da vi ønsker et lidt mere Dansk brød. Du kan erstatte rugmellet med hvedemel og udelade birkes, hvis du ønsker det originale olivenoliebrød.

Olivenoliebrød er perfekt til tapas

Ingredienser Olivenoliebrød 
  • 400 hvedemel gerne tipo 0
  • 100 gram rugmel
  • 1 tsk. salt
  • 50 gram gær
  • 3 dl koldt vand
  • 2 dl olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. vineddike
  • Birkes
Fremgangsmåde Olivenoliebrød
  1. Kom vand i en skål og rør gæren ud.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Rør og bland det hele sammen.
  4. Er dejen for blød tilsættes ekstra mel. Er dejen for tør tilsættes ekstra vand.
  5. Ælt dejen i mindst 10 minutter.
  6. Sæt til hævning i en time under et fugtigt klæde.
  7. Kom mel på køkkenbordet eller olie på hænderne.
  8. Rul dejen ud til en pølse og lav den som bogstavet O eller en hestesko. Læg dejen på en bradepande og sæt til hævning i minimum en time, gerne to timer under et fugtigt klæde.
  9. Kom birkes på, hvis dette ønskes ellers udelades dette.
  10. Tænd ovnen op på 250 grader.
  11. Sæt olivenbrød ind midt i ovnen og skru straks ned på 175 grader når brødet kommer ind.
  12. Giv den 10 minutter ved 250 grader og ca. 20 minutter ved 175 grader eller indtil olivenbrødet er gennembagt.
  13. Afkøler 10 minutter på bagerist inden servering.
Prøv også Focacciaboller med surdej

Tips til olivenoliebrød

Du kan fjerne 40 gram gær, hvis du lader dejen langtidshæve i skålen til næste dag. Brødet hæver så 3 timer på bagepladen i stedet.

Skrevet i: Alle Opskrifter, Bagværk og Bageri Tags: Olivenoliebrød med birkes

Om Bjørn Nielsen

Bjørn Nielsen har en overbevisning om, at mad bør være et sundt, enkelt og velsmagende samlingspunkt for familien. Du kan følge Bjørn og Min Madopskrift på Facebook,Instagram,Twitter,Bloglovin, og Pinterest.

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Du kan dele og udskrive opskriften herunder

Nogle af de populæreste opskrifter herunder

Arkiver

Previous Post: « Fyldte peberfrugter med ris og chili
Next Post: Danmarks bedste kringle med æbler og mandler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Footer

Prøv vores populære retter med salat

Hjemmelavet agurkesalat med dild

Frisk sprød agurkesalat med dild

Kinakål

Salat med kinakål og nøddemarinade

Salat med ingefærdressing

Salat med ingefærdressing og chiafrø

Fettuccine med serranoskinke og asparges

Fettuccine med serranoskinke og asparges

Tomatsalat med laks

Tomatsalat med laks og ristet rugbrød

Tomat med mozzarella

Tomatsalat med kartofler

Kartoffelsalat med aspargeskartofler

Kartoffelsalat med aspargeskartofler og purløg

Salat Nicoise

Salat Nicoise med krabbekød

Salat med kylling og mango

Salat med kylling og mango

Gulerødder med stilk

Gulerodssalat med ærter og kørvel

Rødkålssalat

Rødkålssalat med appelsin og nødder

Brombærsalat

Brombærsalat

Se alle retter med salat →

Nyder en god kop kaffe fra A kaffe

Her på Min Madopskrift laver vi klassiske madopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye opskrifter, som vi smagt og afprøvet. Her er vi to kokke, som eksperimenterer med nye spændende retter. Vi laver god mad som de fleste har mulighed for, at lave og efterligne.

Vi har også mange andre spændende projekter, som at lave en hjemmelavet pizzaovn, lækre opskrifter på is, hjemmelavet kaffe, dejlige kager, og have og hus, som du kan læse i vores artikler.

Få vores nyhedsbrev og læs mere.

Nyhedsbrev – Kontakt os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få fordele

  • Tilmeld dig her

Copyright © 2019 · minmadopskrift.dk · Log ind

Websiden anvender cookies Mere info