Olivenoliebrød
Giver 1 olivenoliebrød
Af Min Madopskrift
Olivenoliebrød laves ved middelhavet og er en af de mest almindelige brødtyper sydpå. Brug mel med høj bageevne feks. tipo 0 for bedste resultat. Vi har tilsat rugmel da vi ønsker et lidt mere Dansk brød. Du kan erstatte rugmellet med hvedemel og udelade birkes, hvis du ønsker det originale olivenoliebrød.
- Olivenoliebrød er perfekt til tapas
Ingredienser Olivenoliebrød
- 400 hvedemel gerne tipo 0
- 100 gram rugmel
- 1 tsk. salt
- 50 gram gær
- 3 dl koldt vand
- 2 dl olivenolie
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. vineddike
- Birkes
Fremgangsmåde Olivenoliebrød
- Kom vand i en skål og rør gæren ud.
- Tilsæt resten af ingredienserne.
- Rør og bland det hele sammen.
- Er dejen for blød tilsættes ekstra mel. Er dejen for tør tilsættes ekstra vand.
- Ælt dejen i mindst 10 minutter.
- Sæt til hævning i en time under et fugtigt klæde.
- Kom mel på køkkenbordet eller olie på hænderne.
- Rul dejen ud til en pølse og lav den som bogstavet O eller en hestesko. Læg dejen på en bradepande og sæt til hævning i minimum en time, gerne to timer under et fugtigt klæde.
- Kom birkes på, hvis dette ønskes ellers udelades dette.
- Tænd ovnen op på 250 grader.
- Sæt olivenbrød ind midt i ovnen og skru straks ned på 175 grader når brødet kommer ind.
- Giv den 10 minutter ved 250 grader og ca. 20 minutter ved 175 grader eller indtil olivenbrødet er gennembagt.
- Afkøler 10 minutter på bagerist inden servering.
Prøv også Focacciaboller med surdej
Tips til olivenoliebrød
Du kan fjerne 40 gram gær, hvis du lader dejen langtidshæve i skålen til næste dag. Brødet hæver så 3 timer på bagepladen i stedet.
Skriv et svar