Olivenoliebrød
Giver 1 olivenoliebrød
Af Min Madopskrift
Olivenoliebrød laves ved middelhavet og er en af de mest almindelige brødtyper sydpå. Brug mel med høj bageevne feks. tipo 0 for bedste resultat. Vi har tilsat rugmel da vi ønsker et lidt mere Dansk brød. Du kan erstatte rugmellet med hvedemel og udelade birkes, hvis du ønsker det originale olivenoliebrød.
Ingredienser Olivenoliebrød
- 400 hvedemel gerne tipo 0
- 100 gram rugmel
- 1 tsk. salt
- 50 gram gær
- 3 dl koldt vand
- 2 dl olivenolie
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. vineddike
- Birkes
Fremgangsmåde Olivenoliebrød
- Kom vand i en skål og rør gæren ud.
- Tilsæt resten af ingredienserne.
- Rør og bland det hele sammen.
- Er dejen for blød tilsættes ekstra mel. Er dejen for tør tilsættes ekstra vand.
- Ælt dejen i mindst 10 minutter.
- Sæt til hævning i en time under et fugtigt klæde.
- Kom mel på køkkenbordet eller olie på hænderne.
- Rul dejen ud til en pølse og lav den som bogstavet O eller en hestesko. Læg dejen på en bradepande og sæt til hævning i minimum en time, gerne to timer under et fugtigt klæde.
- Kom birkes på, hvis dette ønskes ellers udelades dette.
- Tænd ovnen op på 250 grader.
- Sæt olivenbrød ind midt i ovnen og skru straks ned på 175 grader når brødet kommer ind.
- Giv den 10 minutter ved 250 grader og ca. 20 minutter ved 175 grader eller indtil olivenbrødet er gennembagt.
- Afkøler 10 minutter på bagerist inden servering.
Prøv også Focacciaboller med surdej
Tips til olivenoliebrød
Du kan fjerne 40 gram gær, hvis du lader dejen langtidshæve i skålen til næste dag. Brødet hæver så 3 timer på bagepladen i stedet.
Kommentarer
Ingen kommentarer