Her får du opskriften på en lækker middagsmad. Vi spiser en omelet til middag, når vi har tid og er hjemme til middag, da det er en skøn ret, som er nem at lave, så du har mad på 30 min. Omelet med laks og skinke er i denne opskrift tilsat lidt sprødstegt fiskefilet, så der opstår lidt ekstra raffineret og kompleks smag.
Den grofthakkede basilikum, giver denne omelet en god og delikat smag, som rigtig kommer til udtryk, når man spiser et stykke omelet med lidt basilikum.
Vi spiser vores omelet uden andet tilbehør. Dog kan vi finde på, at komme et stykke rugbrød eller et stykke smørristet franskbrød under, hvis det skal være ekstra mættende.
Vi vender omeletten så den er sprød stegt på begge sider, inden fyldet tilsættes og omeletten steges færdig.
Prøv også omelet med spinat og laks
Gå til
Inden du går i gang med omelet med laks og skinke
Inden man går i gang med opskriften på omelet med laks og skinke, skal man være opmærksom på følgende:
Alle ingredienser: Sørg for at have alle ingredienser og redskaber klar inden du begynder at lave opskriften.
Ekstra fyld: Planlæg på forhånd for eventuelle ekstra fyld eller tilbehør, du måtte ønske at servere med omelet.
God pande: Vær opmærksom på at omeletten skal steges på panden, så sørg for at have en god pande, med slip-let eller keramisk overflade og lidt smør eller olie til stegning.
Vende: Vær opmærksom på at omeletten kan være lidt svær at vende, så sørg for at være forsigtig når du vender den. Brug en eller to paletknive, så du får bedre fat, og vend den i et snuptag.
Laks: Køb en god koldrøget laks i skiver, så du kan fordele smagen fra laks. Du kan også bruge varmrøget laks, så du kan hakke i lidt grove stykker.
Allergier: Hvis du eller andre har allergier eller særlige kostbehov, så sørg for at tjekke ingredienslisten grundigt for at undgå allergener.
Derfor skal du lave omelet med laks og skinke
Omeletten med laks og skinke er en populær kombination, fordi den giver en god balance mellem den salte smag af laks og skinke og omelettens cremede konsistens.
Denne omelet opskrift indeholder også ingredienser, som er sunde for dine krop og tarme.
Laks er rig på omega-3 fedtsyrer, som er antiinflammatoriske og med til at holde dig sund og giver en mæt og nærende start på dagen. Desuden er disse ingredienser antiinflammatoriske.
Skinke er rig på protein og giver en omeletten en dejlig fyldig og salt smag.
Derudover giver kombinationen af laks og skinke en lækker smagskombination, der passer perfekt sammen i en omelet.
Loppefrøskaller: Loppefrøskaller, psyllium frøskaller eller Husk, ja, det er det samme. Vi har tilsat loppefrøskaller i denne opskrift, da det er en nem måde, at få ekstra fibre på. De kan selvfølgelig udelades.
Opskriften er som nævnt, tilsat loppefrøskaller for flere fibre. Du kan også servere omeletten med groft rugbrød i stedet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: ca. 5 minutter. Arbejdstid: ca. 5 min. Tilberedningstid: ca. 10 min. Samlet tid: ca. 20 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
6 stk. æg (medium)
100 g laks (i skiver)
200 g fisk (fladfiskefileter)
100 g skinke (italiensk)
10 stk. tomater (cherrytomater små)
mælk (kan udelades)
olie
salt og lidt friskkværnet peber
Loppefrøskaller (kan udelades)
🥗Tilbehør
rugbrød (kan udelades)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl tomater og dup dem tørre. Skær dem midt over.
- Skyl basilikum, dup tør og hak den groft.
- Vend fiskefileter i lidt mel og steg dem gyldne og sprøde.
- Skær fiskefileter, skinke og laks i lidt grove stykker.
- Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen i en stor skål.
- Kom olie på panden og skrue godt op for varmen. Hæld æggeblandingen på panden og skrue varmen ned til lidt under middel.
- Når omelet er færdig på den ene side vendes den.
- Når omelet er ved at være færdig, fordeles fyldet midt på omelet. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend og fold halvdelen af omelet over fyldet, så der opstår en halv måne.
🍽Servering
- Omelet serveres straks på en stor tallerken.
- Krydr med lidt salt og peber så det fordeler sig på tallerkenen.
Opskrift med noter
Omelet med laks og skinke
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Skyl tomater og dup dem tørre. Skær dem midt over.
- Skyl basilikum, dup tør og hak den groft.
- Vend fiskefileter i lidt mel og steg dem gyldne og sprøde.
- Skær fiskefileter, skinke og laks i lidt grove stykker.
- Pisk æg, mælk, loppefrø, salt og peber godt sammen i en stor skål.
- Kom olie på panden og skrue godt op for varmen. Hæld æggeblandingen på panden og skrue varmen ned til lidt under middel.
- Når omelet er færdig på den ene side vendes den.
- Når omelet er ved at være færdig, fordeles fyldet midt på omelet. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend og fold halvdelen af omelet over fyldet, så der opstår en halv måne.
Servering
- Omelet serveres straks på en stor tallerken. Krydr med lidt salt og peber så det fordeler sig på tallerkenen.
Noter
- Vi spiser omelet uden rugbrød, men vil du have den lidt mere mættende, eller kan du bare ikke undvære rugbrød, kan du servere omelet med lidt rugbrød.
- Vi tilsætter Loppefrøskaller, da de er gode for ens tarme. De kan selvfølgelig udelades.
- Loppefrøskaller eller psyllium frøskaller, som nogle måske kender under navnet Husk. Loppefrøskaller er særdeles fiberrige og bruges til, at forbedre tarmfloraen.
- Du kan nøjes med 4 æg.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til omelet med laks og skinke:
- Du kan fylde den med dit yndlingsfyld
- Du kan lave dobbelt portion og gemme resten i en lukket beholder i køleskabet til næste dag
- Hjemmelavet pesto giver fyldet endnu mere smag
- Vi bruger 3 æg pr person, men 2 er nok, hvis man ikke er så sulten.
❓ FAQ
Ja, du er velkommen til at erstatte laksen med din favorit fisk eller skaldyr. Store rejer er særdeles velegnede
Ja, du kan forberede omeletter på forhånd og opbevare dem i køleskabet, indtil de skal serveres.
Absolut! Du er velkommen til at tilføje dine favorit grøntsager, urter eller saucer til omelet for ekstra smag og konsistens.
Vi anbefaler ikke at fryse omeletter, da struktur bliver blød og slasket, når den er optøet.
Ja, du kan erstatte laksen med tofu, svampe eller andre plantebaserede proteinkilder for, at lave en vegansk eller vegetarisk version af denne opskrift.
Bjørn Nielsen
Sund og lækker ret. Kan laves på under 30 min. Serveres b.l.a. som middagsmad.