Rugbrødsmuffins med chokolade
Giver 12 chokolademuffins
Rugbrødsmuffin er en af de sundeste og skønneste muffins du kan lave. Ja, smagen af nybagt rugbrød, med chokolade er både en snack og et sundt mellemmåltid.
Spis rugbrødsmuffins med chokolade som den er, eller kom lidt smør på den.
Rugbrødsmuffins med chokolade er luksus udgaven af det gamle minirugbrød.
Læg rugbrødsmuffins i børnenes madpakker, sammen med grøntsager og frugt, og dit barn får et godt og sundt mellemmåltid.
Rugbrødsmuffins bages i almindelige muffinsforme.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Rugbrødsmuffins med chokolade:
- 200 gram økologiske rugkerner
- 100 gram græskarkerner
- 3 dl. koldt vand
Dej:
- 1 ½ dl. hjemmelavet hvedesurdej
- 7 gram gær
- 200 gram rugmel
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. vand
- 300 gram mørk chokolade af god kvalitet
Fremgangsmåde Rugbrødsmuffins med chokolade og kerner:
Rugkerner og græskarkerner kommes i en skål. Hæld vandet over og sæt det lidt køligt, eller lidt under stuetemperatur, i et døgns tid.
Dagen efter, udrøres gæren i 1 spsk. vand i en skål. Kom kerner, surdej, rugmel og salt med op i skålen og bland det godt sammen. Ælt dejen godt i ca. 10 til 15 minutter.
Hak chokoladen groft, og ælt det med i dejen. Pas på med at ælte i for lang tid, da chokoladen så smelter.
Kom dejen op i muffinsformene.
Nu skal de hæve i ca. en time eller to ved stuetemperatur, under et fugtigt klæde. Bliver de for høje, nøjes du med en time.
Pensel rugbrødsmuffins med vand inden du sætter dem i ovnen.
Bag rugbrødsmuffins ved 180 grader i ca. 40 min. eller indtil muffins er sprøde og gennembagte.
Efter ca. 30 minutter, kan du stikke en strikkepind igennem en muffin. Hænger der dej ved strikkepind, giver du dem ekstra 10 minutter.
Lad muffins hvile på risten, med “hovedet” nedad, så dampen kan slippe ud fra bunden.
Rugbrødsmuffins med chokolade spises lune eller kolde, med eller uden smør.
Prøv også vores glutenfri chokolademuffins
Tips til rugbrødsmuffins
Du kan tilsætte lidt nødder til dejen også.
Du kan bruge en rugbrødssurdej i stedet for en hvedesurdej.
Kommentarer
Ingen kommentarer