Hjemmelavet kogt rødkål smager som så meget andet, meget bedre når man laver det selv. Det er ret let, at lave velsmagende hjemmelavet rødkål, som selv børn synes om. Du skal ikke bruge ret mange ingredienser til en god hjemmelavet rødkål. I stedet for ribssaft kan du bruge en god portvin, som er mere velafbalanceret i smagen til rødkål.
Prøv også svigermors syltede rødbeder
Gå til
Opskrift med noter
Hjemmelavet rødkål med ribssaft og æble
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Tag de yderste blade af rødkålen, så du har en helt frisk og fint rødkål.
- Halver rødkålen og gentag så du har fire både.
- Snit nu kålen i fine tynde små stykker.
- Den midterste hvide stok, skal du skære fra og kassere.
- Fjern kernehuset på æblet og skær det i grove stykker.
- Tag en stor gryde og kom rødkålen og æblet i. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen fedtstoffet og kog det langsomt op.
- Kog det ved middelkraftig varme nogle minutter uden låg og med fuld styrke på emhætten, da det afgiver kraftig duft
- Skru ned for varmen og læg låg på gryden.
- Kålen skal simre ved svag varme ca. i en time.
- Obs. Pas på at rødkålen ikke brænder på. Fyld evt. lidt vand på, hvis rødkålen er ved at koge tør.
- Rør rundt i rødkålen og se hvor meget væske der er i gryden. Er der en del væske lader du låget blive af, så væsken kan fordampe.
- Hvis man ønsker lidt (bid) tages rødkålen af varmen. Ønskes mere (mørt) rødkål, koges der videre til rødkålen har den konsistens man ønsker.
- Smag til med sukker, smør, evt. andefedt og salt.
- Hjemmelavet rødkål må gerne trække, så du kan fint lave den 2-3 dage før du skal bruge den.
- Opbevares i køleskabet.
Noter
- Rødkål er særdeles velegnet til frysning.
- Ribssaft er meget brugt til rødkål, men en god portvin er særdeles velegnet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 kg Rødkål Frisk økologisk
- 50 g Smør Eller en god stor spiseskefuld
- 1 stk. Æble Sødt
- 1 spsk. Andefedt Kan udelades
- ½ dl. Vineddike Eller anden eddike
- ½ stk. Citron Saften
- 2 dl. Ribssaft Sød. (kan erstattes af en god portvin)
- 3 spsk. Sukker
- 1 tsk. Salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag de yderste blade af rødkålen, så du har en helt frisk og fint rødkål.
- Halver rødkålen og gentag så du har fire både.
- Snit nu kålen i fine tynde små stykker.
- Den midterste hvide stok, skal du skære fra og kassere.
- Fjern kernehuset på æblet og skær det i grove stykker.
- Tag en stor gryde og kom rødkålen og æblet i. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen fedtstoffet og kog det langsomt op.
- Kog det ved middelkraftig varme nogle minutter uden låg og med fuld styrke på emhætten, da det afgiver kraftig duft
- Skru ned for varmen og læg låg på gryden.
- Kålen skal simre ved svag varme ca. i en time.
- Obs. Pas på at rødkålen ikke brænder på. Fyld evt. lidt vand på, hvis rødkålen er ved at koge tør.
- Rør rundt i rødkålen og se hvor meget væske der er i gryden. Er der en del væske lader du låget blive af, så væsken kan fordampe.
- Hvis man ønsker lidt (bid) tages rødkålen af varmen. Ønskes mere (mørt) rødkål, koges der videre til rødkålen har den konsistens man ønsker.
- Smag til med sukker, smør, evt. andefedt og salt.
- Hjemmelavet rødkål må gerne trække, så du kan fint lave den 2-3 dage før du skal bruge den.
- Opbevares i køleskabet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Rødkål er særdeles velegnet til frysning.
- Ribssaft er meget brugt til rødkål, men en god portvin er særdeles velegnet.
❓ FAQ
Ca. 2 dage pga. af andefedt bliver harsk. Laves rødkål uden fedt er holdbarheden noget længere og ca. 7 dage hvis den kommes i en tæt beholder.
Ja, den er mineraler, vitaminer og fibre i syltet rødkål, og jo mindre sukker der tilsættes, jo mere sund er den, til gengæld reduceres holdbarheden.
Kommentarer
Ingen kommentarer