Æbleflæsk med bacon kan bruges når det er koldt til madpakken eller lunt, som en del af det store kolde bord med lune retter. Mange serverer også æbleflæsk som en del af den klassiske julefrokost, da æbleflæsk går godt til mørkt øl. Her får du en god gammeldags opskrift på æbleflæsk.
Prøv også fynsk æbleflæsk
Gå til
Stegeflæsk eller bacon
I de gamle originale opskrifter bruges flæsk, og det kan man også bruge i stedet for bacon, som vi bruger. Vi bruger bacon, da der er mere smag og vi kan godt lide den sprøde konsistens. Men hvis du vil lave den ægte fynske æbleflæsk, skal du erstatte bacon med stegeflæsk.
📋 Opskrift med noter
Æbleflæsk med bacon
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Sådan gør du
- Skær bacon ud i skiver og hak det groft.
- Kom lidt olivenolie på en varm stege pande og hæld bacon på panden.
- Steg bacon sprød på panden eller i en ovn og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
- Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra.
- Skræl æbler og skær dem i skiver og derefter i grove stykker.
- Æblestykkerne kommes nu på panden med baconfedt og det simrer i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
- Drys sukker på og det smag til.
- Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne kommes i og røres i. Der kommes bacon ovenpå også som pynt.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca.15 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g bacon (håndskåret i tern)
- 6 stk. æbler (f.eks. Fillipa)
- 2 spsk. sukker eller efter smag
- 1 spsk. Olivenolie
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Steg bacon sprød på panden eller i en ovn og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra. - Æblestykkerne kommes nu på panden og det simre i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
- Drys sukker på og det smag til.
- Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne kommes i og røres i. Der kommes bacon ovenpå også.
🍽Servering
Serveres lunt og med groft rugbrød til.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Lad små møre stykker af æble være i æbleflæsk, da helt mosset æbleflæsk ellers bare flyder ud på rugbrødet og ser sjusket ud.
❓ FAQ
Tyk og gerne med lidt små møre stykker æbler.
Æbleflæsk skal være sød og med pikant smag af bacon og salt.
Ca. 3 dage i køleskab.
Kommentarer
Ingen kommentarer