Klassisk æbleflæsk med bacon
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
- Klassisk æbleflæsk med bacon
Æbleflæsk med bacon kan bruges koldt til madpakken eller lunt, som en del af det store kolde bord med lune retter. Mange serverer også æbleflæsk som en del af den klassiske julefrokost, da æbleflæsk går godt til mørkt øl.
Ingredienser:
- 12 skiver håndskåret bacon i tern
- 6 store æbler skrællet og skåret i stykker (F. eks. Filippa)
- 2 spsk. sukker eller efter smag
Fremgangsmåde:
Steg bacon sprød på panden eller i en ovn og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra.
Æblestykkerne kommes nu på panden og det simre i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
Drys sukker på og det smag til.
Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne kommes i og røres i. Der kommes bacon ovenpå også.
Servering:
Serveres lunt og med groft rugbrød til.






Skriv et svar