• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Dansk mad

Æbleflæsk med bacon

Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

Æbleflaesk

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total8
  • 7
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Æbleflæsk med bacon kan bruges når det er koldt til madpakken eller lunt, som en del af det store kolde bord med lune retter. Mange serverer også æbleflæsk som en del af den klassiske julefrokost, da æbleflæsk går godt til mørkt øl. Her får du en god gammeldags opskrift på æbleflæsk.

Prøv også fynsk æbleflæsk

Gå til
  • Stegeflæsk eller bacon
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Stegeflæsk eller bacon

I de gamle originale opskrifter bruges flæsk, og det kan man også bruge i stedet for bacon, som vi bruger. Vi bruger bacon, da der er mere smag og vi kan godt lide den sprøde konsistens. Men hvis du vil lave den ægte fynske æbleflæsk, skal du erstatte bacon med stegeflæsk.

📖 Opskrift

Æbleflaesk

Æbleflæsk med bacon

Opskrift på klassisk æbleflæsk med bacon og æblegrød med små møre stykker æbler.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 15 min
Samlet tid 25 min
Ret Smørrebrød
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 31 %

Ingredienser
  

  • 400 g bacon (håndskåret i tern)
  • 6 stk. æbler (f.eks. Fillipa)
  • 2 spsk. sukker eller efter smag
  • 1 spsk. Olivenolie

Sådan gør du
 

  • Skær bacon ud i skiver og hak det groft.
  • Kom lidt olivenolie på en varm stege pande og hæld bacon på panden.
  • Steg bacon sprød på panden eller i en ovn og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
  • Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra.
  • Skræl æbler og skær dem i skiver og derefter i grove stykker.
  • Æblestykkerne kommes nu på panden med baconfedt og det simrer i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
  • Drys sukker på og det smag til.
  • Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne kommes i og røres i. Der kommes bacon ovenpå også som pynt.

Noter

Rigtig æbleflæsk er tyk i konsistensen med små møre stykker æbler. Ovenpå er æbleflæsk drysset med knasende sprøde bacontern.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 613kcal (31%) | Kulhydrater: 45g (15%) | Protein: 13g (26%) | Fedt: 44g (68%) | Mættet fedt: 14g (88%) | Flerumættet fedt: 7g | Enkelumættet fedt: 20g | Trans fedt: 0.1g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 34g (38%) | Vitamin A: 184IU (4%) | Vitamin C: 13mg (16%) | Vitamin D: 0.4µg (3%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 8µg (8%) | Calcium: 21mg (2%) | Kopper: 0.1mg (5%) | Folat: 8µg (2%) | Jern: 1mg (6%) | Mangan: 0.1mg (5%) | Magnesium: 26mg (7%) | Fosfor: 174mg (17%)
Keyword Æbleflæsk med bacon
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
Æbleflæsk med ristet bacon
Æbleflæsk med ristet bacon

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca.15 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 4 personer.

🥘 Ingredienser

  • 400 g bacon (håndskåret i tern)
  • 6 stk. æbler (f.eks. Fillipa)
  • 2 spsk. sukker eller efter smag
  • 1 spsk. Olivenolie

🔪 Sådan gør du

  1. Steg bacon sprød på panden eller i en ovn og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
    Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra.
  2. Æblestykkerne kommes nu på panden og det simre i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
  3. Drys sukker på og det smag til.
  4. Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne kommes i og røres i. Der kommes bacon ovenpå også.

🍽Servering

Serveres lunt og med groft rugbrød til.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

Lad små møre stykker af æble være i æbleflæsk, da helt mosset æbleflæsk ellers bare flyder ud på rugbrødet og ser sjusket ud.

❓ FAQ

Hvordan skal konsistensen på æbleflæsk være ?

Tyk og gerne med lidt små møre stykker æbler.

Hvordan skal god æbleflæsk smage ?

Æbleflæsk skal være sød og med pikant smag af bacon og salt.

Hvad er holdbarheden ?

Ca. 3 dage i køleskab.

Mere fra samme kategori:

Agurkesuppe med ærter
Broccolisalat med pastaskruer
Risotto med kylling
Grundopskrift til tærtebund af mørdej
Porsesnaps lavet på blomster
Nemme fedtfattige frikadeller
Del meget gerne
  • Total8
  • 7
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Dansk mad

  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta
  • Hakkebøffer med røsti kartofler og gulerodssalat
    Hakkebøffer med brun sauce og røsti kartofler
  • Høvdingegryde med fløde
    Høvdingegryde med kartoffelmos

Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Dansk mad, Julemad og julebag, Mad på 30 minutter Tags: æbler, Bacon

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·