En god grønlangkål skal røres godt sammen og må ikke være for tynd i konsistensen, da det ikke ser pænt ud med sjasket grønlangkål på tallerknerne. Grønlangkålen skal desuden “hænge” fast i kartofler, hvis den skal være helt perfekt. Grønkål kræver en del sukker for at fremhæve smagen, men prøv at mindske sukker ved at smage dig frem under tilberedningen. Vi anbefaler en økologisk grov frossen grønkål, da den har en kraftig og god smag. Du kan selvfølgelig også bruge frisk grønkål og opskriften er den samme. Hvis du ønsker en lidt finere smag, kan der tilsættes lidt revet muskatnød.
Prøv også medisterpølse med grønlangkål
Gå til
Frossen eller frisk grønkål
Du kan bruge både frisk eller frossen grønkål i denne opskrift. Den eneste forskel er, at frossen grønkål skal tø op på en tallerken først, og det overskydende vand hældes blot fra.
Spinat eller grønkål
Det er ikke så populært at bruge grønkål i dag, de fleste er gået over til spinat og det er lidt synd, da grønkål er sundt. Det svære ved en grønlangkålen er, at få den smagt rigtigt til, da den har tildens til, at have en bitter eftersmag. Grønlangkålen er særdeles velegnet til brunede kartofler fordi de søde kartofler giver grønlangkålen en god smag.
Hvad serveres til grønlangkål
Medister, stegte pølser, hamburgerryg med små kogte kartofler. Medister og den saltede hamburgerryg giver den søde kål et godt modspil.
Opskrift med noter
Grønlangkål – Opskrift med frossen eller frisk grønkål
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
Sådan gør du
- Følg anvisningen på pakken, eller gør som beskrevet her.
- Kom lidt vand i en gryde og kom grønkålen i gryden og tænd op ved svag varme.
- Når grønkålen er optøet, tilsættes mælken i en tynd stråle, mens der røres.
- Smagen og konsistensen afrundes med fløde og en klat smør.
- Smag til med salt og en sukker.
- Sukker kan udelades, eller erstattes med anden sødemiddel.
- Kog op mens der røres rundt. Pas på med at grønkål ikke brænder på.
- Server grønlangkål til f.eks. medister og kogte hvide kartofler.
Noter
- Som altid er det en god ide, at tilsætte lidt syrlighed, så smag gerne til med lidt vineddike eller frisk citronsaft også.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 2 min. Arbejdstid ca. 3 min. Tilberedning ca. 10 min. Samlet tid ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g Grønkål (Dybfrossen og hakket)
- 1 spsk. Vand
- 2 dl Mælk
- 2 dl Fløde
- 1 tsk. Salt
- 1 Spsk. Sukker (efter smag)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Følg anvisningen på pakken, eller gør som beskrevet her.
- Kom lidt vand i en gryde og kom grønkålen i gryden og tænd op ved svag varme.
- Når grønkålen er optøet, tilsættes mælken i en tynd stråle, mens der røres.
- Smagen og konsistensen afrundes med fløde og en klat smør.
- Smag til med salt og en sukker.
- Sukker kan udelades, eller erstattes med anden sødemiddel.
- Kog op mens der røres rundt. Pas på med at grønkål ikke brænder på.
- Server grønlangkål til f.eks. medister og kogte hvide kartofler.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan tilsætte lidt revet muskatnød, som giver en dejlig pikant smag
- Som altid er det en god ide, at tilsætte lidt syrlighed, så smag gerne til med lidt vineddike eller citronsaft også
- Du kan jævne grønlangkål med lidt majsmel
❓ FAQ
Brunede kartofler, Medister eller hamburgerryg serveres ofte til grønlangkål
Ja, og metoden er næsten den samme. Dog skal frossen grønkål tø op først. Det ekstra vand der er i frossen grønkål, fordamper under tilberedningen.
Ja, dog skal frossen grønlangkålen tø op inden den tilberedes, og grønkålen skal også koge lidt længere, da frossen grønkål indeholder mere væde end frisk.
Kommentarer
Ingen kommentarer