Blommer i rødvin
Giver ca. 4 glas eller (ca. 1 ½ liter)
Af Min Madopskrift
Du skal bruge gode blommer som sveskeblommer og gerne en god kraftig rødvin. Du kan tilsætte andre krydderier som minder om anis hvis du vil fremhæve smagen endnu mere. Men ikke vanilje.
Ingredienser Blommer i rødvin
- 1 kg. blommer
- 500 gr. melis
- 2 dl rødvin
- ½ dl vineddike
- 1 dl vand
- 1 tsk. kanel
- 1 stk. anis
- 1 tsk. Flydende Atamon
Fremgangsmåde Blommer i rødvin
- Fjern grimme blommer.
- Åben blommen i toppen og pres og fjern sten.
- Prik i blommerne flere steder så lagen kan trænge ind.
- Skyl glas i atamon som anvist på glasset.
- Del anis i 4 stykker.
- Sukker, rødvin, anis, eddike og vand koges til lage og skummes.
- Skru lidt ned for varmen og giv kog forsigtigt blommer svag varme i ca. 10 min.
- Tag blommerne op og kog lagen lidt ind. Lagen skummes og der slukkes for blusset.
- Tilsæt kanel og atamon og rør rundt.
- Tilsæt blommer.
- Blommer og lage hældes i atamonskyllede glas med lidt anis i hver.
Prøv også blommer i madeira
Tips til Blommer i rødvin med anis
Erstat evt. 100 gram melis med 100 gram brun farin
Skriv en kommentar