Let at lave og få ingredienser er nøgleordene i desserten. Du kan lave denne brombærtærte med limecreme som du får hele opskriften på her. Eller du kan også lave cremen af andre citrusfrugter f.eks. citron, appelsin eller måske rød grape. Vi har smurt flødeskum med limecreme ud over hele tærten, men hvis du vil beholde det enkle udtryk, skal du kun komme creme i midten af tærten og så pynte med brombær.
Prøv også brombærkage med marcipan
Gå til
Efterårs dessert
Brombærtærte med limecreme er en typisk efterårs dessert da der bruges friske brombær. Har du frosne brombær kan de også bruges, men de er selvfølgelig ikke så pæne som friske. Pynt også op med brombærblade som spredes rundt om på hele dugen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 125 g hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 75 g smør
- 200 g mørk chokolade
Limecreme
- 1 stk. vaniljestang
- 3 stk. æggeblommer
- 3 spsk. sukker
- 2 spsk. maizenamel
- 1 ½ dl sødmælk
- 1 dl limesaft
- 1 stk. Skal af 1 lime økologisk
- 2 ½ dl piskefløde
- 1 dl friske brombær
- 1 dl nødder hakkede
🥬Pynt
- 1 dl Brombær
- 1 dl Friske bær
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde tærtebund
- Kom hvedemel, salt og sukker i en skål og rør det sammen.
- Skær smør i stykker og kom det i skålen og bland det hele godt sammen og saml dejen og kom den i en springform (22 cm) og tryk dejen op af siderne så der opstår en kant.
- Pak det ind i mad folie og sæt det i køleskabet en times tid.
- Bag tærtebunden i ca. 15 minutter og sæt den derefter på køkkenbordet.
- Riv den mørke chokolade ud over bunden så der opstår et lag af chokolade. Lad kagen køle ned på køkkenbordet.
Fremgangsmåde Limecreme
- Skyl lime og riv det grønne ned i en gryde. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab kornene ud og kom det i skålen sammen med sukker, æggeblommer maizena og den tomme vaniljestang og rør det sammen.
- Tilsæt nu saften fra lime og mælk og varm det langsomt op mens du pisker.
- Kog det i ca. 1 minut eller indtil du har en fin creme.
- Hæld det hele op i en skål og sæt det til afkøling men pisk creme ind i mellem ellers vil den skille af.
Fremgangsmåde Brombærte
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i den limecremen.
- Hak nødder og fordel dem over chokoladen.
- Fordel limecreme over tærtebunden og smør cremen ud på siderne (Kan udelades)
- Pynt med friske brombær og andre friske bær.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
❓ FAQ
Nej, den er ikke særlig velegnet til frysning. Kan dog fryses kort ned.
Brombærtærte skal opbevares i køleskab ved ca. 4 grader.
Holdbarheden for brombærtærte er kort. Ca. 12 timer, da fløden hurtigt bliver sur.
💭 Tips
- Du kan nøjes med at pynte med brombær.
- Du behøver ikke smøre limecreme ud over hele kagen. Den ser pænere ud hvis der kun er creme i midten af kagen.
- Du kan udskifte lime med andre citrusfrugter så du får en anden smag i creme.
Opskrift med noter
Brombærtærte med limecreme
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Limecreme
- 1 stk. Vaniljestang
- 3 stk. Æggeblommer
- 3 spsk. Sukker
- 2 spsk. Maizenamel
- 1 ½ dl Sødmælk
- 1 dl Limesaft
- 1 stk. Lime (økologisk og skallen)
- 2 ½ dl Piskefløde
- 1 dl Brombær (friske)
- 1 dl Nødder (hakkede)
Pynt
- 1 dl Brombær
- 1 dl Friske bær
Sådan gør du
Fremgangsmåde tærtebund
- Kom hvedemel, salt og sukker i en skål og rør det sammen.
- Skær smør i stykker og kom det i skålen og bland det hele godt sammen og saml dejen og kom den i en springform (22 cm) og tryk dejen op af siderne så der opstår en kant.
- Pak det ind i mad folie og sæt det i køleskabet en times tid.
- Bag tærtebunden i ca. 15 minutter og sæt den derefter på køkkenbordet.
- Riv den mørke chokolade ud over bunden så der opstår et lag af chokolade. Lad kagen køle ned på køkkenbordet.
Fremgangsmåde Limecreme
- Skyl lime og riv det grønne ned i en gryde. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab kornene ud og kom det i skålen sammen med sukker, æggeblommer maizena og den tomme vaniljestang og rør det sammen.
- Tilsæt nu saften fra lime og mælk og varm det langsomt op mens du pisker.
- Kog det i ca. 1 minut eller indtil du har en fin creme.
- Hæld det hele op i en skål og sæt det til afkøling men pisk creme ind i mellem ellers vil den skille af.
Fremgangsmåde Brombærte
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i den limecremen.
- Hak nødder og fordel dem over chokoladen.
- Fordel limecreme over tærtebunden og smør cremen ud på siderne (Kan udelades)
- Pynt med friske brombær og andre friske bær.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer