• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter

    Brombærtærte med limecreme

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 11 måneder siden

    Brombærtærte med limecreme og flødeskum

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total29
    • 27
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Let at lave og få ingredienser er nøgleordene i desserten. Du kan lave denne brombærtærte med limecreme som du får hele opskriften på her. Eller du kan også lave cremen af andre citrusfrugter f.eks. citron, appelsin eller måske rød grape. Vi har smurt flødeskum med limecreme ud over hele tærten, men hvis du vil beholde det enkle udtryk, skal du kun komme creme i midten af tærten og så pynte med brombær.

    Prøv også brombærkage med marcipan

    Gå til
    • Efterårs dessert
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Efterårs dessert

    Brombærtærte med limecreme er en typisk efterårs dessert da der bruges friske brombær. Har du frosne brombær kan de også bruges, men de er selvfølgelig ikke så pæne som friske. Pynt også op med brombærblade som spredes rundt om på hele dugen.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    • 125 g hvedemel
    • 2 spsk. sukker
    • 1 knivspids salt
    • 75 g smør
    • 200 g mørk chokolade

    Limecreme

    • 1 stk. vaniljestang
    • 3 stk. æggeblommer
    • 3 spsk. sukker
    • 2 spsk. maizenamel
    • 1 ½ dl sødmælk
    • 1 dl limesaft
    • 1 stk. Skal af 1 lime økologisk
    • 2 ½ dl piskefløde
    • 1 dl friske brombær
    • 1 dl nødder hakkede

     🍒Pynt

    • 1 dl Brombær
    • 1 dl Friske bær

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde tærtebund

    1. Kom hvedemel, salt og sukker i en skål og rør det sammen.
    2. Skær smør i stykker og kom det i skålen og bland det hele godt sammen og saml dejen og kom den i en springform (22 cm) og tryk dejen op af siderne så der opstår en kant.
    3. Pak det ind i mad folie og sæt det i køleskabet en times tid.
    4. Bag tærtebunden i ca. 15 minutter og sæt den derefter på køkkenbordet.
    5. Riv den mørke chokolade ud over bunden så der opstår et lag af chokolade. Lad kagen køle ned på køkkenbordet.

    Fremgangsmåde Limecreme

    1. Skyl lime og riv det grønne ned i en gryde. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab kornene ud og kom det i skålen sammen med sukker, æggeblommer maizena og den tomme vaniljestang og rør det sammen.
    2. Tilsæt nu saften fra lime og mælk og varm det langsomt op mens du pisker.
    3. Kog det i ca. 1 minut eller indtil du har en fin creme.
    4. Hæld det hele op i en skål og sæt det til afkøling men pisk creme ind i mellem ellers vil den skille af.

    Fremgangsmåde Brombærte

    1. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i den limecremen.
    2. Hak nødder og fordel dem over chokoladen.
    3. Fordel limecreme over tærtebunden og smør cremen ud på siderne (Kan udelades)
    4. Pynt med friske brombær og andre friske bær.

    💭❓ Tips og FAQ

    ❓ FAQ

    Kan tærte fryses ned ?

    Nej, den er ikke særlig velegnet til frysning. Kan dog fryses kort ned.

    Hvordan skal tærte opbevares ?

    Brombærtærte skal opbevares i køleskab ved ca. 4 grader.

    Hvor lang tid er holdbarheden ?

    Holdbarheden for brombærtærte er kort. Ca. 12 timer, da fløden hurtigt bliver sur.

    💭 Tips

    • Du kan nøjes med at pynte med brombær.
    • Du behøver ikke smøre limecreme ud over hele kagen. Den ser pænere ud hvis der kun er creme i midten af kagen.
    • Du kan udskifte lime med andre citrusfrugter så du får en anden smag i creme.

    📋 Opskrift

    Brombærtærte med limecreme og flødeskum

    Brombærtærte med limecreme

    Opskrift på Brombærtærte med limecreme, der pyntes med friske brombær og hakkede nødder.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 15 min
    Køletid 1 t
    Samlet tid 1 t 25 min
    Ret Dessert
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 28 %

    Ingredienser
      

    • 125 g Hvedemel
    • 2 spsk. Sukker
    • 1 knivspids Salt
    • 75 g Smør
    • 200 g Chokolade (mørkt)

    Limecreme

    • 1 stk. Vaniljestang
    • 3 stk. Æggeblommer
    • 3 spsk. Sukker
    • 2 spsk. Maizenamel
    • 1 ½ dl Sødmælk
    • 1 dl Limesaft
    • 1 stk. Lime (økologisk og skallen)
    • 2 ½ dl Piskefløde
    • 1 dl Brombær (friske)
    • 1 dl Nødder (hakkede)

    Pynt

    • 1 dl Brombær
    • 1 dl Friske bær

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde tærtebund

    • Kom hvedemel, salt og sukker i en skål og rør det sammen.
    • Skær smør i stykker og kom det i skålen og bland det hele godt sammen og saml dejen og kom den i en springform (22 cm) og tryk dejen op af siderne så der opstår en kant.
    • Pak det ind i mad folie og sæt det i køleskabet en times tid.
    • Bag tærtebunden i ca. 15 minutter og sæt den derefter på køkkenbordet.
    • Riv den mørke chokolade ud over bunden så der opstår et lag af chokolade. Lad kagen køle ned på køkkenbordet.

    Fremgangsmåde Limecreme

    • Skyl lime og riv det grønne ned i en gryde. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab kornene ud og kom det i skålen sammen med sukker, æggeblommer maizena og den tomme vaniljestang og rør det sammen.
    • Tilsæt nu saften fra lime og mælk og varm det langsomt op mens du pisker.
    • Kog det i ca. 1 minut eller indtil du har en fin creme.
    • Hæld det hele op i en skål og sæt det til afkøling men pisk creme ind i mellem ellers vil den skille af.

    Fremgangsmåde Brombærte

    • Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i den limecremen.
    • Hak nødder og fordel dem over chokoladen.
    • Fordel limecreme over tærtebunden og smør cremen ud på siderne (Kan udelades)
    • Pynt med friske brombær og andre friske bær.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 556kcal (28%) | Kulhydrater: 43g (14%) | Protein: 9g (18%) | Fedt: 40g (62%) | Mættet fedt: 20g (125%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 15g | Trans fedt: 1g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 18g (20%) | Vitamin A: 903IU (18%) | Vitamin C: 13mg (16%) | Calcium: 100mg (10%) | Jern: 5mg (28%)
    Keyword Brombærtærte med limecreme, efterårs dessert, friske brombær
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Del meget gerne
    • Total29
    • 27
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Negroni cocktail
    Stenalderbrød bedste opskrift »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter Tags: æg, brombær, chokolade, fløde, hasselnødder, hvedemel, lime, mælk, nødder, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind