Drømmeroulade
Opskrift på en roulade.
Af Min Madopskrift
Denne opskrift giver en drømmeroulade med cointreau, som kan varieres ud i det uendelige med de bedste og lækreste bær. Fløden kan erstattes af vaniljecremefraiche.
Ingredienser Drømmeroulade
- 3 æg
- 125 gram sukker
- 125 gram mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 lille glas hindbærmarmelade, brombærmarmelade eller anden marmelade der passer til de friske bær
- Friske bær
- 1 dl cointreau likør
- Honning
- Evt. piskefløde
- Frisk frugt eller bær, f.eks. hindbær, jordbær, blåbær, brombær, mandariner på dåse
Fremgangsmåde Drømmeroulade
- Tag de friske bær (blåbær presses lidt i stykker) og kom dem i en skål med lidt honning og lidt cointreau likør. Rør det sammen og sæt det til side en halv times tid.
- Kom æg og sukker op i en skål og pisk det sammen.
- Kom mel og bagepulver i skålen og rør det godt sammen.
- Kom bagepapir på en bageplade og hæld blandingen ud på bagepapiret.
- Med en dejskraber laves nu en ensartet kagebund.
- Bag bunden nederst i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 15 minutter eller indtil den er gylden og gennembagt.
- Lad den køle lidt ned.
- Drys nu sukker over kagebunden.
- Tag et bagepapir og læg ovenpå kagebunden og vend den.
- Fordel syltetøjet på kagebunden.
- Fordel nu blandingen med de friske bær med cointreau over.
- Rul kagebunden sammen til en roulade.
Prøv også mormors roulade
Tips
- Pisk flødeskum og fordel det over kagen
- Pynt med friske bær
- Du kan drysse revet mørk chokolade over flødeskum
Kommentarer
Ingen kommentarer