Ostelagkage, flødeostekage eller cheesecake, kær klassisk dessert har mange navne. Denne klassiske ostelagkage med kirsebær, flødeost og digestive, er den klassiske originale opskrift, som de fleste kender og har smagt. Ostelagkage med kirsebær er en meget brugt kage, til både hverdag og ved festlige lejligheder, da det er en kage både børn og vokse kan lide.
Sørg for at få rigeligt med syltede kirsebær i Geléen, da det smager bedst. Ren gelé ser pænt ud, men de syltede kirsebær, giver en god kraftig smag til topping.
Prøv også risalamande cheesecake
Gå til
Flødeostelagkage og cheesecake
Flødeostelagkage er det er det danske navn for cheesecake, men det navn bruges ikke rigtigt mere, da det amerikanske navn bliver brugt mere i dag. Flødeostelagkagen blev førhen lavet i mange forskellige variationer, blandt andet syltede pære, jordbær og fersken. Den mest kendte flødeostelagkage blev dog lavet med syltede kirsebær.
Opskrift med noter
Flødeostelagkage – cheesecake med syltede kirsebær og digestive kiks
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Bund
- 100 g smør
- 150 g digestive kiks (smuldrede fuldkornshvedekiks (originale digestive))
Fromage
- 4 blade husblas
- 200 g flødeost (naturel 25 %)
- 2 stk. æggeblommer (pasteuriserede)
- 2 dl cremefraiche 38 %
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. citronskal (fintrevet økologisk citronskal)
- 1 ½ spsk. citronsaft (friskpresset )
- 2 stk. æggehvider (pasteuriserede )
- 50 g flormelis
Gelé
- 350 g kirsebær (syltede kirsebær i egen kirsebærsauce og uden sten)
- 5 dl koldt vand
- 4 blade husblas
Sådan gør du
Bund
- Knus kiks i en multihakker.
- Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt de knuste kiks og bland det sammen. Blandingen fordeles i en springform på ca. 20 cm i diameter.
Fromage
- Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Imens røres flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og citronsaft.
- Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og læg det i en skål. Lav et varmt vandbad i en gryde eller anden skål.
- Sæt skålen ned i vandbadet og smelt husblassen. Kom lidt af flødeosteblandingen op i skålen og rør det ud.
- Vend dette i flødeosteblandingen uden at røre for meget.
- Pisk nu hviderne stive, og tilsæt sukker mens der piskes i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen.
- Hæld fromagen over kiksebunden i springformen og stil ostelagkagen tildækket i køleskabet i mindst 10 timer eller til næste dag.
Gelé
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Hæld kirsebærsaucen gennem en si og ned i en lille gryde. Så kirsebær ligger i sigten.
- Tag kirsebærsaucen og mål den op til 3 dl. Er der ikke nok, tilsættes vand eller mere kirsebærsauce.
- Varm kirsebærsaucen op i en lille gryde og smelt husblassen heri. Når det er smeltet, slukkes for varmen.
- Lad det køle ned til 30 grader.
- Hæld kirsebærgeléen over ostelagkagen.
- Ostelagkage med kirsebær, skal stå min. to timer på køl og samle sig inden den serveres, da den ellers skiller for let af.
Noter
Du kan pynte ostelagkagen med friske kirsebær i sæsonen.
Kirsebærgeléen skal være let stivnet (30 grader) inden den hældes over, ellers siver den ud.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 10 min. Køletid ca. 10 timer. Samlet tid er ca. 10 timer og 20 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Bund
- 100 g smør
- 150 g digestive kiks (smuldrede fuldkornshvedekiks (originale digestive))
Fromage
- 4 blade husblas
- 200 g flødeost (naturel 25 %)
- 2 stk. æggeblommer (pasteuriserede)
- 2 dl cremefraiche 38 %
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. citronskal (fintrevet økologisk citronskal)
- 1 ½ spsk. citronsaft (friskpresset )
- 2 stk. æggehvider (pasteuriserede )
- 50 g flormelis
Gelé
- 350 g kirsebær (syltede kirsebær i egen kirsebærsauce og uden sten)
- 5 dl koldt vand
- 4 blade husblas
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Bund
- Knus kiks i en multihakker.
- Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt de knuste kiks og bland det sammen. Blandingen fordeles i en springform på ca. 20 cm i diameter.
Fromage
- Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Imens røres flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og citronsaft.
- Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og læg det i en skål. Lav et varmt vandbad i en gryde eller anden skål.
- Sæt skålen ned i vandbadet og smelt husblassen. Kom lidt af flødeosteblandingen op i skålen og rør det ud.
- Vend dette i flødeosteblandingen uden at røre for meget.
- Pisk nu hviderne stive, og tilsæt sukker mens der piskes i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen.
- Hæld fromagen over kiksebunden i springformen og stil ostelagkagen tildækket i køleskabet i mindst 10 timer eller til næste dag.
Gelé
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Hæld kirsebærsaucen gennem en si og ned i en lille gryde. Så kirsebær ligger i sigten.
- Tag kirsebærsaucen og mål den op til 3 dl. Er der ikke nok, tilsættes vand eller mere kirsebærsauce.
- Varm kirsebærsaucen op i en lille gryde og smelt husblassen heri. Når det er smeltet, slukkes for varmen.
- Lad det køle ned til 30 grader.
- Hæld kirsebærgeléen over ostelagkagen.
- Ostelagkage med kirsebær, skal stå min. to timer på køl og samle sig inden den serveres, da den ellers skiller for let af.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan evt. bruge kirsebærrene der er siet fra og komme på kagen inden geléen hældes over.
- Du kan pynte ostelagkagen med friske kirsebær i sæsonen.
- Kirsebærgeléen skal være let stivnet (30 grader) inden den hældes over, ellers siver den ud.
❓ FAQ
Ja, flødeostelagkage er det er det danske navn for cheesecake, men det navn bruges ikke rigtigt mere.
I køleskabet
1 dag i køleskabet. Men, den kan dog stadig spises indtil 3 dage efter den blev lavet, hvis den opbevares i en lukket beholder.
Kommentarer
Ingen kommentarer