Koldskål smager godt, men den kan gives et ekstra “pift” ved, at tilsætte rabarbergrød eller rabarberkompot med en topping af knuste nødder. Det er virkelig nemt at lave en hurtig rabarbergrød / rabarberkompot, som kan bruges til desserter. I virkeligheden bliver rabarber grøden til kompot fordi den er så kraftig i smagen. Koldskål med rabarberkompot er en herlig spise, som især spises om sommeren. Nyd den iskold med masser af knuste nødder.
Prøv også rabarbergrød med fløde og vanilje
Gå til
Kammerjunkere
Som det ses, er der ikke brugt kammerjunkere i opskriften, men de knuste nødder kan selvfølgelig erstattes af de klassiske kammerjunkere, hvis de ikke kan undværes. Erstat de knuste nødder med knuste kammerjunkere og tilsæt så lidt ekstra koldskål, da kammerjunkere suger en del væske.
📋 Opskrift med noter
Koldskål med rabarbergrød
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Koldskål
- 1 stang vaniljestang
- 4 stk æggeblommer
- ½ dl sukker
- 1 stk citron (usprøjtet)
- 1 liter kærnemælk
- 2 dl græsk yoghurt
Rabarbergrød/kompot
- 1000 gram rabarber
- 250 gram sukker (400 – 500 gram til syrlige rabarber)
- ½ stang vaniljestang (Kan udelades når det er til kompot)
- 3 dl vand
- 1 spsk. kartoffelmel
Sådan gør du
Koldskål
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det godt i sukkeret.
- Pisk æggeblommer, sukker med vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker, til du får en cremet æggesnaps.
- Skyl citron grundigt og riv citronskal af og pisk den med i æggesnapsen.
- Pisk kærnemælk og yoghurt med.
- Sæt koldskålen på køl.
Rabarbergrød/Rabarberkompot
- Rens rabarber og skær enderne af. Skær resten i mindre stykker.
- Bring dem i kog i en gryde sammen med sukker og vand. Kog i 5-6 minutter, eller til rabarberne er møre.
- Blend rabarberne med en stavblender i gryden indtil du har en meget fin puré, eller pres det gennem et dørslag så du får en lidt grovere konsistens. Afkøles i køleskab.
Servering
- Det kommes koldskål i nogle små skåle. Kom rabarberkompot på en gaffel og fordel kompot mens du trækker gaflen rundt så der opstår et flot mønster.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 30 min. Opskrift giver 1 kg.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Koldskål
- 1 stang vaniljestang
- 4 stk æggeblommer
- ½ dl sukker
- 1 stk citron usprøjtet
- 1 liter kærnemælk
- 2 dl græsk yoghurt
Rabarbergrød/kompot
- 1000 gram rabarber
- 250 gram sukker 400 – 500 gram til syrlige rabarber
- ½ stang vaniljestang Kan udelades når det er til kompot
- 3 dl vand
- 1 spsk. kartoffelmel
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Koldskål
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det godt i sukkeret.
- Pisk æggeblommer, sukker med vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker, til du får en cremet æggesnaps.
- Skyl citron grundigt og riv citronskal af og pisk den med i æggesnapsen.
- Pisk kærnemælk og yoghurt med.
- Sæt koldskålen på køl.
Rabarbergrød/Rabarberkompot
- Rens rabarber og skær enderne af. Skær resten i mindre stykker.
- Bring dem i kog i en gryde sammen med sukker og vand. Kog i 5-6 minutter, eller til rabarberne er møre.
- Blend rabarberne med en stavblender i gryden indtil du har en meget fin puré, eller pres det gennem et dørslag så du får en lidt grovere konsistens. Afkøles i køleskab.
🍽Servering
- Det kommes koldskål i nogle små skåle. Kom rabarberkompot på en gaffel og fordel kompot mens du trækker gaflen rundt så der opstår et flot mønster.
- Du kan tilsætte lidt vanilje til rabarberkompot. Det afrunder smagen i kompot.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Kom en skål med kompot på bordet, så der kan tilsættes ekstra kompot.
❓ FAQ
I køleskabet
Ja, men tilsæt så lidt ekstra koldskål
Kommentarer
Ingen kommentarer