Sommertærte
Giver en tærte
Af Min Madopskrift
Sommeren bugner med frugt og bær i år (sommeren 2018) og bær og frugt er modnet ca. 1 måned før normalt og er større og flottere end nogensinde før. Lav denne sommertærte med forskellige bær og frugter som er modent når du laver sommertærten. Du kan dryppe frisk Dansk honning over sommertærten til sidst, det giver en dejlig sødme til frugt og bær.
Ingredienser
Mørdej
- Stor tærteform
- 25 gram mandelmel
- 175 gram hvedemel
- 100 gram smør, blødt
- 50 gram flormelis
- ½ vaniljestang
- 1 knivspids salt
- 1 æg
- Creme
- 1 dåse kondenseret mælk
- 4 æggeblommer
- 2 citroner, økologiske
Pynt
- 2 dl piskefløde
- 300 gram frugt og bær (F.eks. blåbær, fersken, brombær)
Fremgangsmåde Mørdej
- Kom smør, flormelis, vaniljekorn og salt i en skål og rør det lidt sammen.
- Kom æg i blandingen og rør rundt.
- Kom mandelmel og hvedemel i skålen og saml dejen uden at ælte den for meget.
- Kom dejen i et fugtigt viskestykke eller kom film rundt om, så dejen ikke tørrer ud.
- Sæt det i køleskabet i min. en time.
- Kom mel på køkkenbordet og rul mørdejen ud, så den passer i tærteformen.
- Kom det i fryseren en time.
- Varm ovnen op til 200 grader og sæt tærtedejen midt i ovnen og bag den ca. 12 – 15 min, eller indtil den er gylden og sprød og tag den ud af ovnen.
- Fremgangsmåde creme
- Skyl og riv skallen af 1 citron fint på et rivejern.
- Kom kondenseret mælk, æggeblommer, citronskal og saften begge citroner i en skål og pisk det sammen.
- Hæld citroncreme over den bagte tærtebund og bag den færdig ved 175 grader i ca. 12 minutter midt i ovnen.
- Sættes til afkøling og kommes derefter i køleskabet et par timer.
- Pisk fløden til flødeskum (tilsæt evt. lidt vaniljesukker) og fordel den på tærten.
- Skyl frugt og bær.
- Skær frugt i tynde skiver og fordel frugt og bær på tærten.
Tips
- Brug hvad du har af bær, f.eks. blommer, hindbær og vindruer
- Mandelmel kan laves af smuttede mandler der hakkes meget fint i en multihakker eller blender
Kommentarer
Ingen kommentarer