Vi har skrevet en hel guide om ramsløg som du kan læse her. Du kan springe guiden over, hvis du kun vil have opskriften på ramsløgspesto. Pluk kun de friske grønne blade og pluk endelig hele bladet næsten ned til skovbunden, da stængerne er meget sprøde, saftige og meget vitaminrige.
Bladene fra ramsløg har en stærk smag af løg og hvidløg, så man skal bruge dem sparsomt i salatskålen.
Når du laver ramsløgspestoen skal du huske denne regel. Jo flere blade du bruger, jo kraftigere bliver smagen.
Prøv også galette med rødbede og ramsløg
Gå til
Hvorfor lave ramsløgspesto?
Ramsløgspesto er et lækkert og spændende alternativ til traditionel pesto lavet med basilikum. Du finder de vilde ramsløg om foråret i mange skove med lysninger.
Vilde ramsløg har en unik og skarp smag, der passer godt sammen med den nøddeagtige smag fra parmesanost og den pikante smag fra pinjekerner eller valnødder.
Du kan bruge både blomsterne og bladene. Blomsterne kan bruges som pynt og kommes ikke i pestoen.
Vilde ramsløg smager af hvidløg og er også en god kilde til vitaminer, farvestoffer og mineraler, hvilket gør det til et sundt supplement til din kost. Den grønne farve gavner blandt andet øjnene.
At lave vild ramsløgspesto er en fantastisk måde at bruge det store overskud af vilde ramsløg på, og det kan bruges i en række forskellige retter som pasta, sandwich og som dip til grøntsager.
Samlet set er det at lave vild ramsløgspesto en fantastisk måde at tilføje variation og smag til dine måltider, mens du også tilføjer nogle sunde ingredienser.
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift giver 1 glas.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 100 gram ramsløg
- 50 gram friskrevet parmesanost
- 50 gram ristede pinjekerner
- 1 stk. citron (saften)
- 1 dl raps eller olivenolie (eller efter behov)
- 1 knivspids Knivspids salt og peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl ramsløg grundigt og slyng dem.
- Kom derefter alle ingredienser i en blender. Kør rundt til massen har den rette konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt evt. mere olie hvis det er for tørt og ekstra ramsløg, kerner eller ost, hvis det er for tyndt, eller du ønsker at det skal smage af mere.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til ramsløgspesto:
- Ramsløg er bedst i det tidlige forår, hvor blade er helt lysegrønne
- Pas på at du ikke forveksler ramsløg med liljekonvaller.
- Ramsløg har en stærk duft af hvidløg
- Pinjekerner kan erstattes af valnøddekerner hvis man vil prøve, at lave en anden smag.
Opskrift med noter
Pesto af ramsløg
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 100 gram ramsløg
- 50 gram parmesanost (friskrevet )
- 50 gram pinjekerner (ristede)
- 1 stk. citron (saften)
- 1 dl olivenolie (raspolie efter behov)
- 1 knivspids knivspids salt og peber
Sådan gør du
- Skyl ramsløg grundigt og slyng dem.
- Kom derefter alle ingredienser i en blender. Kør rundt til massen har den rette konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt evt. mere olie hvis det er for tørt og ekstra ramsløg, kerner eller ost, hvis det er for tyndt, eller du ønsker at det skal smage af mere.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer