Vi har skrevet en hel guide om ramsløg som du kan læse her. Du kan springe guiden over, hvis du kun vil have opskriften på ramsløgspesto. Pluk kun de friske grønne blade og pluk endelig hele bladet næsten ned til skovbunden, da stængerne er meget sprøde, saftige og meget vitaminrige.
Bladene fra ramsløg har en stærk smag af løg og hvidløg, så man skal bruge dem sparsomt i salatskålen. Når du laver ramsløgspestoen skal du huske denne regel. Jo flere blade du bruger, jo kraftigere bliver smagen.
Prøv også galette med rødbede og ramsløg
📖 Opskrift
Pesto af ramsløg
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 100 gram ramsløg
- 50 gram parmesanost (friskrevet )
- 50 gram pinjekerner (ristede)
- 1 stk. citron (saften)
- 1 dl raps eller olivenolie (eller efter behov)
- 1 knivspids knivspids salt og peber
Sådan gør du
- Skyl ramsløg grundigt og slyng dem.
- Kom derefter alle ingredienser i en blender. Kør rundt til massen har den rette konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt evt. mere olie hvis det er for tørt og ekstra ramsløg, kerner eller ost, hvis det er for tyndt, eller du ønsker at det skal smage af mere.
Noter
Ernærnærings fakta
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift giver 1 glas.
🥘 Ingredienser
- 100 gram ramsløg
- 50 gram friskrevet parmesanost
- 50 gram ristede pinjekerner
- 1 stk. citron (saften)
- 1 dl Raps eller olivenolie (eller efter behov)
- 1 knivspids Knivspids salt og peber
🔪 Sådan gør du
- Skyl ramsløg grundigt og slyng dem.
- Kom derefter alle ingredienser i en blender. Kør rundt til massen har den rette konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt evt. mere olie hvis det er for tørt og ekstra ramsløg, kerner eller ost, hvis det er for tyndt, eller du ønsker at det skal smage af mere.
Tips
- Ramsløg er bedst i det tidlige forår, hvor blade er helt lysegrønne
Skriv en kommentar