Ægte mayonnaise med estragoneddike
Af min madopskrift
Ægte mayonnaise
Mayonnaise er verdens mest berømte sauce. Mayonnaise kan bruges til mange ting; dressinger, salater, pommes frites, bagekartofler, smørrebrød, saucer, og dip.
Mayonnaise kan varieres i smag, blot ved at, tilsætte de krydderier som du bedst kan lide. Ellers kan du se vores forslag på forskellige mayonnaise opskrifter.
Ingredienser Ægte Mayonnaise med estragoneddike
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl. solsikkeolie
- 2 spsk. estragoneddike
- Salt
- Friskkværnet hvid peber
Tip
- Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Ellers skiller mayonnaisen.
Fremgangsmåde:
Mayonnaise med håndkraft
- Æggeblommerne kommes i en skål.
- Der krydres med salt og peber.
- Nu kommes olien i dråbevis, mens der piskes kraftigt med et lille piskeris.
- Når mayonnaisen har samlet sig, kommes skiftevis citronsaft, og estragoneddike i dråbevis, mens der stadig piskes.
- Hvis det ønskes, kan man forstærke smagen af estragon. Tag så meget estragon som ønskes.
- Hak det meget fint og rør det rundt i Mayonnaisen.
- Hver opmærksom på, at frisk estragon farver mayonnaisen.
- Smag på mayonnaisen.
Mayonnaise med blender
- 1 stk. pasteuriseret æggeblomme og et helt æg kommes i en blender.
- Krydres med salt og peber.
- Tilsæt lidt af olien og lidt estragoneddike.
- Sæt blender i gang i nogle sekunder. Gør dette et par gange, til massen er ensartet.
- Tilsæt resten af olien mens den løber ned i massen. Gør det samme med estragoneddike, og citronsaft.
- Hvis det ønskes, kan man forstærke smagen af estragon. Tag så meget estragon som ønskes.
- Hak det meget fint og rør det rundt i Mayonnaisen.
- Hver opmærksom på, at frisk estragon farver mayonnaisen.
- Smag på mayonnaisen.
- Hæld derefter mayonnaisen i en skål og tildæk den. Sæt den i køleskabet.
- Mayonnaise består af meget olie, og kan opbevares i køleskabet i 3 dage.
- Friske krydderurter begrænser holdbarheden til 1 dag.
Skriv en kommentar