Klassisk rejecocktail med dilddressing
Af Min Madopskrift
Til 4 personer – Umami opskrift
Original klassisk opskrift på rejecocktail med den klassiske dilddressing til.
Dette er opskriften på en af de mest populæreste forretter i 80erne, nemlig rejecocktail med icebergsalat.
Rejecocktail med icebergsalat var meget populært i 80erne og bliver serveret den dag i dag.
Spar ikke på rejerne, der er ikke noget mere kedeligt, end at tygge på dressing og icebergsalat. Pas på med at komme for meget dressing i, rejerne må ikke svømme rundt i dressing.
Ingredienser:
- 300 g pillede store rejer
- 100 gram sprød finthakket icebergsalat
- 2 søde blommetomater
- Dild
- 1 citron
- Salt og peber
Dilddressing:
- 1,5 dl cremefraiche 38 %
- 3 spsk. god ketchup
- Engelsk sauce
- Dild
- Salt og peber
Tilbehør:
- Flutes
- Smør
Fremgangsmåde:
Tø rejerne op i køleskab i god tid, hvis du bruger frosne rejer. Hvis du bruger friske ”rigtige” rejer med skal, skal du først pille rejerne.
Rør cremefraiche, tomatketchup sammen med hakket dild. Smag nu til med Engelsk sauce og til sidst smages til med salt og peber.
Skyld salaten og snit den i meget fine strimler.
Fordel den snittede salat i rejecocktailglas. Derefter lægges et pænt lag rejer og der drysses med lidt dild.
Hæld nu dressingen over.
Kom endnu et lag rejer over.
Pynt nu glasset med tomater i både og en citronbåd,
Drys igen lidt hakket dild over.
Server med lun flutes og smør til.
Tips
Sæt en skål eller et fad med upillede rejer og en skål med ekstra dilddressing på bordet også, som man kan hyggespise af, når rejecocktailen er spist.
Om foråret, kan der kommes en friskplukket grøn asparges, skåret i stykker ned til salaten.
Kommentarer
Ingen kommentarer