Spicy rejer med grøntsager og chili
Antal: 2 personer – Forberedelsestid: ca. 20 min.
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Jeg eeeeeeeelsker rejer … Både tigerrejer og almindelige rejer.
Jeg kunne leve af mad med rejer, hvis ikke det var fordi de var lidt pebrede i prisen, i forhold til min SU :D.
Derfor er dette også en af mine klart yndlings retter som jeg har glædet mig til at dele med jer. Så hvis du er lige så stor reje spiser som jeg og godt kan lide noget mad, med en masse smag, så er denne ret helt sikkert noget for dig. Opskriften er også indrettet således, at du selv bestemmer, hvor stærk den skal være.
Jeg er ikke typen til alt det der vildt stærke mad, da jeg hurtigt synes det kan blive for stærkt. Derfor hvis du følger min opskrift, får du en ret som er smagfuld, middel stærk, men ikke sådan så det brænder i munden eller næsen løber for fuld skrue.
Du kan dog selv regulere tilsætningen af chili, så hvis du ønsker retten skal være rigtig ”spicy”, så tilsætter du bare lidt ekstra chili.
Det skal du bruge til Spicy rejer med grøntsager
- En pose frosne rejer (friske kan også bruges og tigerrejer kan sagtens tilsættes hvis dette ønskes i stedet)
- Hvidløgsolie
- Oregano
- Hvidløgspeber
- Chili
- andet krydderi kan tilsættes hvis man ønsker en anden smag
Alle slags grøntsager kan bruges og kan varierer efter årstid
Jeg har valgt at bruge
- Gulerødder
- Broccoli
- Løg/rødløg
- Peberfrugt
- Babymajs
- Grønne bønner
- Kål
Hvis man har lidt travlt eller vil være lidt økonomisk kan man godt snyde lidt, og købe en pose frosne grønsager/wok blanding i supermarkedet 😉
– De smager rigtig lækkert, de er billige og så er det selvfølgelig hurtigere end at stå med alle de friske grøntsager og skal tilberede dem.
Så hvis du til hverdag f.eks. føler du har brug for, det lige skal gå lidt stærkere, så er dette et kanon alternativ.
Fremgangsmåde Spicy rejer med grøntsager
- Skær grøntsager i passende størrelser efter behov og sæt så en pande over på fuld varme. Kom de skårne grøntsager på panden og tilsæt de frosne/ferske rejer.
- Du kan vælge enten at tø rejerne op, inden du kommer dem på panden med grøntsagerne, men du kan også sagtens bruge dem frosne. Fordi når de frosne rejer lægges på panden direkte som frosne, sammen med grøntsagerne, så kommer der en del væske til retten og den væske (når krydderierne er tilsat) kan både grøntsager og rejer ligge og koge i, og så suger de al den gode smag.
- Når retten har stået og simret lidt, så sier du væsken fra og steger grøntsager og rejer på fuld varme så de bliver rigtig sprøde og lækre.
- Krydderierne tilsættes lige så snart du har lagt både grønsager og rejer på panden.
- Så får retten den bedste smag! 🙂
- Du kan eventuelt købe lidt cremefraiche og serverer til retten, det er rigtig lækkert lige med en klat cremefraiche til at dyppe i, da det giver en god kombination mellem den stærke chili smag og så noget frisk.
- Derudover kan du også købe nogle avocado og serverer sammen med, da det også giver en rigtig god smag, at blande de stærke grøntsager og rejer, med cremefraichen og lidt avocado J
- Eller så er lidt brød eller hvidløgsbrød også rigtig lækkert til også! Se eventuelt vores opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød her på hjemmesiden.
Prøv også Grov pasta med pesto og kylling til
- Har du spørgsmål eller andet til retten her kan kommentere under indlægget eller du maile til mig på: Juliefiegeisle@hotmail.com
Velbekomme og rigtig god fornøjelse!
– Julie Fie, madredaktør på Min madopskrift
Follow my blog with Bloglovin
Kommentarer
Ingen kommentarer