Tigerrejer med chili og ingefær samt nudler
Til 4 personer
Tigerrejer med chili og ingefær er en enkel og smuk menu, som er særdeles velsmagende og ligger godt i maven.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Tigerrejer med chili og ingefær
- 500 g tigerrejer
- 1 chili, mild (jalapeno)
- 2 fed hvidløg, presset
- 4 cm ingefær
- ½ fennikel
- ½ porre
- 1 rødløg, finthakket i multihakker
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk. sød sojasauce
- 1 spsk. sød chilisauce
- Honning
- Citronsaft
- Koriander, frisk
- Salt og peber
- Nudler
Fremgangsmåde Tigerrejer med chili og ingefær
Tag hovedet af tigerrejerne og skyld dem i koldt vand og dup dem tørre.
Hak chili fint.
Pres hvidløg.
Kom godt med olie på en pande og svits tigerrejer.
Når tigerrejer er ved at være færdige tilsættes chili, ingefær og hvidløg, som svitses med i ca. 1 minut.
Tilsæt sød chilisauce og rør det sammen.
Tag det af panden men behold fedtstoffet.
Svits porre og fennikel i fedtstoffet. Tilsæt evt. mere.
Hæld kokosmælk på panden og rør det godt sammen.
Smag til med honning, sojasauce, citronsaft, salt og peber
Kog nudlerne som anvist på posen og kom dem på panden og vend det godt sammen.
Til sidst, kommes tigerrejer over og fordeles.
Servering
Drys finthakket rødløg over hver tallerken inden servering.
Prøv også Tigerrejer med fennikelsalat og citrusmarinade
Tips til Tigerrejer med chili og ingefær
Du kan erstatte porre og fennikel med andre grøntsager
tina nymann
Det er verdens bedste opskrift på let og lækkert mad til enhver lejlighed og årstid – love it!!
Bjørn Nielsen
Enig! Det er en yderst delikat menu, som vi også spiser tit 🙂