Når man har anskaffet sig en gasgrill, er det meget nærliggende at købe noget godt tilbehør. Et af de bedste tilhør til en gasgrill er et rotisseri med et spyd, som man kan sætte kød på. Hel kylling på gasgrill med Weber rotisseri er en af de bedste måder, at tilberede en kylling på, da kyllingen bliver utrolig saftig indeni, samtidigt med, at den bliver dejligt sprød udenpå.
Grillkyllingen får desuden sin helt fantastisk smag, når den roterer rundt på spydet.
Kul og kuglegrill med rotisseri og selvfølgelig også på andre grill, som har rotisseri kan laves med denne opskrift.
Du behøver ikke så mange krydderier, da det hele smager fantastisk. Det er faktisk lidt synd, at smøre kyllingen ind, da du får en meget sprød og lækker mør kyllingen med denne opskrift.
Jo mere tilbehør til maden, jo flere personer vil denne ret være beregnet til.
Denne opskrift, er ikke sponsoreret af weber, og der kan selvfølgelig bruges andre gasgrill til opskriften.
Gå til
Hvad er et rotisseri?
Et rotisseri er et lille apparat der monteres på grillen. I rotisserie indsættes et spyd som roterer rundt, ved hjælp af en motor.
Man stikker oftest spydet igennem kødet. Kødet fastgøres ved hjælp af “gafler” som fastholder kødet. Derefter montereres spydet på rotisseri.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1 stk. kylling (mellem 1200 og 1600 gram)
2 spsk. Paprika
1 knivspids salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Vask kyllingen og dup den tør.
- Stik stålpind igennem kyllingen og fastgør kyllingen med begge spyd. Sæt spyddet på grillen og ind i apparatet, som får spydet til at dreje rundt. Stik evt. kødnåle i vingerne, så de sidder fast og helt tæt til kyllingen.
- Nu skal kyllingen sidde midt på grillen.
- Tænd motoren så spyddet drejer rundt.
- Kom endelig ikke olie på kyllingen. Olivenolie eller anden olie er helt unødvendigt og giver også en uønsket smag. Der vil komme rigeligt med fedt fra kyllingen.
- Men kyllingen drejer rundt, krydrer du med paprika, salt og friskkværnet peber.
- Kom drypbakken ind på sin plads. Låget på grillen.
- Følg altid denne vejledning. Tænd først grillen op, når du har sat kyllingen ind i grillen. Tiden med åben ild bør reduceres mest muligt.
- Nu tændes grillen op på både direkte og indirekte varme, så du bruger både de yderste og inderste brændere. Løft låget og se om der er ild i brændere.
- Bruger du en kuglegrill, kommer du de varme kul på nu, og i hver side. Her skal du kun grille ved indirekte varme.
- Sæt temperaturen til middel varme. Tjek efter fem min. at termometer viser omkring de 200 grader, som den skal have under hele grilningen.
- Når der er gået ca. 10 minutter på gasgrillen, vil kyllingen allerede begynde at dryppe. Nu skal du slukke de midterste brændere, så kyllingen kun får indirekte varme.
- Nu giver du kyllingen ca. en time på grillen, alt efter hvor stor den er. Beregn ca. 1 time pr kilo kylling. Se løbende hvilken farve kyllingen har! Den må endelig ikke blive mørk i overfladen for hurtigt, fordi så er varmen i grillen for høj og skal sættes ned.
- Når kyllingen er gylden og sprød hele vejen rundt er den færdig.
- Du kan evt. stikke et stegetermometer i kyllingen, som skal vise over 70 grader, så er bakterier dræbt.
- Andet er det ikke, nu har du verdens lækreste saftige og sprøde kylling, som både du og dine gæster vil elske!
🍽Servering
Vi serverer altid grillet kylling med ovnbagte kartofler eller pommes frites. Yderligere tilbehør er, remoulade, dampet blomkål og broccoli. Frisk salat er også velegnet som tilbehør.
Kyllingen vinder ikke ved at trække 10 min eller mere, tværtimod, skal den spises straks.
Skær kyllingen ud i passende stykker med det samme og server straks med dit valgte tilbehør til.
Du kan også servere med verdens bedste pommes frites og agurkesalat til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til hel kylling på gasgrill med Weber rotisseri:
Du kan evt. komme en håndfuld røgsmuld (specielle træspåner, beregnet til grill) på noget folie, som du placerer over en brænder, hvis du ønsker lidt røg smag.
Hvis du benytter røgsmuld, skal dette kommes ind, når kyllingen har været i grillen i ca. 15 minutter.
Jo før du kommer røgsmuld ind, jo mere kraftig bliver røg smagen. Du kan evt. komme røgsmuld ind et par gange under grilningen.
Opskrift med noter
Grillet kylling på rotisseri
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Gasgrill eller grill
- 1 drypbakke
- 1 Rotisseri
Ingredienser
- 1 stk. kylling (mellem 1200 og 1600 gram)
Krydderier
- 2 spsk. paprika
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vask kyllingen og dup den tør.
- Stik stålpind igennem kyllingen og fastgør kyllingen med begge spyd. Sæt spyddet på grillen og ind i apparatet, som får spydet til at dreje rundt. Stik evt. kødnåle i vingerne, så de sidder fast og helt tæt til kyllingen.
- Nu skal kyllingen sidde midt på grillen.
- Tænd motoren så spyddet drejer rundt.
- Kom endelig ikke olie på kyllingen. Olivenolie eller anden olie er helt unødvendigt og giver også en uønsket smag. Der vil komme rigeligt med fedt fra kyllingen.
- Men kyllingen drejer rundt, krydrer du med paprika, salt og friskkværnet peber.
- Kom drypbakken ind på sin plads. Låget på grillen.
- Følg altid denne vejledning. Tænd først grillen op, når du har sat kyllingen ind i grillen. Tiden med åben ild bør reduceres mest muligt.
- Nu tændes grillen op på både direkte og indirekte varme, så du bruger både de yderste og inderste brændere. Løft låget og se om der er ild i brændere.
- Bruger du en kuglegrill, kommer du de varme kul på nu, og i hver side. Her skal du kun grille ved indirekte varme.
- Sæt temperaturen til middel varme. Tjek efter fem min. at termometer viser omkring de 200 grader, som den skal have under hele grilningen.
- Når der er gået ca. 10 minutter på gasgrillen, vil kyllingen allerede begynde at dryppe. Nu skal du slukke de midterste brændere, så kyllingen kun får indirekte varme.
- Nu giver du kyllingen ca. en time på grillen, alt efter hvor stor den er. Beregn ca. 1 time pr kilo kylling. Se løbende hvilken farve kyllingen har! Den må endelig ikke blive mørk i overfladen for hurtigt, fordi så er varmen i grillen for høj og skal sættes ned.
- Når kyllingen er gylden og sprød hele vejen rundt er den færdig.
- Du kan evt. stikke et stegetermometer i kyllingen, som skal vise over 70 grader, så er bakterier dræbt.
- Andet er det ikke, nu har du verdens lækreste saftige og sprøde kylling, som både du og dine gæster vil elske!
Servering
- Vi serverer altid grillet kylling med ovnbagte kartofler eller pommes frites. Yderligere tilbehør er, remoulade, dampet blomkål og broccoli. Frisk salat er også velegnet som tilbehør.
- Kyllingen vinder ikke ved at trække 10 min eller mere, tværtimod, skal den spises straks.
- Skær kyllingen ud i passende stykker med det samme og server straks med dit valgte tilbehør til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer