Oksemørbrad grillet i kuglegrill er en god menu der kan serveres for gæsterne. Salat og flødekartofler er godt og klassisk tilbehør. Oksemørbrad er et dejligt mørt og magert stykke kød, som dog ikke har så meget smag. Derfor er det perfekt at grille oksemørbraden. Ved at grille oksemørbraden i en kuglegrill, vil smagen blive endnu bedre.
Prøv også oksemørbrad langtidsstegt i ovn
Gå til
Rødt saftigt kød
Vi har beregnet en stegetid på 40 minutter til oksemørbrad grillet i kuglegrill, men sæt et stegetermometer i stegen, da stegetiden kan svinge kraftigt i en grill. Husk, at kernetemperaturen stiger et par grader efter, du har taget den ud af grillen, det er derfor man tager stegen ud før den ønskede temperatur er nået. Så pakkes stegen ind i folie og trækker, så kødsaften trænger helt ud og resultatet er som vist på billedet, en helt rød mør og saftig mørbrad.
Opskrift med noter
Oksemørbrad grillet i kuglegrill
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Grill
Ingredienser
Sådan gør du
- Tænd op i grillen. Krydr oksemørbrad med salt og peber. Når grillen er klar, skal oksemørbrad brunes af på alle sider. Det tager ca. 8 min.
- Tag oksemørbraden af og læg den i et fad og pak den ind i folie, så varmen trænger ind i kødet, imens du arbejder.
- Pres grillkul ud til siderne og placer en foliebakke i midten af kuglegrillen.
- Fyld foliebakken med lidt rødvin, whisky, kvarte løg og lidt rosmarin. Det giver god smag til saucen.
- Oksemørbraden gnides ind i smør, hvidløg, salt og peber og placeres uden fadet over bakken.
- Sæt et stegetermometer i mørbraden. Placer mørbraden over foliebakken.
- Vend oksemørbraden jævnligt og forsigtigt mens den grilles og hæld stege væske over, hvis det er muligt.
- Oksemørbraden er færdig, når stegetermometer viser ca. 55 grader. (Rødt kød). Hvis du ønsker mindre rødt kød, skal kernetemperaturen være 60 til 62 grader.
- Giv evt. kødet en gang direkte grill, hvis du ønsker at give den lidt mere farve og smag.
- Når oksemørbraden er færdig grillet, skal den pakkes ind i folie og hvile. Kom et viskestykke udenom, til at holde yderligere på varmen.
- Lad stegen hvile i ca. 20 min. så er den perfekt mør og kødsaften har trukket helt ud.
- Af stegevæsken eller skysaucen kan du lave en dejlig sauce.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 6 min. Tilberedningstid er ca. 40 min. Samlet tid er ca. 51 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2,5 kg Oksemørbrad
- 6 fed Hvidløg (presset)
- 1 stk. Løg (finthakket)
- 1 spsk. Rosmarin
- 2 dl Rødvin
- 2 cl Whisky
- 2 spsk. Smør (og olivenolie)
- 1 tsk. Gourmetsalt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tænd op i grillen. Krydr oksemørbrad med salt og peber. Når grillen er klar, skal oksemørbrad brunes af på alle sider. Det tager ca. 8 min.
- Tag oksemørbraden af og læg den i et fad og pak den ind i folie, så varmen trænger ind i kødet, imens du arbejder.
- Pres grillkul ud til siderne og placer en foliebakke i midten af kuglegrillen.
- Fyld foliebakken med lidt rødvin, whisky, kvarte løg og lidt rosmarin. Det giver god smag til saucen.
- Oksemørbraden gnides ind i smør, hvidløg, salt og peber og placeres uden fadet over bakken.
- Sæt et stegetermometer i mørbraden. Placer mørbraden over foliebakken.
- Vend oksemørbraden jævnligt og forsigtigt mens den grilles og hæld stege væske over, hvis det er muligt.
- Oksemørbraden er færdig, når stegetermometer viser ca. 55 grader. (Rødt kød). Hvis du ønsker mindre rødt kød, skal kernetemperaturen være 60 til 62 grader.
- Giv evt. kødet en gang direkte grill, hvis du ønsker at give den lidt mere farve og smag.
- Når oksemørbraden er færdig grillet, skal den pakkes ind i folie og hvile. Kom et viskestykke udenom, til at holde yderligere på varmen.
- Lad stegen hvile i ca. 20 min. så er den perfekt mør og kødsaften har trukket helt ud.
- Af stegevæsken eller skysaucen kan du lave en dejlig sauce.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Hvis du ikke serverer flødekartofler kan du lave en lækker gorgonzolasauce til f.eks. bagte kartofler.
❓ FAQ
Ja, man griller den ved høj varme, og så lader den samle sig i ca. 20 min.
Kommentarer
Ingen kommentarer