Fyldte peberfrugter
Giver 8 fyldte peberfrugter
Af Min Madopskrift
Du kan bruge både rød, gul og snack peber. Brug de italienske ris som til risotto, da ris skal være bløde. De almindelig hvide ris er ikke velegnede til denne ret. En sund og lækker aftensmad hvor brødet bliver erstattet af peber.
Ingredienser Fyldte peberfrugter
- 8 grønne peberfrugter
- 1 chili
- 1 stort løg
- 1 stor porre
- 4 fed hvidløg
- 200 gram rejer
- 150 gram bacon
- 3 dl vilde eller brune ris
- 8 dl. Bouillon
- 2 dl tør hvidvin
- 1 spsk. basilikum
- 1 spsk. timian
- 1 spsk. rosmarin
- Salt og peber
- 250 gram god røget kogt skinke
- 2 dåser flåede tomater eller 4 friske
- Olie
Fremgangsmåde Fyldte peberfrugter
- Bacon skæres i terninger og steges sprødt i en stegegryde
- Kom bacon på en tallerken og sæt til side. Lad stegefedtet blive i gryden.
- Peberfrugter og grøntsager skylles godt og klargør grøntsager
- Skær toppen af peberfrugter og fjern frøstanden
- Læg dem i en stor gryde og hæld kogende vand over dem
- Efter et minuts tid, tages de op og lægges i et ildfast fad
- Løg hakkes fint.
- Porres skæres i fine små strimler
- Chili hakkes meget fint
- Kom olie ned til stegefedtet i gryden og svits løg, chili og porre til de er blanke
- Tilsæt hvidløg og rejer i gryden
- Hæld ris i gryden og rør rundt
- Tilsæt hvidvin og det meste bouillon. (Hold lidt tilbage)
- Tilsæt krydderier og tomater og kom låg på gryden
- Lad det simre under låg i ca. 30 minutter
- Hak skinken og kom det i gryden
- Smag og se på konsistensen. Tilsæt resten af bouillon hvis konsistensen er for tør
- Kom fyldet i peberfrugter og sæt den ind, (med åbningen opad) i ovnen i ved 175 grader i ca. 15 minutter
- Drys sprødstegt bacon over peberfrugter og server straks
- Serveres med frisk salat til
Prøv også Danmarks lækreste Fyldte kartofler
Tips til Fyldte peberfrugter med ris
Rejer kan udskiftes hvis man ikke er til skaldyr
Du kan variere fyldet som det passer i din smag
Kommentarer
Ingen kommentarer