Mørbradgryde klassisk med fløde og paprika
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Mørbradgryde klassisk med fløde og paprika, er en af de mest populære opskrifter i Danmark og det er ikke uden grund.
- Mørbradgryde smager godt,
- er forholdsvis nem at lave
- og så giver den en dejlig mæthedsfornemmelse!
Så selv om der bliver brugt fløde i retten, ligger retten så godt i maven, at man føler sig mæt i lang tid.
Ingredienser:
- 2 små svinemørbrad
- 1 pakke. cocktailpølser eller 6 alm. pølser af god kvalitet (skæres i stykker af ca. 4 cm)
- 2 alm. løg eller 4 stk. skalotteløg hakket
- 250 gram friske champignon skåret i halve eller kvarte
- 250 gram bacon skåret i tern eller små skiver
- 1 dåse økologisk hakkede tomater (Eller friske cocktail tomater)
- 4 fed knust hvidløg
- 1 stor spiseskefuld paprika
- salt og peber
- ¼ liter fløde
- Mel til jævning
- Vand eller eller boullion
- Saften fra en citron
Tilbehør:
Ris, kartoffelmos eller pasta og evt. en frisk salat
Pynt:
Frisk persille
Fremgangsmåde:
Puds mørbraden af og skær den i ca. 1 cm tykke skiver, og bank dem lidt ud.
Champignon renses i vand og skæres i halve, kvarte, eller passende størrelser.
Tag en stor gryde og steg bacon gylden og kom herefter bacon op i en dyb tallerken eller lign.
Herefter brunes champignon, løg, og cocktailpølser i gryden med fedt fra bacon. Det hele tages også op og lægges i tallerken med bacon.
Mørbradstykkerne brunes herefter i et par minutter på hver side i fedstoffet i gryden, er der ikke nok tilsættes ekstra.
Ca. 1 minut før det er færdigt, tilsættes paprika, hvidløg og svitses med. Når kødet er brunet godt kommes løg, bacon og champignon tilbage i gryden igen og blandes godt sammen.
Herefter kommes en dåse hakkede tomater samt vand så det lige dækker retten. Skru ned for varmen og lad retten simre i ca. 30 min. Ti min før retten er færdig, kommes pølserne også i gryden, så de bliver gennemvarme.
Krydr med salt og peber.
Når retten er færdig skrues lidt op for varmen igen og der hældes fløde i.
Når retten begynder at småkoge jævnes sovsen hvis det er nødvendigt med en meljævning eller sovsejævner.
Smag til sidst igen retten til med salt og peber og citronsaft
Fremgangsmåde tilbehør:
Kog de løse ris, pasta som anvist på posen, eller se på vores hjemmeside.
Kog kartoffelmos
Anret salaten og kom gerne lidt presset citronsaft hen over, for at give salaten lidt syre i forhold til den lidt tunge ret.
Servering
Mørbradgryde serveres med ris, kartoffelmos eller pasta.
Kommentarer
Ingen kommentarer