• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

    Mørbradgryde klassisk

    Af Bjørn Nielsen Opdateret feb 28, 2018

    Mørbradgryde klassisk

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total11
    • 10
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mørbradgryde klassisk med fløde og paprika

    Af Min Madopskrift

    Til 4 personer

     

    Mørbradgryde klassisk
    Mørbradgryde klassisk som de fleste danskere elsker at spise

    Mørbradgryde klassisk med fløde og paprika, er en af de mest populære opskrifter i Danmark og det er ikke uden grund.

    • Mørbradgryde smager godt,
    • er forholdsvis nem at lave
    • og så giver den en dejlig mæthedsfornemmelse!

    Så selv om der bliver brugt fløde i retten, ligger retten så godt i maven, at man føler sig mæt i lang tid.

    Ingredienser:

    • 2 små svinemørbrad
    • 1 pakke. cocktailpølser eller 6 alm. pølser af god kvalitet (skæres i stykker af ca. 4 cm)
    • 2 alm. løg eller 4 stk. skalotteløg hakket
    • 250 gram friske champignon skåret i halve eller kvarte
    • 250 gram bacon skåret i tern eller små skiver
    • 1 dåse økologisk hakkede tomater (Eller friske cocktail tomater)
    • 4 fed knust hvidløg
    • 1 stor spiseskefuld paprika
    • salt og peber
    • ¼  liter fløde
    • Mel til jævning
    • Vand eller eller boullion
    • Saften fra en citron

    Tilbehør:

    Ris, kartoffelmos eller pasta og evt. en frisk salat

    Pynt:

    Frisk persille

    Fremgangsmåde:

    Puds mørbraden af og skær den i ca. 1 cm tykke skiver, og bank dem lidt ud.

    Champignon renses i vand og skæres i halve, kvarte, eller passende størrelser.

    Tag en stor gryde og steg bacon gylden og kom herefter bacon op i en dyb tallerken eller lign.

    Herefter brunes champignon, løg, og cocktailpølser i gryden med fedt fra bacon. Det hele tages også op og lægges i tallerken med bacon.

    Mørbradstykkerne brunes herefter i et par minutter på hver side i fedstoffet i gryden, er der ikke nok tilsættes ekstra.

    Ca. 1 minut før det er færdigt, tilsættes paprika, hvidløg og svitses med. Når kødet er brunet godt kommes løg, bacon og champignon tilbage i gryden igen og blandes godt sammen.

    Herefter kommes en dåse hakkede tomater samt vand så det lige dækker retten. Skru ned for varmen og lad retten simre i ca. 30 min. Ti min før retten er færdig, kommes pølserne også i gryden, så de bliver gennemvarme.

    Krydr med salt og peber.

    Når retten er færdig skrues lidt op for varmen igen og der hældes fløde i.

    Når retten begynder at småkoge jævnes sovsen hvis det er nødvendigt med en meljævning eller sovsejævner.

    Smag til sidst igen retten til med salt og peber og citronsaft

    Fremgangsmåde tilbehør:

    Kog de løse ris, pasta som anvist på posen, eller se på vores hjemmeside.

    Kog kartoffelmos

    Anret salaten og kom gerne lidt presset citronsaft hen over, for at give salaten lidt syre i forhold til den lidt tunge ret.

    Servering
    Mørbradgryde serveres med ris, kartoffelmos eller pasta.

     

     

    Del meget gerne
    • Total11
    • 10
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Kort beskrivelse
    recipe image
    Navn på opskrift
    Mørbradgryde klassisk
    Udgivet den:
    2013-10-27
    Forberedelsestid:
    10M
    bagetid:
    40M
    Totaltid
    50M
    Rating:
    3.51star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)
    « Pølsehorn bedste opskrift
    Paprikagryde med kylling og bacon »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Gryderetter, Svinekød og flæskekød Tags: Mørbradgryde klassisk, Mørbradgryde klassisk med fløde og paprika

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind