Stor saftig ribeye steak med god smag, i denne opskrift. Her laver vi ribeye steak på grill og timian kartoflerne laver vi i ovnen.
For at få en saftig ribeye er det vigtigt, at man ikke bare steger den ved høj varme, så al smag og fugtighed forsvinder fra steaks, men pakker den ind med lækre krydrede ingredienser.
Du kan se hvordan vi gør i opskriften nedenunder. Velbekomme.
Prøv også ribeye steak med ratatouille
Gå til
Derfor skal du stege ribeye steak på grill
En ribeye steak er en tyk og marmoreret bøf, som kan have en intens smag og en saftig konsistens, hvis det er en god kvalitet. Stegning af en ribeye steak på en grill kan give flere fordele:
Smag: Stegning på en grill kan give en lækker smag og aroma, fordi kødet får et strejf af røg og kul. Hvis du bruger en grill hvor opvarmningen er kul, vil røgsmagen være højere.
Tekstur: Grillstegning kan give en sprød gylden skorpe på ydersiden af bøffen, mens den indre del af kødet stadig er rødt, saftigt og mørt.
Sundhed: Stegning på en grill er en lidt sundere tilberedningsmetode, da fedtet i bøffen kan dryppe fra under grilning, i stedet for at blive i panden eller ovnen, så bøffen holder på olien.
Socialt samvær: Grillstegning er også en populær måde at tilberede bøffer på, når man samles omkring grillen med venner og familie.
Selvom der er andre metoder til, at tilberede en ribeye steak på, er grillstegning en god mulighed for at opnå den ønskede smag og konsistens.
Saftig og mør ribeye steak
Hemmeligheden ved, at få en saftig steak er, at man ikke steger væsken ud af steak, for så står man med en sej og tør steak.
Man vil gerne have en steak, der både er saftig, mør og med en god smag.
Derfor skal man først svitse sin steak, så den får en sprød overflage, dernæst skal der tilsættes krydderier, så den smager af noget, og til sidst skal den hvile, så den bliver mør og saftig.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
500 g Ribeye steaks
6 fed hvidløg
1 stilk timian
1 stilk rosmarin
1 tsk. timian , tørret
2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
2 tsk. smør
🥗Tilbehør
700 g kartofler
4 spsk. olivenolie
1 spsk. timian
1 tsk. salt
Coleslaw
½ stk. hvidkål skåret i tynde strimler
2 stk. gulerødder fint revet
1 dl. mayonnaise
25 g sukker
1 spsk. vineddike
1 tsk. sellerifrø tørret
¼ tsk. salt
1 fed hvidløg presset
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Coleslaw
Bland hvidkål og gulerødder i en skål og sæt det køligt. Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
Hæld alle ingredienserne sammen i en skål og vend det godt sammen.
Dæk skålen til og opbevar den i køleskab i ca. 1 time før servering.
Ovnkartofler
Skrab kartofler og skær dem i både. Dup dem tørre og kom dem op i en smurt bageplade. Krydr kartofler med salt og friskkværnet peber. Drys lidt tørret timian over. Vend det hele godt sammen med olivenolie.
Sæt det ind i en 200 grader varm ovn. Efter ca. 10 minutter vendes det hele godt rundt, så olien fordeles. Giv dem ca. 35 – 45 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
Ribeye steaks
Læg ribeye steak på en tallerken en ½ time før de skal grilles. Vend dem i lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Tænd op på fuld varme i grillen. Knæk fed ud af det hele hvidløg og læg hvidløg på risten.
Når grillen er helt varm, pensles risten med olivenolie. Grill ribeye steaks ca. 3 minutter over direkte varme i ca. 3 minutter. Når ribeye vendes lægges en stilk rosmarin og timian ovenpå steaks. Sluk grillen.
Tag nu folie og fold det ud, så der kan lægges steak ovenpå. Læg først den ene steaks med krydderurter på toppen. Pres lidt hvidløg over. Kom en tsk. smør ovenpå og drys lidt flagesalt ovenpå. Så smelter alt det lækre ned over steak, mens de er pakket ind.
Læg den anden steak ovenpå og giv også den en gang presset hvidløg og en tsk. smør på toppen og krydr den med flagesalt. Pak steaks ind og sæt dem ind i den lune grill. Her skal de trække i ca. 5 minutter og blive saftige, møre og lækre.
🍽Servering
Anret ribeye steaks på en tallerken.
Servér ribeye steaks med timiankartofler, hele fed hvidløg og coleslaw og lidt remoulade eller bearnaisesauce.
Læg de bagte hvidløgsfed ved siden af steak, så de kan smørres ud på steak under spisningen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
– Indpakning: Man kan pakke steaks ind i folie hver for sig og kun give dem 2 minutter på hver side. Så pakkes de ind med krydderurter i bunden og smør på toppen. Nu lægges de så tilbage på grillen, og grilles ca. 2 minutter mere. Derefter slukkes grillen og steaks hviler 5 minutter.
– Sauce: Vi serverer blot remoulade til timian kartofler, men man kan også servere bearnaisesauce.
❓ FAQ
Ja, man kan udskifte ribeye med oksemørbrad eller velhængt oksefilet.
Opskrift med noter
Ribeye steak på grill
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g Ribeye steaks
- 6 fed hvidløg
- 1 stilk timian
- 1 stilk rosmarin
- 1 tsk. timian (, tørret)
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 2 tsk. smør
Coleslaw
- ½ stk. hvidkål (skåret i tynde strimler)
- 2 stk. gulerødder (fint revet)
- 1 dl. mayonnaise
- 25 g sukker
- 1 spsk. vineddike
- 1 tsk. sellerifrø (tørret)
- ¼ tsk. salt
- 1 fed hvidløg (presset)
Sådan gør du
Coleslaw
- Bland hvidkål og gulerødder i en skål og sæt det køligt. Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
- Hæld alle ingredienserne sammen i en skål og vend det godt sammen.
- Dæk skålen til og opbevar den i køleskab i ca. 1 time før servering.
Ovnkartofler
- Skrab kartofler og skær dem i både. Dup dem tørre og kom dem op i en smurt bageplade. Krydr kartofler med salt og friskkværnet peber. Drys lidt tørret timian over. Vend det hele godt sammen med olivenolie.
- Sæt det ind i en 200 grader varm ovn. Efter ca. 10 minutter vendes det hele godt rundt, så olien fordeles. Giv dem ca. 35 – 45 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
Ribeye steaks
- Læg ribeye steak på en tallerken en ½ time før de skal grilles. Vend dem i lidt flagesalt og friskkværnet peber.
- Tænd op på fuld varme i grillen. Knæk fed ud af det hele hvidløg og læg hvidløg på risten.
- Når grillen er helt varm, pensles risten med olivenolie. Grill ribeye steaks ca. 3 minutter over direkte varme i ca. 3 minutter. Når ribeye vendes lægges en stilk rosmarin og timian ovenpå steaks. Sluk grillen.
- Tag nu folie og fold det ud, så der kan lægges steak ovenpå. Læg først den ene steaks med krydderurter på toppen.
- Pres lidt hvidløg over. Kom en tsk. smør ovenpå og drys lidt flagesalt ovenpå. Så smelter alt det lækre ned over steak, mens de er pakket ind.
- Læg den anden steak ovenpå og giv også den en gang presset hvidløg og en tsk. smør på toppen og krydr den med flagesalt.
- Pak steaks ind og sæt dem ind i den lune grill. Her skal de trække i ca. 5 minutter og blive saftige, møre og lækre.
Servering
- Anret ribeye steaks på en tallerken.
- Servér ribeye steaks med timiankartofler, hele fed hvidløg og coleslaw og lidt remoulade eller bearnaisesauce.
- Læg de bagte hvidløgsfed ved siden af steak, så de kan smørres ud på steak under spisningen.
Noter
- Man kan pakke steaks ind i folie hver for sig og kun give dem 2 minutter på hver side. Så pakkes de ind med krydderurter i bunden og smør på toppen. Nu lægges de så tilbage på grillen, og grilles ca. 2 minutter mere. Derefter slukkes grillen og steaks hviler 5 minutter.
- Vi serverer blot remoulade til timian kartofler, men man kan også servere bearnaisesauce.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer