Her får du rigtig lækre cremede kartoffelmuffins med smør og fløde, som er helt perfekte til, at servere for sine gæster. Kartofler i muffinsforme er særdeles velegnede, at servere til steaks og store bøffer, og de er et flot alternativ til flødekartofler.
Prøv også kartoffelfondant
Gå til
Opskrift med noter
Kartofler i muffinsform med løg og smør
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 16 stk. Muffinsforme
Ingredienser
Drys
- 50 g Parmesanost
Sådan gør du
- Sæt smørret på køkkenbordet, så det bliver blødt.
- Skræl kartofler og skær grimme øjne og urenheder væk.
- Skær kartofler midtover og snit dem i fine tynde stykker.
- Pil og hak hvidløg fint. Pil løg, skær den midtover og skær løg ud i tynde skiver.
- Kom nu lidt smør på et rent viskestykke og gnid muffinsform med smør.
- Kom kartoffelskiver i bunden på alle forme. Fordel nu lidt løg og hvidløg ovenpå, en lille klat smør og krydr med lidt fintrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Gentag indtil alle ingredienser undtagen fløden er brugt, dog også uden revet muskatnød, da den kun skal bruges til første og sidste lag.
- Til sidst tilsættes fløde i alle forme og der rives godt med parmesanost over alle kartoffelmuffins.
- Tryk det hele med håndfladen, så luften presses ud og så ingredienserne hænger bedre sammen.
- Hvis kartofler løfter sig i formene i ovnen, kan du presse kartofler sammen med en paletkniv eller et glas.
- Kom det ind i 190 grader varm ovn i ca. 30 minutter eller indtil kartoflerne er gyldne og sprøde.. Hæv varmen de sidste 10 minutter, hvis de mangler farve.
- Tag en lagkagekniv og tag kartoffelmuffins ud af formen og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Drys
- 50 g Parmesanost
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Sæt smørret på køkkenbordet, så det bliver blødt.
- Skræl kartofler og skær grimme øjne og urenheder væk.
- Skær kartofler midtover og snit dem i fine tynde stykker.
- Pil og hak hvidløg fint. Pil løg, skær den midtover og skær løg ud i tynde skiver.
- Kom nu lidt smør på et rent viskestykke og gnid muffinsform med smør.
- Kom kartoffelskiver i bunden på alle forme. Fordel nu lidt løg og hvidløg ovenpå, en lille klat smør og krydr med lidt fintrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Gentag indtil alle ingredienser undtagen fløden er brugt, dog også uden revet muskatnød, da den kun skal bruges til første og sidste lag.
- Til sidst tilsættes fløde i alle forme og der rives godt med parmesanost over alle kartoffelmuffins.
- Tryk det hele med håndfladen, så luften presses ud og så ingredienserne hænger bedre sammen.
- Hvis kartofler løfter sig i formene i ovnen, kan du presse kartofler sammen med en paletkniv eller et glas.
- Kom det ind i 190 grader varm ovn i ca. 30 minutter eller indtil kartoflerne er gyldne og sprøde.. Hæv varmen de sidste 10 minutter, hvis de mangler farve.
- Tag en lagkagekniv og tag kartoffelmuffins ud af formen og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan variere opskriften ved, at komme din favorit ost ovenpå kartofler.
- Du udelade f. eks. fløde, hvis det skal være mere fedtfattigt.
❓ FAQ
Ja, man kan klargøre kartofler og komme dem i bøtte så de er klar til brug. Pas på med, at de ikke får luft, da de så risikerer, at blive misfarvet.
Ja, eller cremefine.
Kommentarer
Ingen kommentarer