Konfekt romstjerner med marcipan, rom, hindbærmarmelade, digestive kiks og mørk chokolade, der til sidst er pyntet med tørrede kornblomster.
Romstjernerne dyppes i et tykt lag mørk chokolade, så de får et skønt “knæk” når de spises. Disse konfekt romstjerner er perfekte og uundværlige på et hvert konfektfad.
Et fantastisk stykke marcipankonfekt til jul, som nok skal blive spist.
Prøv også Mørkt marcipanknas
Gå til
Rom eller romessens
Der skal bruges rom i denne opskrift og det er vigtigt, at der bruges en rom af god kvalitet og en rom der indeholder meget smag.
Vi bruger kraken rom, da den har en god sød krydret smag, men du kan også bruge din favorit rom.
Vi bruger ikke selv romessens da konfekten er til voksne, men du kan bør erstatte rom med romessens, hvis du skal servere konfekten for børn.
Romessens giver i øvrigt mere kraftig smag af rom.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Køletid ca. 60 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift giver 25 romstjerner.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 150 g Marcipan
- 150 g Chokolade (mørk)
- 50 g Digestive kiks
- 2 spsk. Rom (ægte, ikke romessens)
- 1 spsk. kornblomster (tørret)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Digestive kikse kommes i en gryde og knuses. Man kan komme dem i en frysepose og knuse dem der også.
- Marcipanen skæres ud i store stykker på køkkenbordet. Rul et stykke marcipan ud og form et hul. Kom rom i hullet og luk hullet.
- Saml nu alle marcipanstykkerne sammen og ælt det hele godt sammen med de knuste kiks og hindbærmarmeladen. Stilles på køl i ca. 1 time.
- Nu rulles marcipanen ud i ca. 1 cm højde, og der stikkes ca. 25 romstjerner ud. (Alt efter hvor høje de er). Har du ikke en stjerneform, kan du udskære stjernerne med en kniv og finpudse dem i hånden.
- Chokoladen tempereres som angivet på emballagen. Den færdige arbejdstemperatur bør ligge på ca. 31 grader.
- Dyp romstjernerne i den tempererede chokolade, drys tørrede blomster over chokoladen og lad romstjerner tørre og størkne på et stykke bagepapir.
- Romstjernerne opbevares køligt evt. i en kælder eller lign. køligt rum. Men ikke i en lukket beholder, da chokoladen så bliver fugtig, misfarvet og dårlig.
Opskrift med noter
Konfekt romstjerner
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 150 g Marcipan
- 50 g Hindbærmarmelade
- 150 g Chokolade (mørk)
- 50 g Digestive kiks
- 2 spsk. Rom (ægte, ikke romessens)
- 1 spsk. kornblomster (tørret)
Sådan gør du
- Digestive kikse kommes i en gryde og knuses. Man kan komme dem i en frysepose og knuse dem der også.
- Marcipanen skæres ud i store stykker på køkkenbordet. Rul et stykke marcipan ud og form et hul. Kom rom i hullet og luk hullet.
- Saml nu alle marcipanstykkerne sammen og ælt det hele godt sammen med de knuste kiks og hindbærmarmeladen. Stilles på køl i ca. 1 time.
- Nu rulles marcipanen ud i ca. 1 cm højde, og der stikkes ca. 25 romstjerner ud. (Alt efter hvor høje de er). Har du ikke en stjerneform, kan du udskære stjernerne med en kniv og finpudse dem i hånden.
- Chokoladen tempereres som angivet på emballagen. Den færdige arbejdstemperatur bør ligge på ca. 31 grader.
- Dyp romstjernerne i den tempererede chokolade, drys tørrede blomster over chokoladen og lad romstjerner tørre og størkne på et stykke bagepapir.
- Romstjernerne opbevares køligt evt. i en kælder eller lign. køligt rum. Men ikke i en lukket beholder, da chokoladen så bliver fugtig, misfarvet og dårlig.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan erstatte rom med romessens
- Tørrede kornblomster kan erstattes af andre spiselige tørrede blomster
- Vær omhyggelig med, at temperere chokoladen korrekt, så konfektstykkerne bliver helt blanke og får “knækket”
❓ FAQ
I kagedåse, der dog ikke er helt lukket, men på klem, så fugten kan komme ud.
Chokoladen holder på fugtigheden i fyldet, så du kan beregne ca. 14 dage, hvis konfekten bliver opbevaret korrekt. Smagen, vil dog blive mere neutral ved længere opbevaring.
Nej, der vil komme kondens, så chokoladen misfarves og konfekten så desværre skal kasseres.
Kommentarer
Ingen kommentarer