• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Julemad og julebag

Klassiske Pebernødder

Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 år siden

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total3
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Her får du opskriften på de rigtige lækre gammeldags klassiske pebernødder, som smager hen af de berømte Bastogne kiks. Disse pebernødder smager lidt brunt og brændt og er dem som de fleste forbinder med gammeldags pebernødder.

Gå til
  • Sprøde klassiske Pebernødder
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Sprøde klassiske Pebernødder

En pebernød er en lille velduftende knasende sprød småkage, som smager godt til kaffen eller som en lille snack. Hemmeligheden ved klassiske pebernødder er kandissukker, brun farin og kanel, som giver pebernødderne den kraftige velkendte smag af jul.

📖 Opskrift

Gammeldags pebernødder

Her får du opskriften på de gode gammeldags pebernødder
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 8 min
Arbejdstid 15 min
Samlet tid 28 min
Ret julesmåkager, Konfekt, Småkager
Køkken Tysk
Antal 1 portion
Kalorier 114 %

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 120 g smør (eller margarine)
  • 100 g brun farin
  • 20 gram kandissukker
  • ½ tsk. potaske
  • 1 spsk. kogende vand
  • ½ dl. mælk
  • 1 tsk. kanel (stødt )
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. ingefær (eller nelliker)
  • ½ tsk. hvid peber
  • 1 Knivspids salt

Sådan gør du
 

  • Smør og sukker røres sammen i en skål. Hæld det kogende vand over postasken så den bruser og rør den ud.
  • Rør potaske, mælk og alle krydderier sammen, og kom det op i skålen med smør og sukker.
  • Bland melet i lidt efter lidt, indtil du får en fast men alligevel blød dej.
  • Tril dejen i meget tynde ruller og skær disse ud til pebernødder af lidt over 1 cm. Rul dem runde og tryk dem flade i bunden eller den form du ønsker.
  • Bag pebernødder ved 200 grader i ca. 7 – 10 min. Eller til de begynder at tage farve.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 2279kcal (114%) | Kulhydrater: 315g (105%) | Protein: 29g (58%) | Fedt: 102g (157%) | Mættet fedt: 63g (394%) | Flerumættet fedt: 5g | Enkelumættet fedt: 26g | Trans fedt: 4g | Fiber: 8g (33%) | Sukker: 120g (133%) | Vitamin A: 3091IU (62%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Vitamin D: 2µg (13%) | Vitamin E: 3mg (20%) | Vitamin K: 12µg (11%) | Calcium: 231mg (23%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 465µg (116%) | Jern: 13mg (72%) | Mangan: 2mg (100%) | Magnesium: 75mg (19%) | Fosfor: 348mg (35%)
Keyword gammeldags pebernødder, klassiske pebernødder
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 15 min. Tilberedningstid ca. 8 min. Samlet tid ca. 28 min. Opskrift til ca. 450 g pebernødder.

🥘 Ingredienser

Ingredienser pebernødder:

  • 250 g mel
  • 120 g smør (eller margarine)
  • 100 g brun farin
  • 20 gram kandissukker
  • ½ tsk. potaske
  • 1 spsk. kogende vand
  • ½ dl. mælk
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. ingefær (eller nelliker)
  • ½ tsk. hvid peber
  • 1 Knivspids salt

🔪 Sådan gør du

  1. Smør og sukker røres sammen i en skål. Hæld det kogende vand over postasken så den bruser og rør den ud.
  2. Rør potaske, mælk og alle krydderier sammen, og kom det op i skålen med smør og sukker.
  3. Bland melet i lidt efter lidt, indtil du får en fast men alligevel blød dej.
  4. Tril dejen i meget tynde ruller og skær disse ud til pebernødder af lidt over 1 cm. Rul dem runde og tryk dem flade i bunden eller den form du ønsker.
  5. Bag pebernødder ved 200 grader i ca. 7 – 10 min. Eller til de begynder at tage farve.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

  • Pebernødder smager fantastisk når de er lune
  • Kom dem i en lufttæt beholder, så de ikke bliver bløde

❓ FAQ

Er der peber i en pebernød?

Ja, lidt hvid peber, som kan erstattes af sort friskkværnet peber.

Hvad er forskel på hvid og sort peber?

Forskellen mellem hvid og sort peber er den måde hvorpå peberkorn plukkes og behandles. Sort peber smager noget bedre end hvid peber. Sort peber er stærk og krydret i smagen. Hvid peber er bittert og ram i smagen.

Mere fra samme kategori:

Porse snaps - Porsesnaps lavet på porseblade
Oksefilet grillet med rotisserie
Wok mad
Kvan kryddersnaps
Boller i rød karry med ris
Pizzasnegle med krydret oksekød 
Del meget gerne
  • Total3
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Julemad og julebag

  • Dadelkonfekt fyldt med marcipan og dyppet i chokolade
    Dadelkonfekt med marcipan
  • Romstjerner med chokolade på bord
    Konfekt romstjerner
  • Hvid glasur med vand
    Hvid glasur
  • kakaoglasur med kakao
    Nem kakaoglasur med flormelis

Skrevet i: Alle madopskrifter, Julemad og julebag, Konfekt alle årstider Tags: Brun farin, Farin, Ingefær, kanel, mælk, vanilje

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·