Fyrrenålesnaps af friske grønne fyrrenåle
Giver en flaske kryddersnaps
Af Min Madopskrift
Du skal bruge de helt nye lysegrønne skud fra fyrrenåle til kryddersnaps. Pluk de lysegrønne friske skud i maj. Du kan også bruge grannåle eller lærkenåle. Bemærk denne snaps har en kraftig parfumeret smag.
Ingredienser
- Klar snaps eller vodka
- Håndfuld nye skud med fyrrenåle
Fremgangsmåde
- Tag et stort glas og fyld det halvt op med friske skud.
- Kom de unge skud ned i glasset og overhæld med klar snaps eller vodka.
- Lad det trække i Ca. 1 måned eller til det får en flot grøn farve.
- Tag en smagsprøve.
- Det skal smage godt og dufte af fyrrenåle og en anelse harpiks.
- Filtrer snapsen igennem et kaffefilter.
- Kom indholdet på en flot flaske.
- Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.
- Fyrresnaps vinder ved yderligere lagring. Efter 1 år lagring på flaske, får du den bedste smag.
Fortynding
Ønsker man en mildere smag af fyrrenåle og harpiks kan du fortynde snapsen med det samme som den er lagret i.
- Efter du har filtreret snapsen igennem et kaffefilter, fortynder du snapsen efter din smag. F.eks. i blandinger 1:1, 1:2, 1:3 eller 1:4. og kommer det på flasker.
- Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.
- Lav en prøvesmagning, har blandingen for meget smag af fyrrenåle, fortyndes blandingen yderligere.
- Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.
- Gentag, til du har den perfekte smag.
- Fyrresnaps vinder ved yderligere lagring. Efter 1 år lagring på flaske, får du den bedste smag.
Servering
- Skal drikkes iskold om sommeren.
- Lidt lunere om vinteren f.eks. til julefrokosten, da den så får kraftigere smag.
Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.
Kommentarer
Ingen kommentarer