Gammeldags oksegrydesteg med brun sovs og kartoffelmos (Umami)
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Gammeldags oksegrydesteg med brun sovs er ikke uden grund en klassiker i forsamlingshuse og til store selskaber. Her får du mørt kød og kraftig brun sauce der smager himmelsk.
Vi har skiftet de traditionelle små kogte hvide kartofler ud med kartoffelmos, men du kan sagtens servere hvide kartofler til i stedet.
Ingredienser Gammeldags oksegrydesteg med brun sovs
- 1.5 kg oksegrydesteg med ben
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 1 porre
- Og et par kviste timian
- 3 dl mørkt øl
- 3 dl vand eller bouillon
Fremgangsmåde
- Brun stegen på alle sider i en gryde.
- Skyl grøntsager og skær dem i små 2-3 cm stykker.
- Tilsæt herefter alle grøntsagerne.
- Tilsæt herefter 3 dl vand og 3 dl. mørkt øl og lad retten simre i 2,5 time.
- Tag herefter stegen og grøntsagerne op i et ildfast fad og hold retten varm.
- Skyl gryden.
- Si stegeskyen gennem sigten og ned i gryden.
- Jævn nu sovsen med en meljævning, varm den op igen og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
- 1.5 kg kartofler
- 100 gram smør
- Og mælk til den rette tykkelse
- Salt og peber
Tilberedning
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem møre i vand uden salt en halv times tid.
- Mos derefter kartoflerne og tilsæt smør og lidt mælk til at starte med.
- Derefter tilsættes mælk til man opnår den konsistens på mosen man ønsker.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt krydderurter.
Servering
- Server tynde stykker af Gammeldags oksegrydesteg med brun sovs, kartoffelmos og grøntsagerne fra fadet.
Prøv også kalvegrydesteg med brun sauce
Tips til Gammeldags oksegrydesteg med brun sovs
- Du kan servere små kogte hvide kartofler til i stedet for kartoffelmos
- Du kan bruge dine yndlings rodfrugter
Kommentarer
Ingen kommentarer