Asparges grillede i ovn med pocheret æg
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Grillede asparges med pocheret æg, er en lækker og let forret, der er ganske nem at forberede og lave.
Se også https://minmadopskrift.dk/groentsager/asparges-grillede-paa-grill.html
Ingredienser Asparges grillede på grill:
- 20 – 24 stk. friske grønne asparges
- 25 gram smør
- 60 gram daggammelt brød
- 3 spsk. persille friskhakket
- Revet skal af ½ økologisk usprøjtet citron
- Olie (Raps eller olivenolie)
- 1 dl god vineddike
- 4 økologiske store æg
- Bacon (Kan udelades)
Pynt:
Pocheret æg
Fremgangsmåde Asparges grillede i ovn:
Smelt smørret i en stor stegepande og kom brødkrummerne op i. Rist brødkrummerne indtil de bliver til rasp.
Tag det af panden og kom det i en skål. Bland persille og citronskaller i og rør rundt.
Stil det køligt.
Forvarm ovn til 200 grader.
Klargør asparges ved at skylle og rense dem og knække det træede stykke af bunden.
Læg asparges på en bradepande beklædt med bagepapir. Pensle dem med olie og sæt dem øverst i ovnen.
Bag asparges i ca. 5 – 7 minutter. Giv dem grill de sidste 3 minutter.
Tag en stor gryde og kom vand i til ca. midten. Kom eddiken i.
Bring det i kog.
Slå æg ud i en dyb tallerken, uden at de brister.
Kom nu forsigtigt hvert enkelt æg op i vandet. Lad æggene blive i vandet i ca. 4 minutter eller indtil de er pocheret.
Tag dem op med en hulske eller gaffel.
Server asparges anrettet på en tallerken med 5 – 6 stk. på hver.
Pynt med ægget på toppen.
Drys krummerne over.
Stil salt og peber på bordet. Stil citronskiver på bordet til at presse over retten.
Tips til Asparges grillede i ovn:
Koger du asparges først, kan du nøjes med at grille dem et par minutter.
Kom bacon rundt om hver asparges
Kom serranoskinke rundt om hver asparges i stedet for bacon
Kommentarer
Ingen kommentarer