Hyldeblomstsnaps Dansk sommersnaps
Drikkeklar efter 14 dage
Af Min Madopskrift
Hyldeblomstsnaps er en rigtig skøn sommersnaps som egner sig perfekt til dessert eller blot som en dejlig appetit på terrassen en sommerdag. Jo mere saft der hænger ved blomsterskærme, jo sødere bliver snapsen.
Hyldeblomstsnaps vinder som andre blomstersnapse ikke ved lagring, så bør drikkes samme år.
Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide
Ingredienser Hyldeblomstsnaps
- En flaske klar snaps eller vodka ca. 70 cl
- Et glas med et tætsiddende låg
- En god håndfuld hyldeblomster med citronskiver og saft fra hyldeblomstsaftproduktionen 1 dag.
Fremgangsmåde Hyldeblomstsnaps
- Skold glasset i kogende vand.
- Hæld blandingen af hyldeblomst, sukker, saft og citron i dit glas, og tilsæt snaps eller vodka og sæt låg på glasset.
- Lad det hele trække i 14 dage eller indtil smagen er god.
- Filtrer herefter gennem et kaffefilter eller si blandingen flere gange til den er helt klar og ren.
- Kom Hyldeblomstsnaps på en flot karaffel eller glasflaske og lad den hvile i 14 dage i køleskabet.
- Smag til undervejs, om snapsen har den helt rigtige smag.
- Serveres kold eller iskold fra fryseren. Kan også nydes ved stuetemperatur.
Prøv også æbleblomstsnaps
Tips til Hyldeblomstsnaps
- Bruger du hyldeblomster fra sidste (3 dag) bliver snapsen anderledes i smagen. Brug hyldemost der har trukket 1 dag.
Kommentarer
Ingen kommentarer