Grydestegt kylling med brun sauce
Til 4 personer
Af Min madopskrift
Hvis man skulle kรฅre en ny nationalmenu, ville grydestegt kylling med brun sauce og hvide kartofler, vรฆre et oplagt valg.
Du fรฅr en fantastisk sauce til de hvide kartofler og du fรฅr et rigtigt sundt mรฅltid, som mรฆtter i lang tid.
Du kan endda bruge de billige kyllinger som kan kรธbes i ethvert supermarked og fรฅ et godt resultat. Men landkyllinger eller รธko kyllinger er bedst.
Ingredienser Grydestegt kylling
- 1 hel kylling
- 1200 gram petit kartofler
- Blomkรฅl
- Flรธde (Kan udelades)
- Smรธr
- 3 dl. Vand
- Timian, tรธrret
- Salt
- Peber
- 1 dl Balsamicoeddike
- 2 spsk. mel
- Evt. sovsekulรธr
Tilbehรธr til Grydestegt kylling
- Petit kartofler
- Agurkesalat
- Brun sauce
- Evt. ribsgele
Fremgangsmรฅde Grydestegt kylling
- Kyllingen skylles bรฅde udvendigt og indvendigt og evt. indmad fjernes. Dup den tรธr med kรธkkenrulle.
- Krydr kyllingen med Timian, salt og peber indvendig og udvendig.
- Tag en stor jern eller stegegryde.
- Kom en stor klat smรธr i gryden, og brun kyllingen grundigt pรฅ alle sider ved middelkraftig til kraftig varme i ca. 10 minutter.
- Nรฅr kyllingen er brunet, kommes der balsamicoeddike ved. Lad det svinde ind til halvdelen, fรธr der kommes vand og vin ved.
- Lad nu kyllingen simre ved lav varme og under lรฅg en god i ca. 1 ยฝ til 2 timer.
- Vend den et par gange.
- Kyllingen er fรฆrdig, nรฅr der kommer klar saft ud, nรฅr man stikker ind i lรฅret eller brystet.
- Nรฅr kyllingen er ved at vรฆre fรฆrdig koges petit kartofler og blomkรฅlen dampes.
- Tag kyllingen op i en dyb tallerken, og hold den varm, ved at pakke den ind i folie.
Fremgangsmรฅde brun sauce
- Varm saucen i gryden op.
- Kom mel i en melryster sammen med lidt vand og ryst en meljรฆvning. Kom det i saucen lidt af gangen til saucen har den tykkelse du vil have.
- Smag sauce til med salt og peber.
- Tilsรฆt evt. lidt piskeflรธde, hvis du รธnsker en tykkere og afrundet sauce, men det er ikke noget vi selv bruger til denne opskrift.
- Er saucen for lys, kan du tilsรฆtte lidt kulรธr.
Prรธv ogsรฅ langtidsstegt kylling
Servering
- Parter kyllingen, og server den pรฅ et fad.
- Kom de kogte kartofler i en skรฅl og pynt evt. med friskhakket persille.
- Anret den dampede blomkรฅl.
- Kom saucen i en sauceskรฅl.
- Kom agurkesalat i en skรฅl.
- Kom ribsgele i en skรฅl


















Kommentarer
Ingen kommentarer