Tarteletter serveres mange steder, med de er dyre, så hvorfor ikke lave dem selv. Du kan ovenikøbet spise så mange hjemmelavede tarteletter du vil, uden det koster ret meget ekstra. Her får du min opskrift på hjemmelavede tarteletter, som jeg har lavet en del gange, da jeg lige var flyttet hjemmefra. 🙂
Jeg har tilsat asparges i opskriften, men jeg tilsætter det ikke selv, da jeg ikke er SÅ vild med asparges i mine tarteletter. Men jeg ved der er mange, som bare ikke vil undvære dem, så derfor er de tilsat i opskriften, men du bare lade være med, at tilsætte dem ligesom mig, hvis du hellere vil undvære dem :D.
Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke bruger en hel kylling, da jeg synes det tager for lang tid. Jeg snyder lidt og bruger kyllingebrystfileter, men vil du lave hjemmelavede tarteletter, som i gamle dage, skal du bruge en høne og ikke en kylling.
Du kan også bruge frilandskyllinger, men jeg synes de er lidt “seje” i kødet. De billige hele kyllinger er faktisk de bedste, synes jeg.
Prøv også min kylling med bacon og flødeost
Gå til
Opskrift på hjemmelavede tarteletter (en nem opskrift til de studerende)
Antal: cirka 4 personer
Her får du en opskrift på hjemmelavede tarteletter (en nem opskrift til de studerende):
Så har jeg lavet en opskrift på nemme og enkle hjemmelavede tarteletter, som du bare skal prøve.
Står du også lige og mangler en god idé til noget lækkert men nemt aftensmad?
Så har jeg her lavet en opskrift på nemme og enkle hjemmelavede tarteletter. Er økonomiske og hurtige at lave og så smager de tilmed fantastisk!
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Det skal du bruge til hjemmelavede tarteletter:
1 pakke tarteletter (8-10 stk).
1 dåse Asparges (fine på glas).
1 pakke frosne ærter/ærter på dåse.
Gulerødder (Hvis man har rigtig travlt kan man købe en færdig blanding med ærter og gulerødder).
En hel kylling som skal ordnes, pilles og koges. Ellers kan man også bruge kyllingefileter som skæres ud og steges. Det er en del nemmere.
Sauce
Smør
Salt
Friskkværnet peber
Kog ærter og gulerødder sammen i en gryde og gem grøntsagsvand. Lav en opbagt hvid sovs til.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Opbagt hvid sauce
- Den opbagte sovs til hjemmelavede tarteletter laves således:
- Kom smørret i en lille gryde. og smelt det ved middel varme. Tilsæt hvedemel mens der piskes kraftigt. Melbollen må gerne brænde lidt af i gryden, så melsmagen formindskes.
- Tilsæt sødmælk lidt af gangen mens der hele tiden piskes, så klumper i sauce undgås. Tilsæt evt. mere mælk eller lidt af grøntsagsvandet, hvis der ønskes en tyndere konsistens.
- Nu smages saucen til med salt, revet muskatnød, citronsaft og friskkværnet peber imens der piskes.
- Pas på, at saucen ikke brænder på. Nu har du en færdig hvid opbagt grundsauce, som du bruge som den er.
- Lad den simre lidt, da saucen har en tendens til at tykne. Rør i saucen, så det bliver en fin jævning og har passende konsistens 🙂 og så har du en hvid opbagt sovs 🙂 nemt og enkelt!
🍳Fyld
- Og når du så har den opbagte sovs, så tilsættes de kogte grønsager, asparges og kyllinge og smages til med evt. salt, peber og evt. lidt hvidløg 🙂
- Så er fyldet klar og så skal tarteletterne bare varmes i ovnen og så er der lækker og nem aftensmad!
Opskrift med noter
Hjemmelavede tarteletter
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 pakke Tarteletter (12 stk.)
Fyld
- 1 pakke Ærter (frosne ærter/ærter på dåse)
- 6 stk. Gulerødder (eller små karotter)
- 1 dåse Asparges (fine på glas)
- 1 hel Kylling (kylling som skal ordnes, pilles og koges. ellers kan man også bruge kyllingefileter som skæres ud og steges.)
Sauce
- 2 spsk. Smør
- 2 spsk. Hvedemel
- 4 deciliter Sødmælk
- 1 knivspids Salt
- 1 knivspids Friskkværnet peber
- 1 knivspids Muskatnød
- 1 tsk. Citronsaft
Sådan gør du
- Kog ærter og gulerødder sammen i en gryde og gem grøntsagsvand. Lav en opbagt hvid sovs til.
Opbagt hvid sauce
- Den opbagte sovs til hjemmelavede tarteletter laves således:
- Kom smørret i en lille gryde. og smelt det ved middel varme. Tilsæt hvedemel mens der piskes kraftigt. Melbollen må gerne brænde lidt af i gryden, så melsmagen formindskes.
- Tilsæt sødmælk lidt af gangen mens der hele tiden piskes, så klumper i sauce undgås. Tilsæt evt. mere mælk eller lidt af grøntsagsvandet, hvis der ønskes en tyndere konsistens.
- Nu smages saucen til med salt, revet muskatnød, citronsaft og friskkværnet peber imens der piskes.
- Pas på, at saucen ikke brænder på. Nu har du en færdig hvid opbagt grundsauce, som du bruge som den er.
- Lad den simre lidt, da saucen har en tendens til at tykne. Rør i saucen, så det bliver en fin jævning og har passende konsistens 🙂 og så har du en hvid opbagt sovs 🙂 nemt og enkelt!
Fyld
- Og når du så har den opbagte sovs, så tilsættes de kogte grønsager, asparges og kyllinge og smages til med evt. salt, peber og evt. lidt hvidløg 🙂
- Så er fyldet klar og så skal tarteletterne bare varmes i ovnen og så er der lækker og nem aftensmad!
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
VELBEKOMME 🙂
Mange efterårs hilsner
Julie Fie Geisle – Madskribent på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer