Forårs kyllinger stegt i gryde til unge og ældre 🙂
Af min madopskrift.
Pinsemaden og pinsebordet er dækket med nye friske råvarer
Dæk pinsebordet med masser af forårets friske råvarer som alle slags sild, rabarber, ål, laks, rødspætte, radiser, tatar med rå æggeblomme, skinke, salat, ribbensteg, frikadeller, æg, purløg, og måske nogle af årets første kartofler eller jordbær!
Dertil serveres iskold hvidvin, pinsebryg eller alm. pilsnerøl og snaps!
Her er min madopskrifts forslag til en god pinsefrokost.
Forårskyllinger stegt i gryde.
Til 4 personer:
Ingredienser forårs kyllinger:
2 stk. gode økologiske kyllinger af max 1 kg.
1liter hønsefond
Hvidvin
Grønne stenfrie vindruer
2. spsk. honning
Olie til stegning
Salt og peber
Fremgangsmåde forårskyllinger:
Læg hver kyllinger med brystsiden nedad i en varm tykbundet gryde. Brun dem godt og brun derefter ryggen.
Tilsæt nu honning og hønsefond kvart op af fuglene. Derefter tilsættes hvidvin, så kyllingerne er halvt dækket.
Krydr med salt og peber
Tips
Gør dette i to gryder, hvis gryden ikke er stor nok til begge kyllinger på en gang.
Vend kyllinger en gang i mellem.
Grydesteger i ca. 50 min. Tag forårskyllingerne op og lad dem hvile med brystet nedad. Hvorved saften samles i brystet.
Jævn skyen fra gryden med maizena.
Tilsæt halve vindruer og lad dem koge op med sovsen.
Tilbyd nye danske kartofler og en frisk salat til.
Forårs kyllinger til de unge
Forårs kyllinger kan også laves mere traditionelt, som unge mennesker vil synes bedre om. Tilbyd ovnkartofler en god salat og hjemmelavet remoulade til.
Velbekomme og Rigtig god Pinse!
Kommentarer
Ingen kommentarer