Mynte og rosmarin sammen er skønne krydderier til lammekød, der her serveres med courgetter og forårsløg. Lammekoteletter med mynte og rosmarin, kan serveres som lækker gæstemad, men kan også spises, når det skal være ekstra lækkert hverdagsmad. Hver opmærksom på, at der findes et hav af forskellige mynter. Grøn mynte er speciel god til myntesovs og det den Englænderne foretrækker. Groft langtidshævet hvedebrød og ovnbagte kartofler er godt tilbehør.
Prøv også lammekølle på rotisseri i gasgrill
Gå til
Sådan kan du også gøre
I stedet for, at stege koteletterne på panden, som vist i opskriften, kan man krydre en hel lammekølle i rosmarin og mynte
Opskrift med noter
Lammekoteletter med mynte og rosmarin
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 12 stk. lammekoteletter
- 1 spsk. Smør
- 1 spsk. mynte (frisk ikke pebermynte)
- 1 spsk. rosmarin
- 1 tsk. salt og knivspids peber
Tilbehør lammekoteletter:
- 2 stk. courgetter (skåret i terninger)
- 10-12 stk. forårsløg (dampede)
- 25 g smør
- 1 spsk. mynte (frisk)
- 25 g smør
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. Salt og lidt peber
- 1 dl. citronsaft
- 50 g oliven (sorte)
Pynt til lammekoteletter:
- 1 håndfuld mynteblade (skyllede friske )
- 1 stk. citron (citronskiver)
Sådan gør du
- Køb koteletterne eller skær dem f.eks. ud af en lammekølle. Du kan også stege lammekøllen hel, og så skære koteletterne ud.
- Krydr kødet med rosmarin, salt og peber på begge sider.
- Steg lammekoteletterne i smør på panden 2-3 minutter på hver side efter tykkelse.
- Drys kødet med lidt mynte, salt og peber, stil det til side og hold varmt.
- Klargør forårsløg og damp dem møre.
- Skyl og skær courgetterne i terninger.
- Svits courgetterne i smør og olie på panden i 3-4minutter, mens der røres.
- Courgetterne skal være møre, men også en anelse sprøde, når de er færdige.
- Smag courgetterne til med salt, peber og citronsaft og anret dem på varme tallerkener med kød og forårsløg og pynt med mynte og citron. Anret kartofler i en skål.
Ekstra tilbehør
- Ønskes der kartofler, skrælles disse og skæres i stave eller skiver.
- Salvie skylles og duppes tør og skæres derefter i strimler.
- Fordel kartofler på en bageplade og fordel resten af ingredienserne undtagen salvie på bagepladen.
- Giv kartoflerne 200° i ca. 20 minutter. De kan med fordel vendes efter fem minutter, så de ikke hænger fast. Herefter fordeles den friskskårne salvie og det hele får ca. 15 minutter eller indtil kartofler er gyldne og møre.
Noter
- Brug f.eks. en hele lammekølle, som skæres ud til koteletter.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 2 timer. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 12 stk. lammekoteletter
- 1 spsk. Smør
- 1 spsk. mynte (frisk ikke pebermynte)
- 1 tsk. salt og knivspids peber
Tilbehør lammekoteletter:
- 2 stk. courgetter (skåret i terninger)
- 10-12 stk. forårsløg (dampede)
- 25 g smør
- 1 spsk. mynte (frisk)
- 25 g smør
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. Salt og lidt peber
- 1 dl. citronsaft
- 50 g oliven (sorte)
Ekstra tilbehør
🥬Pynt
- 1 håndfuld mynteblade (skyllede friske )
- 1 stk. citron (citronskiver)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Køb koteletterne eller skær dem f.eks. ud af en lammekølle. Du kan også stege lammekøllen hel, og så skære koteletterne ud.
- Krydr kødet med rosmarin, salt og peber på begge sider.
- Steg lammekoteletterne i smør på panden 2-3 minutter på hver side efter tykkelse.
- Drys kødet med lidt mynte, salt og peber, stil det til side og hold varmt.
- Klargør forårsløg og damp dem møre.
- Skyl og skær courgetterne i terninger.
- Svits courgetterne i smør og olie på panden i 3-4minutter, mens der røres.
- Courgetterne skal være møre, men også en anelse sprøde, når de er færdige.
- Smag courgetterne til med salt, peber og citronsaft og anret dem på varme tallerkener med kød og forårsløg og pynt med mynte og citron. Anret kartofler i en skål.
Ekstra tilbehør
- Ønskes der kartofler, skrælles disse og skæres i stave eller skiver.
- Salvie skylles og duppes tør og skæres derefter i strimler.
- Fordel kartofler på en bageplade og fordel resten af ingredienserne undtagen salvie på bagepladen.
- Giv kartoflerne 200° i ca. 20 minutter. De kan med fordel vendes efter fem minutter, så de ikke hænger fast. Herefter fordeles den friskskårne salvie og det hele får ca. 15 minutter eller indtil kartofler er gyldne og møre.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Brug f.eks. en hele lammekølle, som skæres ud til koteletter.
❓ FAQ
Ja, lammekoteletterne kan skæres ud af lammekøllen.
Kommentarer
Ingen kommentarer