• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Aftensmad

    Shepherds Pie med kartoffelmos

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 8 måneder siden

    Shepherds Pie med lammekød

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Shepherds Pie med kartoffelmos og hakket lammekød, laves med mange spændende krydderier. Servér med ristet rugbrød og frisk salat til. Før i tiden, da denne ret blev serveret hjemme hos os, var lammekødet erstattet med hakket oksekød og vi kaldte Shepherds Pie for “oksekød med kartoffelmos i fad”. Når Shepherds Pie laves med oksekød kaldes den for Cottage Pie. Det er en rigtig efterårs og vinterret, da kartoflerne er perfekte til kartoffelmos på denne årstid.

    Prøv også Cottage Pie

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Tilberedningstid og ? antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Cottage Pie serveret med kartoffelmos

    Shepherds Pie med lammekød og kartoffelmos

    Opskrift på Shepherds Pie med kartoffelmos og ristet rugbrød
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 25 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 45 min
    Ret Hovedret
    Køkken England
    Antal 4 Personer
    Kalorier 59 %

    Ingredienser
      

    Kødsauce

    • 1 stk. løg
    • 2 fed hvidløg
    • 1 spsk. olivenolie
    • 500 g lammekød (eller oksekød)
    • 1 spsk. timian (tørret)
    • 1 tsk. kanel
    • ½ tsk. allehånde
    • ½ tsk. kardemomme
    • 1 spsk. rosmarin (tørret)
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
    • 2 stk. gulerødder
    • 2 stilke bladselleri
    • 2 dl hvidvin
    • 3 dl grøntsagsbouillon
    • 1 ds koncentreret tomatpuré (lille)
    • 2 spsk. hvedemel

    Kartoffelmos

    • 1 kg kartofler (skrællede)
    • 75 g smør
    • 1 ½ dl piskefløde
    • ½s dl mælk
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    Tilbehør

    • 600 g Salat (blandet)
    • 8 skiver rugbrød (ristet)
    • 2 spsk. Smør

    Sådan gør du
     

    Kartoffelmos

    • Skræl kartoflerne og skær grimme urenheder væk. Skær kartofler i grove stykker og kom dem i en gryde vand og kog dem i ca. 15 min. eller indtil de er møre.
    • Kom kartoflerne i en skål. Kom smørret med i skålen og pisk kartoflerne indtil de helt uden klumper.
    • Kom fløde og mælk i mens der piskes. Til sidst smages til med salt og friskkværnet peber. Sæt kartoffelmosen til side.

    Lammekødsauce

    • Tag en stor gryde og kom lidt olivenolie i gryden. Pil og hak løg fint og kom det i gryden. Pil og hak hvidløget endnu mere fint eller pres det direkte ned i gryden.
    • Svits lammekødet til det er brunet.
    • Kom krydderurterne i gryden. Svits løg, tomatpuré og de tørre krydderier i ca. 1 minut.
    • Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern. Skyl bladselleri og skær dem i meget tynde skiver. Kom det i gryden under omrøring og lad det simre i ca. 5 minutter.
    • Tilsæt nu grøntsagsbouillon, hvidvin under omrøring. Nu tilsættes lidt hvedemel mens der røres i gryden. Når kødsaucen har fået en tyk konsistens er kødsaucen klar.
    • Smag kødsaucen til med salt og friskkværnet peber. Tag nu et glasfad eller lign. og kom kødsaucen i fadet.
    • Tag nu kartoffelmosen og kom den ovenpå kødsaucen. Pynt evt. med lidt friske timiankviste og krydr med salt og peber.
    • Kom Shepherds Pie med lammekød og kartoffelmos midt ind i en 175 grader varm ovn og giv den ca. 30 minutter eller indtil kartoffelmosen er gylden.

    Tilbehør

    • Rist rugbrød og salaten laves imens. Servér Shepherds Pie med ristet rugbrød, kold smør og en frisk grøn salat.
    • Skræl og riv guleroden fint. Skær bladselleristænglerne i tynde skiver. Vend det i gryden, og steg et par minutter.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1188kcal (59%) | Kulhydrater: 96g (32%) | Protein: 36g (72%) | Fedt: 71g (109%) | Mættet fedt: 36g (225%) | Flerumættet fedt: 5g | Enkelumættet fedt: 25g | Trans fedt: 1g | Fiber: 12g (50%) | Sukker: 10g (11%) | Vitamin A: 8436IU (169%) | Vitamin C: 95mg (115%) | Calcium: 213mg (21%) | Jern: 8mg (44%)
    Keyword Shepherd’s pie, Shepherd’s pie med kartoffelmos
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Tilberedningstid og ? antal

    Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    Kødsauce

    • 1 stk. løg
    • 2 fed hvidløg
    • 1 spsk. olivenolie
    • 500 g lammekød eller oksekød
    • 1 spsk. timian tørret
    • 1 tsk. kanel
    • ½ tsk. allehånde
    • ½ tsk. kardemomme
    • 1 spsk. rosmarin tørret
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
    • 2 stk. gulerødder
    • 2 stilke bladselleri
    • 2 dl hvidvin
    • 3 dl grøntsagsbouillon
    • 1 ds koncentreret tomatpuré lille
    • 2 spsk. hvedemel

    Kartoffelmos

    • 1 kg kartofler skrællede
    • 75 g smør
    • 1 ½ dl piskefløde
    • ½s dl mælk
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    🥗 Tilbehør

    • 600 g Salat blandet
    • 8 skiver rugbrød ristet
    • 2 spsk. Smør

    🔪 Sådan gør du

    Kartoffelmos

    1. Skræl kartoflerne og skær grimme urenheder væk. Skær kartofler i grove stykker og kom dem i en gryde vand og kog dem i ca. 15 min. eller indtil de er møre.
    2. Kom kartoflerne i en skål. Kom smørret med i skålen og pisk kartoflerne indtil de helt uden klumper.
    3. Kom fløde og mælk i mens der piskes. Til sidst smages til med salt og friskkværnet peber. Sæt kartoffelmosen til side.

    Lammekødsauce

    1. Tag en stor gryde og kom lidt olivenolie i gryden. Pil og hak løg fint og kom det i gryden. Pil og hak hvidløget endnu mere fint eller pres det direkte ned i gryden.
    2. Svits lammekødet til det er brunet.
    3. Kom krydderurterne i gryden. Svits løg, tomatpuré og de tørre krydderier i ca. 1 minut.
    4. Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern. Skyl bladselleri og skær dem i meget tynde skiver. Kom det i gryden under omrøring og lad det simre i ca. 5 minutter.
    5. Tilsæt nu grøntsagsbouillon, hvidvin under omrøring. Nu tilsættes lidt hvedemel mens der røres i gryden. Når kødsaucen har fået en tyk konsistens er kødsaucen klar.
    6. Smag kødsaucen til med salt og friskkværnet peber. Tag nu et glasfad eller lign. og kom kødsaucen i fadet.
    7. Tag nu kartoffelmosen og kom den ovenpå kødsaucen. Pynt evt. med lidt friske timiankviste og krydr med salt og peber.
    8. Kom Shepherds Pie med lammekød og kartoffelmos midt ind i en 175 grader varm ovn og giv den ca. 30 minutter eller indtil kartoffelmosen er gylden.

    🥗 Tilbehør

    1. Rist rugbrød og salaten laves imens. Servér Shepherds Pie med ristet rugbrød, kold smør og en frisk grøn salat.
    2. Skræl og riv guleroden fint. Skær bladselleristænglerne i tynde skiver. Vend det i gryden, og steg et par minutter.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan lave retten i forvejen og så varme den op i ovnen.
    • Kartoffelmosen kan udskiftes med anden mos.

    ❓ FAQ

    Kan man bruge oksekød i stedet for lammekød i Shepherds Pie ?

    Ja

    Hvordan skal retten opbevares ?

    Hvis retten ikke spises med det samme, køles den ned og kommes i køleskabet.

    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Cottage Pie med kartoffelmos
    Chicken tikka masala »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Hovedretter, Lammekød opskrifter Tags: Allehånde, bladselleri, fløde, grøntsagsbouillon, gulerødder, hvedemel, hvidløg, hvidvin, kanel, kardemomme, kartofler, Lammekød, løg, mælk, Rosmarin, salat, timian, tomatpuré

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind